BK MLADÁ BOLESLAV

Druhá výhra v řadě, dorost zvládl nájezdy v Havlíčkově Brodu

21. 9. 2019
napsal Vojtěch Tůma
BK Havlíčkův Brod

2:3sn

0:1, 1:1, 1:0 -

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 35. Dymák (Rauš), 52. Zych (Kuchta) – 12. Půček (Plíšek, Hrouda), 33. Szturc (Polák), rozh. náj. Szturc. Rozhodčí: Kratochvíl – Havel, Jiruška. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 23:60. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

BK Havlíčkův Brod

Tuček – Jakubec, Zych (C), Kuchta, Fišer, Kutlvašr, Doležal – Dymák (A), Juřica, Rauš (A), Janko, Holenda, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Prášek

BK Mladá Boleslav

Šatný – T. Moravec, Křepelka, Jasečko, Rajgl (A), Hrouda, Žabka, D. Moravec – Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Půček, Polák, Hruška, Szturc (A), Haas, Strnádek, Plíšek (C)

<br />H a v l . B r o d - Po vítězství v divokém zápase na ledě Bílých Tygrů uspěli svěřenci trenéra Hakena také v Havlíčkově Brodu. Do tabulky si tak připsali další dva body, ovšem nutno poznamenat, že nad svým soupeřem vedli o dvě branky. Domácím se povedlo manko smazat, jenže v samostatných nájezdech proměnili Bruslaři, kteří za utkání vyslali neuvěřitelných šedesát střel, tři ze čtyř pokusů, o ten rozhodující se postaral Gabriel Sztruc.

Mladá Boleslav začala hned v úvodu zápasu diktovat tempo hry. Pomohla jí k tomu i přesilovka, ve které se však spíše zastřelovala. Brankář středočeského týmu neměl téměř žádnou práci, zato jeho protějšek se musel činit. Na Tučkovi si vylámalo zuby hned několik hráčů, ale ani jeho famózní zákroky nakonec nestačily. Plíškova střela od modré zůstala domácímu strážci svatyně ležet mezi betony, bránící hráči pak jen nečině přihlíželi tomu, jak si Jan Půček sjel k brankovišti a puk snadno doklepl do volné klece.

Obraz hry zůstával nezměněn i ve druhé části. V podstatě trvalý tlak mladoboleslavských honců puku odrážela brodská obrana s vypětím všech sil. Domácí družina se nedokázala pořádně prosadit ani v početní převaze. Hostující obrana veškeré náznaky umně ničila a gólman Šatný řešil veskrze jednoduché pokusy. Přesně sedm minut před druhou sirénou pak zatlačila Mladá Boleslav do brankoviště a důraz slavil úspěch. Za bezmocného Tučka doklepl touš Gabriel Szturc. V podstatě vzápětí ale zatáhl Rauš kotouč za brankovou čáru a přesnou kolmicí na vrchol brankoviště hodil pomyslnou rukavici Filipu Dymákovi, jenž z první překonal vyjíždějícího gólmana.

I do závěrečné části vstoupil lépe celek z města automobilů, ale srážely jej tresty. Havlíčkobrodští se v přesilovkách chytili a dokonce v jedné části převzali iniciativu. A nejen to. Kapitán Martin Zych vystřelil v početní převaze od modré a jeho dělovka zaplula přesně pod horní tyč. Překvapivé vyrovnání následovala salva radosti. Středočeši měli v závěru nápor a snažili se strhnout vývoj zpět na svou stranu, avšak skvělý Tuček jim skórovat nedovolil. Naopak, v poslední vteřině se zjevil sám před Šatným Rauš, ale mladoboleslavský muž s maskou remízu uhájil.

V prodloužení prožila družina z Kotliny horké chvíle, Mladá Boleslav dostala k dispozici početní převahu, ale maskovaný hrdina v havlíčkobrodské kleci předvedl několik úchvatných zásahů. Duel tak dospěl až k samostatným nájezdům. Hostující Bruslaři byli nakonec úspěšnější a proměnili hned třikrát, bojovní domácí se prosadili jen jednou. Rozhodující trefu si zapsal na pažbu Gabriel Szturc.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav