BK MLADÁ BOLESLAV

Prostřední část rozhodla. Bruslaři se z Olomouce vrací bez bodu

11. 12. 2022
napsal Redakce, foto: HC Olomouc
HC Olomouc

2:0

0:0, 2:0, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 32. Plášek (Navrátil, Strapáč), 39. Orsava (Nahodil, Knotek). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Axman, Synek. Vyloučení: 7:4, navíc Švrček (OLO) a Fořt (MBL) 5 min. za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 005. Střely na branku: 24:37. Zblokované střely: 10:19. Hity: 5:2. Vhazování: 30:24. Průběh utkání: 2:0.

HC Olomouc

Konrád – Ondrušek (C), Rutar, Mareš, Rašner, Švrček, Řezníček – Orsava (A), Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek, Strapáč, Navrátil – Ministr, Anděl, Handl

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Pýcha, Jeřábek, Jánošík, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, Najman (A), Kousal – Eberle, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Závora, Beránek

O l o m o u c – Další duel skončil bez gólového zápisu Mladé Boleslavi. Ta se v rámci 28. kola představila v Olomouci. Skóre se otevřelo až v prostřední periodě, kdy se prosadili domácí, a ještě v téže části odskočili do vedení 2:0. Středočeši se po zbytek zápasu snažili odmazat nepříznivý stav, v závěru okusili i hru bez gólmana, avšak neuspěli. Bruslařský klub se tak z Hané vrací s prázdnou a poosmé v letošním ročníku bez vstřelené branky.

Hned v počátku utkání hru zpomalila rýha, která vznikla u mladoboleslavské brány. Pořadatelé ji ale dokázali rychle spravit a duel pokračoval. O úvodní gól zápasu se mohli postarat hosté, kteří si v deváté minutě zahráli přesilovou hru. Slibný pokus měl na hokejce navrátilec Tomáš Šmerha, který z vrcholku kruhu trefil pouze spojnici Konrádovy klece.

Po něm se ještě olomouckého gólmana snažil překvapit David Šťastný, jenže ani on neuspěl. Následně sehráli dobrou útočnou pasáž domácí hokejisté, nebezpečně pálil Jan Knotek, avšak ani on nepřekonal soupeřova strážce. V závěru první periody Hanáci špatně střídali a nabídl Středočechů další početní výhodu.

Tu hostující celek v nadcházející dvacetiminutovce nevyužil. Vzápětí se ale domácí znovu provinili, počty na ledě se po faulu Pavla Pýchy opět srovnaly. Ve 24. minutě dostal Mário Lunter vysokou holí do obličeje, čímž Karel Plášek mladší odešel na trestnou lavici. Hostům se ale nabídnutá čtyřminutovka nevydařila podle představ.

Na začátku 32. minuty Karel Plášek svůj trest odčinil. Po spolupráci s Jakubem Navrátilem se dostal k dorážce, z těsné blízkosti překonal Krošelje a poslal Olomouc do vedení. To ještě necelé dvě minuty v početní výhodě domácí navýšili. Jakub Orsava obdržel na levý kruh přesnou přihrávku od Lukáše Nahodila a osamocen z pokleku poslal puk do protipohybu boleslavského gólmana.

Třetí dějství zpočátku nabídlo mírnou převahu Mladé Boleslavi, která se pokoušela smazat dvoubrankové manko. Nebezpečně pálil obránce Radek Jeřábek, po jeho dělovce Konrád pro jistotu zastavil hru. Hosté nadále působili střelecky aktivněji, avšak kýžené branky nedosáhli.

V polovině závěrečné třetiny usedl za katr Alex Lintuniemi. Hanáci sice během výhody nebyli od překonání Krošelje daleko, další branku ale nezapsali. Žádná gólová radost nečekala ani na Mladou Boleslav, která tak poosmé v této sezoně nedokázala v zápase skórovat a Olomouci podlehla 0:2. Navíc Bruslařský klub prohrál počtvrté v řadě.

Další utkání čeká Středočechy v úterý 20. prosince na domácí půdě, kde vyzvou od 17:30 České Budějovice.

Ohlasy trenérů

HC Olomouc:

Jan Tomajko: Jsme rádi za tři body, protože dva zápasy po sobě jsme prohráli. Hráli jsme o to, abychom neprohráli potřetí. Musím ale zmínit, že ty předešlé zápasy byly venku a odehráli jsme je celkem dobře, ale bohužel jsme nedokázali udržet vedení, což se nám naštěstí povedlo. S Boleslaví to bylo velice těžké utkání. Od druhé třetiny jsme hráli na tři pětky, hráči zápas ubojovali. Smekám před bojovností.

BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Zase jsme nedali branku, takže nemůžeme pomýšlet na to, abychom nějaké body získali. V Olomouci se hraje hodně těžko. Kdybychom zápas začali jako třetí třetinu, kdy jsme se prosazovali důrazem a jednoduchostí, tak bychom možná byli úspěšní. Rozhodující okamžiky nastaly ve druhé třetině, kdy jsme špatně vyhodnotili přečíslení soupeře. Pak jsme dostali gól v oslabení, kdy se puk po několika odrazech dostal k volnému hráči před brankou. Musím pogratulovat soupeři.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav