BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři v Třinci prohráli na nájezdy, budou odvracet konec sezony

26. 3. 2022
napsal Jitka Čechová
HC Oceláři Třinec

4:3sn

2:0, 0:1, 1:2 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Ramik (Hrůzek, Wardas), 16. Hrůzek (Ramik, Ročák), 42. Haas, rozh. náj. Haas – 29. Moravec (Půček, Němec), 44. Rajgl (Brouček, Moravec), 52. Polák (Půček). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:4, navíc Kareš (TRI) OT do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3 - 4:3.

HC Oceláři Třinec

Klimek – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Moravec D., Němec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Vochvest – Simon, Závora Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Václavík, Hradec, Hašlar, Vyroubal, Plíšek

M l. B o l. – Po jedné domácí výhře a jedné porážce vyrazili boleslavští junioři v rámci čtvrtfinálové série na led Třince. Tam jim unikla první třetina, po které prohrávali 0:2. V polovině zápasu vykřesal naději obránce David Moravec, Oceláři si ale na začátku třetí třetiny vzali dvoubrankové vedení zpět. Jenže mladí Bruslaři se nevzdávali a ve 44. a 52. minutě díky trefám Rajgla a Poláka vyrovnali na 3:3. Prodloužení nerozhodlo, a tak byli diváci ve WERK ARÉNĚ svědci samostatných nájezdů. Středočeši v nich bohužel neuspěli a hokejová matematika je tak v jejich případě nekompromisní – pokud zítra, tj. v neděli 27. března, nevyhrají, sezona jim končí.

Oceláři vlétli do zápasu aktivně. Hned v prvních minutách se rozstříleli a hostům dali pramálo šancí. Hned v šesté minutě Hrůzek od modré prudce vystřelil a jeho nahození tečoval Michal Ramik, který využil nepozornosti Stuchlíka a otevřel tím skóre. Ramikovi se naskytla další výhodná příležitost, jeho akci však zmařil na poslední chvíli Vlasák. Bruslaři mohli vyrovnat, ale Němcova tvrdá střela skončila na tyčce. Oceláři v jízdě pokračovali a navýšili své vedení. Filip Hrůzek se rozjel ze střídačky a prostřelil strážce Bruslařů od modré čáry. V samotném závěru došlo ještě k vyloučení na straně domácích, avšak hosté do konce třetiny neskórovali.

Druhá třetina pokračovala přesilovou hrou Mladé Boleslavi. Oceláři měli chvílemi na mále, přesto oslabení ubránili. Po chvíli se naskytla výhoda i pro Oceláře, ve které dominoval Matěj. Recept na Stuchlíka však nenašel. A průběh hry pět na čtyři a čtyři proti pěti byl až do 27. minuty. V té devětadvacáté Bruslaři vstřelili kontaktní gól. David Moravec i přes tři třinecké hráče zamíchal pukem a trefil odkrytou bránu. Od poloviny se ale lámal chleba a Bruslaři byli jasně lepší. Tlačili Oceláře a nepouštěli je do žádných šancí. Brankář Švančara předvedl famózní výkon.

Vstup do třetí třetiny měl lepší kádr zpod Javorového. Oskar Haas utekl Bruslařům a puk umístil pod břevno brány. Ale poté začala demolice týmu se lvem na hrudi. Tomáš Rajgl se prosadil z levého kruhu a zdálo se, že Švančara má puk pod kontrolou, ale betony nezaklapl tak dobře, jak se z počátku zdálo a puk mu prošel. Poté však docházelo k vylučování na straně domácích. Mladé Boleslavi se naskytla výhoda ve hře v pěti na tři. Tuto výhodu prvně netrefili, ale druhou možnost v pěti proměnil Vojtěch Polák. Na konci třetí třetiny museli svěřenci trenéra Muchy ještě ubránit oslabení, ale to se jim povedlo a zápas šel do prodloužení.

Prodloužení započalo výhodou na straně hostí. Polák s Moravcem a Křepelkou zasypávali Švančaru několika pikantními střelami, ale gólman s drakem na hrudi tlaku odolával. Hra poté byla na obou stranách vyrovnaná. V závěru prodloužení se Třinci naskytla nabídka na gól v podobě početní výhody, ale Matěj minul odkrytou bránu a Haas nevyužil dobrou nabídku v předbrankovém prostoru. Rozhodly až nájezdy. Michal Ramik se na úvod trefil, ale Vojtěch Polák okamžitě vyrovnal. Následně se ale trefil Oskar Haas a Třinec vedl. Bruslařům se nedařilo a definitivní tečku udělal Matěj Kozlík, který při páté sérii poslal puk Stuchlíkovi pod břevno.

Ohlasy trenérů

René Mucha, HC Oceláři Třinec: Obrovsky jsme si utkání zkomplikovali vlastním oslabením. Díky Bohu, že jsme dostali jen ten gól ve třech. Ubránili jsme to. V dovednostní disciplíně na závěr jsme byli lepší a věřím, že tím rozhodneme sérii.

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Prohráli jsme. Dostali jsme ze tří střel dva góly. Ale zvedli jsme se. Musím hráče pochválit, že za stavu 1:3 jsme byli schopni se dostat do utkání. Myslím si, že tam byly některé emoce zbytečné. Mohli jsme rozhodnout v přesilových hrách. Bohužel jsme jen dorovnali. Na nájezdy byli šikovnější domácí a vedou 2:1. My doufáme, že je dorovnáme a série se vrátí do Mladé Boleslavi.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav