BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci po bojovném výkonu přetlačili Karlovy Vary

7. 3. 2020
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

1:0

1:0, 0:0, 0:0

HC Energie Karlovy Vary

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Vítek (Polák, Vochvest). Rozhodčí: Valda – Kotek, Raška. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 26:20. Průběh utkání: 1:0.

BK Mladá Boleslav

Šatný – T. Moravec, Křepelka (C), Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sluka, Kredl, Peca, Hasman, Polák, Hruška, P. Král, Vítek, Haas (A), Strnádek

HC Energie Karlovy Vary

Hamrla – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Havlík – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman

M l. B o l. – Dorostenci přivítali v sobotu podvečer na domácím ledě Karlovy Vary. Proti nim se dostali již ve čtvrté minutě do vedení, byl to však první a zároveň poslední gól zápasu. Poté už dominovaly zejména obrany obou týmů. Karlovy Vary zejména v závěru tlačily a snažily se vyrovnat, domácí však lehali do střel a bojovali do posledních sekund. Oliver Šatný navíc opět po týdnu udržel čisté konto. Dorostenci tak vyhráli počtvrté v řadě, bodovali navíc už posedmé za sebou.

Po necelých čtyřech minutách šli Mladoboleslavští do vedení. Postaral se o to Jakub Vítek, který využil toho, že Bruslaři poměrně dobře stínili brankáři a byl to právě Stránek, jenž zařídil domácím těsné vítězství. To ale ve 4. minutě ještě nikdo nemohl tušit. Na druhé straně mohl vyrovnat Robin Sapoušek, jenž vystřelil od mantinelu, zasáhl proti němu ale pohotovým zákrokem lapačkou Oliver Šatný.

Domácí si později zahráli přesilovou hru, v té se jim však vůbec nedařilo. Karlovarští dokázali rozbíjet boleslavské přihrávky a oslabení přečkali bez větších obtíží. V 16. minutě mohli Středočeši navýšit na 2:0, ale Dominik Hasman brejk zakončil pouze střelou do připraveného Patrika Hamrly. V závěru prvního dějství měli Karlovy Vary přesilovou hru, během ní se ale neprosadily. Po první třetině tedy vedla Mladá Boleslav těsně 1:0.

Ve 25. minutě mohli vést Bruslaři 2:0, kdyby svou šanci proměnil Sebastian Jasečko, to se ale nestalo. Nedlouho poté vystřelil z kruhu Ondřej Příhoda, ten však trefil mladoboleslavského brankáře. Ani jednomu týmu poté nešly znovu přesilové hry.

Z mezikruží vystřelil Robin Sapoušek, netrefil ale mladoboleslavskou bránu. Uspět mohl také boleslavský Daniel Sluka, jenže ten z blízkosti minul. Do úniku se dostal posléze Jakub Peca, ten ale upadl, protože ho stíhal jeden z karlovarských hráčů. Energetici hráli v samém závěru přesilovou hru, tu ale nevyužili. Její část se jim však přenesla do posledního dějství.

Ve třetí třetině byli domácí aktivní. Ve 49. minutě mohl přinést klid na hokejky Bruslařům Tomáš Moravec, ten však z blízkosti netrefil prázdnou branku Karlových Varů. Boleslavští hráli přesilovku čtyři na tři a během ní měli mnoho šancí, jenže Karlovy Vary podržel Patrik Hamrla, a to i během velkého závaru, kdy se snažili Bruslaři dostat kotouč do branky, ale brankář ho zalehl.

V 55. minutě málem vyrovnal Ondřej Matys, kterého domácí opomněli přímo před gólmanem. Matys se napřáhl a rázně vystřelil, Oliver Šatný ale s velkým úsilím kotouč chytil a přerušil hru. Mladé Boleslavi se dařilo hrát závěr dlouho bez přerušení, navíc drželi kotouč poblíž karlovarské branky. Necelou minutu před koncem základní hrací doby se ale hra přerušila v útočném pásmu Energie, čehož Západočeši využili. Vybrali si oddechový čas a odvolali brankáře. Následně mnohokrát vystřelili na branku, jenže Bruslaři obětavě padali do střel a minimálně třikrát zabránili tomu, aby na gólmana zamířil puk. Karlovým Varům se tedy vyrovnat nepodařilo a z Mladé Boleslavi odjeli po těsné prohře bez bodů, naopak domácí se díky tříbodovému zisku posunuli na druhé místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Se zápasem můžeme být spokojení. Kluci odmakali celých 60 minut, pomalu celý zápas jsme bránili to těsné vítězství 1:0. To se nám podařilo ne ubránit, ale kluci to odbojovali až do konce. Bereme tři body.

Tomáš Andrýs (HC Energie Karlovy Vary): Neodcházíme pouze bez bodů, ale odcházíme i bez gólů, což pro nás není úplně obvyklé, protože my hrajeme většinou útočný hokej. Bohužel po těch několika výhrách v řadě jsme přijeli do Boleslavi s tím, že jsme byli nedůslední, nebyli jsme hladoví a to bylo v průběhu celého zápasu. To se nám vymstilo. Pak jsme to chtěli nastartovat posledních pět minut. To už bylo bohužel pozdě. Samozřejmě bych chtěl pochválit vynikající výkon našeho gólmana, ten nás totiž držel dlouho ve hře. Ale to i jejich gólman chytal potom ke konci výborně a gratuluji domácím k zaslouženým třem bodům. My se nyní připravíme na další zápas, v něm nás čeká Třinec.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav