BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři přetlačili Dynamo a zlomili nelichotivou sérii

26. 10. 2019
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

4:2

2:1, 1:1, 1:0

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Vacík (Szturc, Grim), 9. Simon (Houška), 40. Moravčík (Sýkora), 60. Grim (Simon) – 19. Bucek (Antoníček), 35. Chára (Rouha). Rozhodčí: Lacina - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Průběh utkání: 2:0,2:2,4:2.

BK Mladá Boleslav

Zeithaml (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Grim, Mežnar, Houška V., Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon

HC Dynamo Pardubice

Nečas (11. Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Odehnal, Blažej, Jelínek, Kaštánek – Pavlík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Bucek, Šťastný

<br />M l . B o l . – Domácí Boleslav prohrála tři zápasy v řadě a chtěla si vylepšit sebevědomí, avšak proti stál jeden z nejlepších celků dosavadního průběhu juniorské extraligy - Pardubice. Bruslaři hráli celý zápas v tempu a zásluhou branky Andreje Moravčíka z konce druhé části vyhráli 4:2. Další zápas junioři odehrají už v toto úterý na ledě Liberce. Utkání začíná v 18 hodin.

Boleslavští, kteří poslední tři zápasy prohráli, začli zápas aktivním napadáním. Soupeře dostali pod tlak a branku vstřelili hned po pěti minutách hry. První nabídnutou přesilovou hru využil po skvělé kombinaci mezi Szturcem a Grimem střelou do odkryté klece Dominik Vacík. Další branku přidali skvěle hrající Bruslaři po skončení trestu Vladislava Houšky, který se vrátil z trestné lavice. Jeho střela se neujala, ale u dorážky byl první Michal Simon, jenž posunul skóre na 2:0. To byl také poslední moment v zápase pro Vojtěcha Nečase, ten opustil dění zápasu již po devíti minutách. Domácí hráli poklidně i zbytek prvního dějství dostali šanci v přesilovce, krátce po jejím skončení však kontaktní branku vstřelil hříšník Petr Antoníček. Odčinil tak své zbytečné vyloučení a zároveň stanovil stav po první dvacetiminutovce.

V druhé části Boleslav začala pěkně od podlahy a brankář Kraus se musel zahřát, protože střel na jeho branku létalo dost. Dynamo se pak rozjelo a svým bruslením předčilo všechny hráče Bruslařů, jediný kdo odolával byl v brance Zeithaml. Brankář domácích musel chytat hned několik přečíslení. Těsně po polovině utkání však kapituloval, na přesnou střelu Dominika Cháry už byl krátký. Hosté mohli jít do vedení, ale další gól nepřidali. Naopak několik vteřin před koncem uspěli Boleslavští v přesilovce. Andrej Moravčík vystřelil od modré a puk skončil až v brance. Do kabin se po druhé periodě šlo za stavu 3:2.

Ve třetím dějství tlačili jen domácí, Dynamo si nedokázalo vytvořit žádnou větší šanci a nulové bylo též v přesilovkách, šanci na body tak držel jen Kraus. Domácí mohli odskočit hned několikrát, většinou je zradila koncovka. Na konci hráli hosté v šesti a inkasovali pár sekund před koncem z hole Jana Grima. Domácí odčinili prohry z posledních duelů a favorizované Dynamo porazili poměrem 4:2.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dneska bylo vidět jak kluci od začátku utkání chtěli tu sérii zlomit. Z hlediska produktivity dobrá první třetina. Díky přesilové hře z konce druhé třetiny se nám podařilo vyhrát. Musím také vyzvednout skvělý výkon brankáře, který nás držel hlavně ve druhé části. Ve třetí třetině už jsme si to pohlídali a nakonec přidali gól v powerplay.

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): První třetinu jsme prospali a nenastoupili tak, jak jsme chtěli. Ve druhé části jsme hru zlepšili a soupeře přehrávali. Nakonec jsme dostali branku v oslabení, na tu už jsme nedokázali odpovědět.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav