BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři v Jihlavě vedli, odjíždějí ale s prázdnou

24. 2. 2022
napsal Zdena Bobková
HC Dukla Jihlava

3:2

0:0, 1:1, 2:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 39. Jungwirth (Melenovský, Vovsík), 49. Jungwirth (Rauš) – 26. Křepelka (Vochvest, Polák), 60. Polák (Křepelka, Půček). Rozhodčí: Bejček, Kraval – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 20:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka

BK Mladá Boleslav

Král – Moravec, Hron, Němec, Křepelka, Hrouda, Vochvest, Jasečko – Simon, Závora, Polák, Brouček, Půček, Broš, Vlasák, Václavík, Vyroubal, Plíšek

J i h l a v a – Boleslav prozatím drží první postupovou pozici ve skupině C o účast v play off. Na Vysočině mělo jít o poměrně jednoznačnou záležitost a gól Křepelky k tomu Bruslaře nasměroval. Nicméně Jihlava dokázala utkání překlopit na svou stranu. Bruslaři v závěru na svého soupeře tlačili, druhá branka zelenočerných z hole Poláka přišla ale pozdě, pět vteřin před závěrečným hvizdem. Jihlava tak zvítězila poměrem 3:2 a zapsala si své první body do tabulky pro výhodnější pozici do play off.

Do utkání lépe vstoupila domácí Dukla, která už v první minutě mohla skórovat, brankář Mladé Boleslavi měl plné ruce práce s akcemi Vyviala a Jungwirtha. První polovina úvodní třetiny patřila Dukle, ta ovšem nedokázala z herní převahy nic vytěžit. Postupem času se hra vyrovnala a do nadějných šancí se začali dostávat i hosté.

Na první gól si ale fanoušci museli počkat až do druhé třetiny. Ve 26. minutě hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, Karel Křepelka dostal přihrávku na modrou, odkud překonal brankáře Maláče. Hosté dlouho dokázali držet jednobrankové vedení, v závěru třetiny ale Jihlava dokázala vyrovnat, když dokázala využít přesilovou hru, konkrétně Jonáš Jungwirth svou střelou z kruhu.

Zápas rozhodla až třetí třetina. Ve 47. minutě se do obrovské šance dostala Mladá Boleslav, jenže Maláč se dokázal na poslední chvíli přesunout a pokrýt zakončení svou výstrojí. Nevyužitá šance následně hosty hodně mrzela, protože o minutu později nadvakrát zakončoval Marek Chvátal, první pokus sice dokázal hostující Král vyřešit, na následné zakončení pod horní tyč už ale nedosáhl. Jihlava poté nabídla hostům dokonce i krátkou přesilovou hru 5 na 3. Bruslařům se ale přesilová hra příliš nedařila, chyběla střelba.

V 54. minutě přišel rozhodující moment celého zápasu. Jonáš Jungwirth vystřelil dříve, než branku vychýlil ze své pozice jeden z hostů a gól tak rozhodčí uznal. Hosté se ještě snažili se zápasem něco udělat, gól na 3:2 ale přišel příliš pozdě, Karel Křepelka se trefil pouhé čtyři vteřiny před koncem třetiny. Jihlava, která před zápasem nestála v roli favorita, tak dokázala mladé Bruslaře zaskočit a připsala si do tabulky play off první body.

Ohlasy trenérů

Michal Broš, HC Dukla Jihlava: Spokojený jsem víceméně jen s výsledkem. Samozřejmě pro nás první body po dvou gólových přídělech a nezvládnutých zápasech to pro nás mělo ten bodový výsledek. Ale ta hra nebyla nic moc, Boleslav byla dvě třetiny lepší. Na pohled měli víc ze hry, i když na obou stranách si myslím nebylo moc kvality a té hokejovosti, ani moc těch dramatických akci před brankami. Myslím si, že jsme vydolovali maximum, co jsme mohli, závěr byl celkem pod kontrolou a solidně odehraný od kluků. Určitě není důvod létat někde v oblacích, na druhou stranu i v takových zápasech se hraje o tři body, které jsou pro nás zlaté.

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: V našem podání asi nejhorší utkání v sezóně. Bez pohybu, bez důrazu, bez zakončení. Musím pogratulovat domácím k vítězství. Takhle nemůžeme pokračovat, pokud chceme pomýšlet o play off.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav