BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci v Liberci vedli, domácí ale skóre otočili ve svůj prospěch

3. 2. 2022
napsal Jitka Čechová
Bílí Tygři Liberec

2:1

0:0, 1:1, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 40. Dvořák (Hois), 46. Janata (Jakubec, Pérez) – 25. Steklý (Šindelář, Hasman). Rozhodčí: Zavřel - Serbus, Janíček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, P. Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Rozsíval, Kučera, Hois (A), Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Hájek

BK Mladá Boleslav

Hora – Skok, Sypecký, Křivánek, Hlinský, Kubíček, Vlasák (A), J. Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec (C), Kristek, Steklý, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler

L i b e r e c – Mladoboleslavský dorost vyrazil ve čtvrtek 3. února na led Bílých Tygrů. Na úvodní branku utkání se čekalo poměrně dlouho, teprve ve 25. minutě se prosadil útočník Bruslařů Steklý. Víc střeleckých zářezů ale Středočeši bohužel přidat nedokázali, zatímco Liberci se podařilo vyrovnat a posléze i průběh utkání zvrátit. Boleslav tak z derby veze těsnou prohru 1:2.

V první dvacetiminutovce hrozily obě strany. Hned ve třetí minutě trefil po hezké akci břevno Jaromír Pérez, těsně vedle skončily střely Marka Macháčka a Jakuba Dvořáka. Za mladoboleslavský tým zas pořádně zahrozil Oskar Lisler, jehož ale v souboje muže proti muži vychytal Vojtěch Hambálek.

První gól tedy padl až ve 25. minutě a radovali se hosté. Přesnou tečí proměnil přesilovku Vojtěch Steklý - 0:1. Početní výhodu měl pak k dispozici i Liberec, jenže na Radka Janatu se v obrovské šanci nalepila smůla a před prázdnou brankou trefil pouze tyč. Střelecké trápení šelem trvalo do 40. minuty. V další přesilovce se prosadil pod vyrážečku brankáře Davida Hory Jakub Dvořák - 1:1.

Z třetí části se pak neodehrálo ani šest minut, když šli Severočeši do vedení. Nahození Matouše Jakubce tečoval kapitán Radek Janata tak šikovně, že kotouč skončil v síti - 2:1. Tygři následně kontrolovali hru a zdálo se, že se Bruslaři možná ani nedostanou k pořádným šancím na vyrovnání. Ty ovšem v závěru přece jenom přišly. Jakub Kristek v přečíslení netrefil odkrytou klec a po výjimečném zaváhání Vojtěcha Hambálka ještě dorážel Steklý, ale liberecký brankář chybičku pohotově napravil. Bílí Tygři přečkali i závěrečnou power-play a porazili Mladou Boleslav 2:1.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav