BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci rozhodli souboj s Kladnem ve druhé třetině

25. 9. 2021
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

5:0

0:0, 4:0, 1:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 22. Šachl (Gron), 30. Sypecký (Skok, Vítek), 34. Král (Vlasák, Kubíček), 36. Hurt (Hasman, Moyseyev), 58. Steklý (Král, Šindelář). Rozhodčí: Labuta – Kajínek, Juránek. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 35:17. Průběh utkání: 5:0.

BK Mladá Boleslav

Hora (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Vochvest "C", Hlinský, Kubíček, Vlasák – Šachl, Hasman "A", Hradec "A", Hurt, Steklý, Moyseyev, Král, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler

Rytíři Kladno

Stránský (Punda) – Svoboda, Šátek M., Šátek O., Novák, Pražák, Rájek "C" – Petřík, Mejtský "C", Černý, Holeček, Kut, Váňa, Aschenbrenner, Holub, Šíma

M l. B o l. – Bruslaři se v 6. kole ELD utkali s Kladnem a po první periodě odešli do kabin za bezbrankového stavu. V prostřední části se domácím už dařilo lépe, když se hned čtyřikrát prosadili a prakticky rozhodli o výsledku utkání. Poslední třetina už nabídla jen jednu branku a znovu to bylo do sítě Kladna. Domácí gólman Hora udržel čisté konto a Mladá Boleslav brala všechny tři body. Příští utkání odehrají dorostenci v sobotu znovu na domácím ledě, kdy se jim postaví Hvězda Praha.

V úvodu zápasu se hra přelévala, chvíli měli ze hry více hosté, poté zase domácí. Do vedení mohli jít jako první Bruslaři, když se v 11. minutě ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku Steklý, jenže domácí forvard po kličce netrefil branku. O tři minuty později vyplaval kotouč v mezikruží, kde se ho jako první zmocnil jeden z Bruslařů, avšak Stránský byl nakonec bez práce. Další větší práci už žádný z gólmanů v první periodě neměl.

Do prostřední části vstoupili aktivněji hostující hráči a ihned po jejím startu se usadili v útočném pásmu, jenže paradoxně to byli Rytíři, kteří jako první inkasovali. Důrazný Gron vybojoval kotouč ve středním pásmu a poslal do dobré šance Petra Šachla, jenž nezaváhal a překonal z kruhu gólmana hostů. Po krátkém zámku v 30. minutě se Bruslaři trefili podruhé, tentokrát Jiří Sypecký propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Ve 34. minutě našel Vlasák přesnou žabičkou Patrika Krále, který se z pravého kruhu trefil do pravého rohu branky Stránského – 3:0. O tři minuty později se znovu měnilo skóre, když Jan Hurt z mezikruží doklepl kotouč do branky Kladna.

Rytíři si z konce druhé periody přinesly do třetího dějství 30 sekund přesilovky 5 na 3, ale početní výhoda zůstala nevyužita i po návratu druhého vyloučeného hráče domácích. David Hora musel hájit čisté konto při střelách Aschenbrennera a Mejtského, ale ani jeden z pokusů Kladna v jeho brance neskončil. Pomyslná pátá odbila hostům v 58. minutě, když rozhodčí signalizovali vyloučení na jejich straně. Rytíři si nepohlídali Vojtěcha Steklého, jenž se po přihrávce Krále trefil přesně k pravé tyčce. Domácí si vedení 5:0 pohlídali až do závěrečné sirény a berou tři body.

Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi za výhru, protože jsme nevěděli co od Kladna čekat. Kluci se toho dneska zhostili výborně, hráli jsme dobře do obrany, podpořil nás i bezchybný výkon gólmana a bereme tři body.

Jiří Kopecký, Rytíři Kladno: Boleslav nás přehrávala a bylo otázkou času, kdy nám vstřelí branku. Bohužel jsme jim na první gól nahráli, potom už se domácí uklidnili a začalo jim to padat. Třetí třetina už byla za stavu 4:0 jako hra kočky s myší a domácí nakonec zaslouženě vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav