BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka nedělní duel v Třinci zvládla. Po výhře 7:0 vrací sérii do Boleslavi

27. 3. 2022
napsal Zdena Bobková
HC Oceláři Třinec

0:7

0:4, 0:1, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 15. Václavík (Brouček), 16. Simon, 18. Brouček (Plíšek), 19. Polák, 22. Brouček (Hradec, Polák), 47. Hradec (Polák), 52. Křepelka (Moravec, Stuchlík). Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Axman, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6, 0:7.

HC Oceláři Třinec

Švančara (19. Klimek) – Andrle, Chovaniak, Buják, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Král) – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Vochvest – Simon, Závora, Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Václavík, Hradec, Hašlar, Vyroubal, Plíšek

T ř i n e c – Nedělní odpoledne nabídlo už čtvrtý zápas čtvrtfinále mezi juniorkami Třince a Boleslavi. Třinečtí do něj šli s vedením 2:1 v sérii, když zvládli předchozí duel, který rozhodli až v samostatných nájezdech. Dalo se tak čekat, že i nedělní duel nabídne obrovsky vyrovnanou bitvu. To se také potvrdilo, nicméně góly padaly jen do sítě třineckých Ocelářů. První třetinu vyhráli Bruslaři 4:0, ve druhé přidali ještě jeden gól. Ale jakoby ještě neměli dost. Ve třetí třetině přidali další dvě trefy a celkově tak vyhráli velice přesvědčivě 7:0. Rozhodující pátý duel se tak odehraje na mladoboleslavském ledě v úterý.

Na to, jakým výsledkem utkání skončilo, začalo v poměrně poklidném rázu. Jako první si zahráli přesilovou hru boleslavští hokejisté poté, co byl vyloučen jejich bývalý spoluhráč Oskar Haas, jenž před sezónou do slezského týmu přestoupil. Hosté se však z přesilovky neprosadili.

Byli to však právě Středočeši, kteří v 15. minutě otevřeli skóre utkání. Jmenovitě Tomáš Václavík, prosadil se z přesně mířené dorážky. Za minutu a půl vedli mladoboleslavští hráči už 2:0. Při Třinci stála v tento moment smůla, protože se po střele Michala Simona z mezikruží puk odrazil od brusle třineckého hráče do branky. Velkolepá první třetina ze strany boleslavských juniorů však neměla konce. Další trefu do třinecké sítě přidal v čase 17:15 Dominik Brouček. Poté byl znovu vyloučen Oskar Haas a tuto chybu domácích již Bruslaři potrestali. Na 4:0 v závěru první třetiny zvýšil Vojtěch Polák, jenž nasměroval kotouč nekompromisně pod břevno. Středočeši tak donutili domácí ke střídání brankářů. Švančaru nahradil Klimek.

I začátek druhé třetiny byl v režii hráčů Mladé Boleslavi. Svůj druhý gól v zápase vstřelil Dominik Brouček, také on se trefil pod břevno třinecké brány. Další průběh druhé třetiny byl poznamenán také několika vyloučenými hráči, ani jeden z celků toho však ke vstřelení gólu nevyužil.

Na startu poslední dvacetiminutovky, konkrétně ve 42. minutě, měl velkou šanci Oskar Haas, který sice přešel přes boleslavské hráče, zakončení mu ale nevyšlo. Naopak na 6:0 zvýšil z předbrankového prostoru Vojtěch Hradec a na finálních 7:0 korunoval skóre Karel Křepelka. Druhou asistenci na tuto branku si připsal dokonce i brankář Marek Stuchlík.

Bruslaři tak díky fenomenální výhře nad Třincem odvrátili konec sezóny a v úterý na domácím ledě mohou rozhodnout o tom, zda postoupí do semifinále.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Rozhodně se nám zápas hodnotí líp než ten minulý, ze kterého jsme se poučili. Na klucích bylo vidět, že si za vítězstvím od první minuty jdou a ví, co je ve hře. Jsou ve věku, ve kterém se učí, ale dneska si mančaft zaslouží velkou pochvalu. Chtěli od prvního do posledního hráče a jsou odměněni vítězstvím. Naše cesta ale není ještě u konce a doma chceme rozhodnout.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání jednoznačně rozhodla hlava. Udělat poslední krok je nejtěžší a my ho nezvládli. Udělali jsme fauly. Možná by nám pomohlo, kdybychom dali gól, ale bohužel v první třetině došly do brány čtyři slepené góly. V takovém průběhu série se to hodně těžce otáčí. Pátý gól na začátku druhé třetiny nám na pohodě nepřidal. Série je 2:2, nicméně to odpovídá celému průběhu čtvrtfinále a rozhodne se v pátém utkání. Věřím, že prostředí v tom nebude hrát roli.