BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři vyhráli nad Kladnem a doma jsou stále stoprocentní

2. 10. 2021
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

3:1

2:1, 1:0, 0:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Němec (Brouček, Jasečko), 14. Václavík (Jasečko), 39. Dlask (Jasečko) – 12. Kočka (Koštoval). Rozhodčí: Battěk – Frodl, Komák. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 50:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

BK Mladá Boleslav

Krinwald (Stuchlík) – Němec, Vacík "C", Rajgl, Jasečko, Moravec, Křepelka – Dlask, Polák, Broš, Hašlar, Snášel, P. Šíma, Brouček, Simon "A", Václavík, Hrouda, Hruška

Rytíři Kladno

Gabriška (Hykel) – Funkl "C", Perný, Staněk "A", Sýkora, Robovský, Kohlíček, Strnad – Šimek, Kočka, Hurta, Vimmer, Hrabík, Koštoval, T. Šíma, Kouba, Kleveta, Hvězda

M l . B o l. – Bruslaři chtěli navázat na páteční vítězství nad Spartou a jako první se ujali vedení. Rytířům se v přesilovce podařilo vyrovnat, jenže už za 2 minuty domácí opět vedli, když se prosadil Václavík. Jeho gól v čase 13:35 byl nakonec rozhodujícím, neboť Kladenští podruhé Krinwalda nepřekonali. Domácí gólman mohl po své letošní premiéře slavit, protože tři body zůstaly ve ŠKOENERGO Aréně.

Oba celky vstoupily do utkání ve svižném tempu a hra se od začátku rychle přelévala. To se změnilo v 8. minutě, kdy byli současně vyloučeni Křepelka a Vimmer. Při hře ve čtyřech si Bruslaři začali vytvářet herní převahu a o tři minuty později se mohli poprvé radovat. Jasečko s Broučkem připravili kotouč pro Šimona Němce, který z pravé strany zakončil. Za půl minuty si drobným háčkem pomohl Brouček a za 30 sekund měl na trestné lavici společnost, když byl za stejný prohřešek vyloučen Dlask. Rytíři v dvojnásobné přesilovce nejprve zvonili na pravou tyč domácí branky a o chvíli později cinkla tyč levá. Právě o brankovou konstrukci totiž otřel svoji střelu David Kočka, který pálil z pravého kruhu. Bruslaři dokázali strhnout vedení na svou stranu po akci Tomáše Václavíka, jenž si nejprve položil jednoho z hostujících obránců a následně vymetl levý horní růžek branky. Sám Václavík mohl před koncem první periody přidat další trefu v přečíslení dva na jednoho, ale Gabriška vytáhl pohotový zákrok.

Ve druhé třetině mohli domácí odskočit v přesilovce po faulu Vimmra, když střelu Křepelky před brankou dorážel Moravec. Boleslavský bek byl při dorážce faulován a Bruslaři si také vyzkoušeli dvojnásobnou početní výhodu, ale Rytíře v ní nenapodobili. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Vimmer, který však z mezikruží minul a o minutu později jeho tým inkasoval potřetí. Obránce Jasečko vyslal dlouhou přihrávku na modrou čáru, kde Tomáš Dlask projel mezi obránci a následně byl při svém úniku faulován. Domácí forvard se však nenechal rozhodit a při signalizované výhodě chladnokrevně zavěsil – 3:1.

Krátce po startu třetího dějství mohl navýšit vedení Bruslařů při samostatném úniku Brouček, kterému Gabriška u své pravé tyče nenechal ani kousek volného místa. Hostující gólman musel být i nadále v permanenci, ale žádný další kotouč už z branky lovit nemusel. Na druhé straně mohl z levé strany snížit Sýkora, jenže Krinwald byl proti. V 57. minutě Rytíři hráli přesilovou hru po faulu Moravce, jenže v jediné vážnější šanci minul Koštoval. V poslední minutě byl vyloučen Jasečko, ale Kladenští už Krinwalda neohrozili. Bruslaři vyhráli i svůj čtvrtý domácí zápas a posunuli se na druhé místo tabulky, hosté i po dnešku setrvávají na předposlední příčce.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi za tři body, ačkoliv zápas na pohled hezký nebyl. Chceme vyzdvihnout hlavně výkon Romana Krinwalda, který dnes odchytal svůj první zápas v sezóně a podržel nás. Teď nás čeká přestávka, chtěli jsme před ní získat nějaké body a to se nám povedlo. Potrénujeme a jedeme dál.

Libor Procházka, Rytíři Kladno: Oproti včerejšímu zápasu v Liberci, kde jsme dostali deset branek, jsme předvedli lepší výkon. Podle mě vyrovnaný zápas, ale na jeden gól se těžko vyhrává.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav