BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka se vrací z východních Čech bez bodu

11. 1. 2020
napsal Adéla Kvapilová
HC Dynamo Pardubice

4:2

1:1, 2:0, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 20. Antoníček (Costa, Rohlík), 30. Antoníček, 37. Rozlílek (Secký), 60. Rohlík – 7. Mežnar (Dlask, Petriska), 52. Dlask (Moravec, M. Houška) Rozhodčí: Jechoutek – Frodl, Svobodová. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Dynamo Pardubice

Nečas – Oliva (C), Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Hebek, Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Pavlík, Šír, Šťastný.

BK Mladá Boleslav

Kmec – Moravec, Sýkora, Dotter (C), Houška, Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon.

<br />P a r d u b i c e – Ani druhý venkovní zápas v řadě mladým Bruslařům nevyšel. V rámci 34. kola hokejové soutěže O Pohár DHL narazili na východočeský klub – HC Dynamo Pardubice. Mladá Boleslav sice udeřila zásluhou <strong>Erica Mežnara</strong> jako první, avšak do konce počáteční dvacetiminutovky byl stav opět vyrovnaný. Druhé dějství patřilo domácím, kteří odskočili po gólech <strong>Petra Antoníčka</strong> a <strong>Víta Rozlílka</strong> do dvoubrankového vedení. Bruslařům se v závěrečné periodě podařilo po dorážce <strong>Tomáše Dlaska </strong>snížit a svitla pro ně naděje na vyrovnání. V posledních minutách ještě okusili hru bez brankáře, ta ale vedla ke gólu <strong>Ondřeje Rohlíka</strong> do prázdné klece. Hosté se tak vrací zpět domů, do města automobilů, s prázdnou. Následující dvě utkání odehrají Bruslaři na domácím ledě – nejprve ve čtvrtek vyzvou Plzeň, v pátek se postaví proti Karlovým Varům.

První třetina začala ve velice svižném tempu. Jako první se dokázal prosadit hostující celek zásluhou Erica Mežnara a jeho povedené přízemní střele – 0:1. V 15. minutě následovala po faulu Františka Formánka přesilová hra pro Mladou Boleslav, kterou ale Dynamo bravurně dokázalo ubránit a za odměnu následovala i přesilová hra, kterou Pardubice využily. Prosadil se Petr Antoníček a vyrovnal stav utkání po první periodě na 1:1.

Na začátku druhé třetiny dohrávalo Dynamo ještě přesilovou hru, kterou ale už nevyužilo. 26. minuta nabídla velké šance na obou stranách. Nejprve Rozlílek napřáhl k tvrdé střele a jen těsně minul levý horní růžek, o pár vteřin později trefil Samuel Dotter jen tyč Nečasovy brány. Poté byl při samostatném úniku faulován Petr Antoníček a rozhodčí nařídil trestné střílení, které chytrou bekhendovou kličkou sám útočník proměnil – 2:1. Pardubický tlak pokračoval, ve dvou slibných šancích se ale Ondřej Tobiáš nedokázal trefit. To, co se nepodařilo Tobiášovi, zvládl o dvě minuty později Vít Rozlílek, jenž vstřelil důležitý gól na 3:1.

Poslední část utkání začínala přesilovou hrou Mladé Boleslavi, ve které Matěj Houška trefil tyč! Následoval velký tlak Mladé Boleslavi, který vyústil ve snižující branku. Dobré Houškovo nahození od modré čáry Nečas vyrazil pouze před sebe a Tomáš Dlask už neměl problém zasunout puk do odkryté části brány – 3:2! Po vstřeleném gólu se tlak Bruslařů stále navyšoval a v 57. minutě měl Eric Mežnar na hokejce vyrovnávací branku, Vojtěch Nečas byl ale proti. Necelou minutu před koncem třetí třetiny zpečetil výhru domácího Dynama střelou do opuštěné brány Ondřej Rohlík.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav