BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři porazili Kometu 4:2 a nadále vedou skupinu C

10. 3. 2022
napsal Tomáš Taybner
HC Kometa Brno

2:4

0:0, 2:2, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 23. Sedláček (Malý), 31. Šalé (Malý, Sedláček) – 21. Polák (Simon), 40. Půček (Rajgl, Křepelka), 45. Simon (Plíšek, Brouček), 51. Křepelka (Brouček). Rozhodčí: Maršálek, Šudoma – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 19:47. Průběh utkání: 0:1,2:1,2:4.

HC Kometa Brno

Schnattinger (Petržilka) – Řehák, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček "C", Svoboda, Němec – Horký, Bartes, Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý, Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Král) – Moravec, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora "C", Polák, Brouček, Půček, Broš, Vlasák, Hruška, Václavík, Hamršmíd, Vyroubal, Plíšek.

M. l. B o l. – Po jednom týdnu se Bruslaři opět vydali do Brna, kde se počtvrté v nadstavbě potkali s místní Kometou. První góly byly k vidění ve druhé periodě, a to dva na každé straně. Na startu třetího dějství dostal Bruslaře do vedení Simon, na něhož v 51. minutě navázal Křepelka. Mladoboleslavští junioři tak berou tři body a už se připravují na sobotní zápas v Jihlavě. Start utkání v CZ LOKO Aréně je naplánován na 12:30.

Středočeši přijeli do Brna jako vedoucí celek skupiny C a chtěli v této pozici také odjíždět. První krůček k vítězství chtěl učinit Václavík, který se snažil dorazit puk do branky poté, co Schnattinger jen vyrazil střelu od pravého mantinelu. Domácí brankář o pár minut později zlikvidoval střelu Závory z pravého kruhu, která směřovala na bližší tyč. Na druhé straně ve 12. minutě hrozil Šalé, jenž se od mantinelu proháčkoval až před Stuchlíka, avšak branku následně minul. V 15. minutě Brouček v mezikruží tečoval střelu Jasečka a moc nechybělo, aby puk skončil v brance u levé tyčky. Bruslaře poté podržel Stuchlík, kterého chtěl překonat Ivo Sedláček a dorážkou také Malý, jenže hostující brankář dokázal kotouč udržet ve své moci.

Po startu druhého dějství už začaly padat také góly. V čase 20:50 našel Simon stříleným pasem Vojtěcha Poláka, který se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru, odkud puk nasměroval do sítě. Kometa chtěla rychle odpovědět a mohla tak učinit už o minutku později, jenže Bartes po pasu Harmima zpoza branky minul hostující klec. Vyrovnání tak přišlo "až" v čase 22:34, když Sedláčkovu nabídku do branky Bruslařů uklidil Jakub Malý. Bruslaři si mohli vzít vedení zpět ve 29. minutě, když Půček přenechal puk Jasečkovi, jehož ránu Schnattinger vytáhl až do ochranné sítě. Nicméně to byli domácí, kteří odskočili ve skóre. Na startu druhé poloviny utkání v čase 30:01 se Eduard Šalé dokázal dostat přes obránce Bruslařů a bekhendem překonal Stuchlíka. Středočeši mohli srovnat ve 33. minutě, když se Brouček tlačil do zakončení z levé strany, avšak Schnattinger ho dokázal vychytat. Do kabin se přeci jen šlo za smírného stavu 2:2. To, když Jan Půček přesně tečoval ránu Rajgla od modré čáry.

Ve 42. minutě na trestnou lavici putoval Harmim, ale přesto se hosté dostali do první vážnější šance třetí dvacetiminutovky. Šalé vyslal na zteč Malého, jenž zakončil jen do Stuchlíkova betonu. Následně za katr usedl také Boltvan a Kometa se musela bránit ve třech. Po přihrávce Půčka zela před Polákem prázdná brána, jenže hostující střelec nabídnutou šanci nevyužil. Nemusel však dlouho smutnit, neboť Michal Simon se dokázal prosadit střelou z osy hřiště a Bruslaři odskočili do trháku. V 51. minutě Schnattinger zastavil zakončení a dorážku Broučka, bekhendový pokus Karla Křepelky už však chytit nedokázal. Další přečíslení Bruslařů pak Křepelka zakončil mimo, ale Bruslaře už to mrzet nemuselo. To ani poté, co Kometa zkusila hru v šesti bez brankáře. Středočeši v Brně vyhráli díky úspěšné třetí třetiny 4:2 a postup do vyřazovací fáze už je s největší pravděpodobností nemine.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla, HC Kometa Brno: Pro nás to dnes bylo kruté. Utkání bylo velice podobné tomu, co jsme odehráli v Boleslavi. V oslabení jsme měli velkou šanci, kterou jsme vyřešili tak špatně, že jsme nakonec dostali gól, který ve výsledku rozhodl. Nemyslím si, že bychom byli horším týmem, ale i takový je někdy hokej.

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Jsme moc rádi, že jsme dnešní zápas zvládli. Po dlouhé době jsme měli trochu pozměněnou sestavu, taky proto musím klukům za dnešní výkon poděkovat. Všichni dnes makali a vítězství si zasloužili, myslím si, že jsme po většinu utkání byli lepším týmem.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav