BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři zakončili rok výhrou po prodloužení nad Slavií

21. 12. 2019
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

4:3p

1:1, 2:0, 0:2 - 1:0

HC Slavia Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 17. Petržilka (Mežnar, Petriska), 23. Dotter (Petržilka, Petriska), 39. Sýkora (Moravčík, Vasilev), 61. V. Houška (Dotter, Grim) – 6. Malínek (Mareček), 43. Hradil (Křenek, Bureš), 59. Hradil (Hovorka, Němeček). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Povová. Vyloučení: 5:5, navíc Petržilka (MBL) 5 min. + OK za vražení do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3p.

BK Mladá Boleslav

Šatný – Křepelka, Sýkora, Dotter (C), M. Houška (A), Přenosil, Rudolph – Závora, Polák, Dlask, Petržilka, Grim, Mežnar, V. Houška, Petriska, Vasilev, Moravčík (A), Šíma, Simon

HC Slavia Praha

Pittr – Hovorka (A), Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Holý – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Malínek, Křenek, Míšek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)

<br />M l. B o l. – Junioři odehráli v sobotu po obědě poslední utkání kalendářního roku 2019. První třetina jim sice nevyšla, zatímco ta druhá ano a zápas otočili. Hosté však ve třetí třetině srovnali a dostali duel do prodloužení, v němž Bruslaři rozhodli a připsali si dva body do tabulky. Junioři za sebou tak mají vítěznou derniéru v posledním utkání roku.

Minimálně v první třetině to nevypadalo, že se ve ŠKOENERGO aréně odehrává souboj osmého se sedmnáctým týmem tabulky. Úvod zápasu totiž vyšel lépe pražskému celku. V šesté minutě se Slavia dostala do vedení po protiútoku hostů. Těsně před brankářem se dostal k zakončení Vojtěch Malík a byl úspěšný. Oliver Šatný nejspíš na puk dobře neviděl, protože mu propadl za brankovou čáru.

Mladá Boleslav měla následně ve zbytku první třetiny k dispozici dvě přesilové hry, jenže ty Bruslaři nejen že nevyužili, ale poměrně dost se jim nedařily. Slavia naopak několikrát i během svého oslabení zaútočila. Přeci jen se ale Středočechům podařilo vyrovnat z podobné situace, z níž se předtím prosadili slávisté. V 17. minutě před brankou vystřelil Eric Mežnar a Michal Pittr nedokázal přerušit hru. Toho využil Jakub Petržilka, po jehož dorážce propadl brankáři puk za brankovou čáru. Po skončení první třetiny bylo tedy skóre 1:1.

Na začátku druhé třetiny Mladá Boleslav otočila průběh utkání a dostala se do vedení 2:1 zásluhou Samuela Dottera. V další části hry měli slávisté k dispozici přesilovou hru, jenže ta jim ze začátku moc nešla a v jejím závěru už se, i přes snahu, prosadit nezvládli.

Ve 35. minutě mohl vyrovnat Lukáš Křenek, kterého Bruslaři vůbec nebránili. Křenek puk tváří v tvář brankáři nadzvedl a zakončil, jenže Oliver Šatný zasáhl úspěšně. Ve 39. minutě využili boleslavští junioři přesilovou hru a vedli již 3:1. Na modré čáře se napřáhl David Sýkora a zakončil úspěšně pod břevno tak, že puk nadhodil brankářovu lahev v pitím. Po dvou třetinách tak Bruslaři nad Slavií vedli o dva góly.

Do třetího dějství vstoupili lépe slávisté, kteří snížili na 3:2 z pohledu domácích. Z pravého kruhu se k levé tyči prosadil Damien Hradil. V dalších minutách se hra často přelévala z jedné strany na druhou, nedominoval ani jeden celek. Ve 46. minutě mohl skórovat Eric Mežnar, ale slávisté ho připravili o puk, čímž domácí přišli o útočné pásmo.

V 53. minutě fauloval u mantinelu Jakub Petržilka a dostal za to trest do konce utkání. To nejspíš rozhodlo o tom, že si Slavia odvezla z Mladé Boleslavi bodový zisk. Pražané totiž v 59. minutě vyrovnali zásluhou Damiena Hradila, jenž se prosadil ze skrumáže u brankoviště Bruslařského klubu. Remízu už hosté uhájili a ve ŠKOENERGO aréně se tedy hrálo prodloužení.

Nastavovaný čas ovládli v čase 60:49 domácí, když se z kruhu trefil Vladislav Houška a rozhodl tak o tom, že po výhře 4:3 po prodloužení si domácí připíšou do tabulky dva body, zatímco hosté si do tuzemské metropole odvezou jeden bod.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Chtěli jsme tři body, ale místo bodového zisku řešíme spíš hru. První třetina byla taková nevýrazná. Druhá už se blížila k tomu, co bychom chtěli hrát, dostali jsme se v ní do vedení. Ve třetí třetině jsme si něco řekli, malinko jsme upustili od té hry, byla tam spousta nahrávek na střed, což jsme řekli že dělat nebudeme. Za to nás soupeř potrestal. Nakonec soupeř potrestal také náš zbytečný faul, který v tomto pásmu vůbec nic neřešil. Slavia nakonec srovnala, ale v prodloužení jsme si věřili a šli si za tím. Chtěli jsme ten rok zakončit vítězstvím. Sice je to za dva body, ale bereme je.

Jiří Veber (HC Slavia Praha): První třetinu jsme odehráli dobře. Byli jsme i aktivnější, měli dobrý pohyb po hřišti a dostávali do šancí. Tím samozřejmě netvrdím, že by soupeř šance neměl, ale byli jsme s naší hrou spokojení. Druhá třetina byla z naší strany špatná. Úplně jiný přístup, dominovala Mladá Boleslav a šla zaslouženě do vedení. Ve třetí třetině jsme se snažili. Klukům jsme o přestávce něco řekli, nakonec jsme se štěstím vyrovnali a šli do prodloužení. Tam rozhodla naše chyba, kdy jsme si nepokryli hráče, který se dobře uvolnil, zatímco náš hráč to nezvládl. Domácí hráč nám to tam vymetl do šibenice. Takže domácím gratuluji k výhře.