BK MLADÁ BOLESLAV

Po dramatickém průběhu závěru veze Boleslav ze severu Čech dva body

31. 10. 2021
napsal Lukáš Chuchválek
Bílí Tygři Liberec

2:3p

1:1, 0:1, 1:0 – 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Vlach (Jelínek), 53. Birner – 3. Kotala (Claireaux), 26. Raška (Bičevskis), 65. Kousal (Najman). Rozhodčí: Hodek, Pilný – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 467. Střely na branku: 35:24. Zblokované střely: 16:13. Hity: 7:5. Vhazování: 48:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 – 2:3.

Bílí Tygři Liberec

Kváča – Rosandič, Kolmann, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner (A), Klepiš, Ordoš – Najman, Filippi, Gríger – Vlach, Jelínek (C), Zachar – Dlouhý, Šír, Klapka – Faško-Rudáš

BK Mladá Boleslav

Růžička – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík – Raška, Fořt, Bičevskis – Kotala, Claireaux, Dufek – Kousal, Najman, Stránský (A) – Bernad, Závora, Grim

L i b e r e c – Potvrdit vítězství s Plzní, jež ukončilo nedávnou červenou sérii, se Bruslaři vydali do nedalekého Liberce, na jehož ledě se ve 20. kole Tipsport extraligy střetli s tamními Bílými Tygry. Boleslav hrála proti dalšímu rozjetému soupeři a hned na úvod si oba celky daly vzájemně po jednom gólu. Po rychlém nástupu pak utlumily přesnost střelby a dlouho další gól nepadl, až ve druhé třetině se trefil Adam Raška. Ve třetím dějství Liberec zabral a Boleslav se musela urputně bránit, aby dobře rozehraný zápas neztratila. Nakonec ale přece domácí vyrovnali. Muselo se prodlužovat a bod navíc zařídil v poslední sekundě Pavel Kousal, který podruhé za sebou rozhodl o osudu utkání.

Utkání začalo ve velmi rychlém tempu. Už po necelých dvou minutách vyhrál Petr Jelínek buly přímo na Jaroslava Vlacha, jehož tvrdá rána skončila až za Janem Růžičkou, a tak otevřel skóre. Vzápětí ale bylo vyrovnáno. Valentin Claireaux vybojoval kotouč za libereckou brankou, odkud našel Jakuba Kotalu, který se z ideální pozice nemýlil a srovnal na 1:1. Ve zbytku první třetiny byl k vidění velmi vyrovnaný hokej s minimem šancí, do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Úvod druhé třetiny se lépe povedl hostům, kteří se dostali do vedení. Zmatků v liberecké obraně využili Adam Raška, jenž tváří v tvář Kváčovi poslal kotouč k levé tyči a otočil stav na 1:2. Následně měli Tygři velmi blízko k vyrovnání, když se do krásné přihrávky Dávida Grígera opřel Tomáš Filippi, jenže jeho ránu z první ukryl Růžička ve své lapačce. Po druhé dvacetiminutovce tak Bruslaři drželi jednobrankový náskok.

I v třetí třetině byla k vidění velmi bojovná hra, hráči si nedarovali ani centimetr ledu. Mírně navrch měli Liberečtí, přes důslednou mladoboleslavskou obranu se však těžko dostávali do větších šancí. Nakonec se ale vyrovnání přece jen dočkali. Proti střele Petra Jelínka sice Růžička předvedl další skvělý zákrok, jenže na následnou dorážku Michala Birnera už nemohl dosáhnout. Stav byl v tu chvíli 2:2. Do konce základní hrací doby už žádný další gól nepadl, následovalo tak prodloužení.

I v něm měli mírně navrch Tygři, jenže žádnou ze svých šancí nevyužili. To je poté mrzelo, když v poslední sekundě Pavel Kousal přesprintoval celé hřiště a bekhendem překonal Petra Kváču. Bonusový bod tak v derby získali Bruslaři.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): My jsme do utkání vstoupili slušně, ve druhé třetině jsme se dostali do dovedení, což bylo důležité, protože máme pár hráčů popadaných. Takže jsme samozřejmě chtěli jít do vedení, abychom nemuseli dotahovat. Ve třetí třetině nás soupeř zatlačil a my jsme byli až moc pasivní, takže zaslouženě vyrovnal. V závěru prodloužení se na nás usmálo štěstí a bereme dva body. Za ty jsme šťastní.

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): Byl to velmi vyrovnaný zápas. Dali jsme trochu šťastný první gól, soupeř následně taky, pak byly oba týmy trochu nervózní. Nám se moc nepovedla druhá třetina, naopak ta třetí byla z naší strany skvělá. Podařilo se nám vrátit do zápasu, k čemuž nám pomohla i výborná atmosféra. V této sezóně jsme ještě nevyhráli v prodloužení, věřil jsem, že to tentokrát vyjde, ale bohužel se nám to nepodařilo.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav