BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři přehráli Kometu 5:0, třemi body se blýskl Simon

5. 2. 2022
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

5:0

2:0, 2:0, 1:0

HC Kometa Brno

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Simon, 17. Křepelka (Simon, Snášel), 29. Simon (Snášel), 32. Brouček (Půček, Jasečko), 47. Půček (TS). Rozhodčí: Zeliska, Micka - Ganger, Teršíp . Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 62:18. Průběh utkání: 5:0.

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Král) – Hron, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Vochvest, Jasečko, Vlasák A. – Simon "A", Závora "C", Snášel, Brouček, Půček, Broš, Vlasák M., Sulík, Vyroubal, Plíšek

HC Kometa Brno

Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Grauer, Fajmon "A", Holemý "C", Ulbricht, Svoboda – Horký, Bartes "A", Hrnčíř, Sedláček, Pigl, Otava, Boltvan, Nesvadba, Harmim

M l. B o l. - Bruslaři po týdenní pauze opět naskočili do zápasového tempa, když v sobotu 5. února doma hostili Kometu Brno. Středočeši nasadili tempo, kterému hosté nezvládli vzdorovat a v úvodní periodě inkasovali z holí Simona a Křepelky. Ani skvělý výkon brankáře Schnattingera Kometě k bodům nestačil, protože další branky přidali znovu Simon, Brouček a nakonec z trestného střílení Půček. Bruslaři tak berou tři body a už se chystají na další utkání proti Chomutovu, které je po přesunech naplánováno na pondělí 7. února. Úvodní buly padne v 17:30.

Bruslařům se do utkání podařilo vstoupit aktivně, když prakticky od úvodního vhazování začali ostřelovat branku Komety. Přemíra snahy a důrazné napadaní však vedlo k prvnímu trestu, jež si na trestnou lavici odjel odpykat Křepelka. Hostům se nepodařilo vyhrát vhazování, následný útok pak zastavil ofsajd a po dalším z vyhození ze strany domácích musel s rozehrávkou pomáhat také brankář Schnattinger. Kometě se pak nepodařilo přesně rozjet útočnou akci, když je těsně před modrou čarou obral o puk Michal Simon, jenž vyrazil do úniku, který zakončil přesnou střelou do teploměru Schnattingera - 1:0. Na druhé straně se Stuchlíka snažil překvapit Otava, když poslal puk na branku z pravé strany po ledě, avšak domácí strážce svou branku úspěšně uhájil. Ve 14. minutě se do přečíslení dostali Broš se Snášelem, jenže Brošův pas jen těsně minul hokejku Snášela. V 17. minutě se Kometa znovu dostala pod tlak a Schnattinger musel znovu do akce. V čase 16:30 se ke střele odhodlal Karel Křepelka a trefil se přesně do vinglu. Domácí bek využil clony Snášela, která zabránila Schnattingerovi ve výhledu. Na konci první části pak ještě Kometa nedokázala zužitkovat přesilovku a do kabin si tak odnesla dvoubrankové manko.

Ve druhé periodě se obraz hry výrazněji nezměnil. Už na jejím startu hostující strážce bránil svoji klec při střele Marka Vlasáka z levého kruhu, rána Snášela ze slotu pak skončila vedle. V 27. minutě si Schnattinger nebyl jistý, kde má touš po nahození Vyroubala z pravé strany, a tak jej přikryl. Ze stejného místa pálil o dvě minutky později Michal Simon, přičemž tentokrát už Schnattinger na kotouč nedosáhl - 3:0. Hosté z Brna i následně mohli vyzkoušet přesilovku po faulu Křepelky, jenže se o ni sami připravili, když si nedovoleně počínal Sedláček. Po návratu obou hráčů na led přišel další gól. Přesněji v čase 31:39, kdy Půček nahodil kotouč na branku a jeho dráhu jemnou tečí změnil Dominik Brouček - 4:0. Bruslaři byli při chuti a Půček mohl přidat pátý gól zápasu, jenže Schnattinger dokázal v poslední chvíli sklapnout své betony a zastavit touš před čárou. V 39. minutě mířili hosté do přečíslení, jenže Hrnčíř byl při snaze o střelu obrán o puk. V době, kdy se ŠKOENERGO Arénou rozezněla siréna, svítil na tabuli stav 4:0.

Po návratu z kabin si první zákrok připsal Stuchlík, když vytáhl nahození Grauera. Ve 44. minutě spálil nadějnou šanci Komety Harmim, jenž ze slotu přestřelil domácí klec. O dvě minuty později v oslabení ujeli Marek Vlasák s Půčkem a v přečíslení si několikrát rychle vyměnili puk, načež první jmenovaný se chopil zakončení, při kterém byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Jeho exekuce se ujal Jan Půček, který své zakončení bekhendem otřel o tyč a zvýšil na 5:0. Na druhé straně zkoušel rychlou akci Brna zakončit Otava, avšak Stuchlík si svědomitě hlídal čisté konto a gól ve své síti nepřipustil. V 54. minutě ještě domácí brankář čelil nájezdu Pigla, jenž se marně snažil hledat místo mezi jeho betony. Dvě minuty před koncem ještě zápas bitkou okořenili Jasečko s Otavou, načež oba zbytek utkání strávili na trestných lavicích. Domácí bek se po třetí siréně mohl vracet na led o něco šťastnější, protože Bruslaři udolali Kometu 5:0 a druhý domácí zápas po sobě zakončili s nulou v zádech.

Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Proti oslabeném soupeři jsme dneska předvedli kvalitní výkon a jsem rád, že jsme dali pět branek a žádnou nedostali. Věřím, že se to přenese do dalšího zápasu a já gratuluji týmu k vítězství.

Jan Zachrla, HC Kometa Brno: Byli jsme dnes jen sparring, který akorát naháněl soupeře a kotouč. Bylo to bez šance, soubojů. Byla to úroveň, která neodpovídala parametrům extraligy.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav