BK MLADÁ BOLESLAV

Středočeši nezvládli sváteční přestřelku s Libercem. Rozhodla úvodní pasáž

26. 12. 2022
napsal Redakce
BK Mladá Boleslav

3:7

1:4, 2:1, 0:2

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 15. Kousal (Lintuniemi), 23. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) – 11. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (Najman, Flynn), 47. Flynn (Melancon, Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 588. Střely na branku: 26:38. Zblokované střely: 16:18. Hity: 9:6. Vhazování: 18:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:7.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (21. Novotný) – Jánošík, Jeřábek, Bernad, Pláněk (A), Lintuniemi, Křepelka, Štich – Beránek, Lantoši, Kousal – Eberle, Fořt, Stránský (C) – Hradec, Najman (A), Kantner – Kotala, Bičevskis, Šmerha

Bílí Tygři Liberec

Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý

M l. B o l. – Na sváteční zápas s Libercem budou chtít Středočeši rychle zapomenout. Už gólově bohatá první třetina utkání 31. kola Tipsport extraligy nasměrovala severočeského rivala za vítězstvím. Mladá Boleslav se sice v prostředním dějství dotáhla na rozdíl jediné trefy, avšak před sirénou inkasovala. Hned v úvodu třetí části Severočeši odskočili o další branku, a nakonec přidali ještě jednu. Bruslařský klub tak na domácím ledě nestačil na rivala o podlehl mu 3:7.

Přestože utkání začalo na obou stranách velmi opatrně, roztrhl se gólový pytel. Přibližně v polovině úvodního dějství hostující tým převzal iniciativu a dokázal Bruslařský klub dostat pod tlak. Díky němu v čase 10:56 Liberečtí otevřeli skóre zápasu. Téměř z nulového úhlu nasměroval puk pod víko Adam Najman. Na mladého útočníka o necelé dvě minuty později navázal Michal Birner, který dostal od Tomáše Filippiho přesnou přihrávku do mezikruží, odkud procpal puk mezi Krošeljovými betony.

Středočeši ale přidali na tempu a na sklonku 15. minuty využili početní výhodu. Po dělovce, která se otřela o pravou tyč, snížil Pavel Kousal na 1:2. Vzápětí si přesilovou hru střihli i hráči z Podještědí a stejně jako Mladá Boleslav faul potrestali. Závaru před Krošeljem využil Martin Faško-Rudáš a z bezprostřední blízkosti překonal domácího strážce. To ale z první třetiny nebylo vše. Tečku za počáteční dvacetiminutovkou udělal Jan Ordoš, který využil nepozornosti Středočechů a poupravil na 4:1 z pohledu hostů.

Na počátku druhé části vystřídali domácí trenéři gólmany, Gašpera Krošelje nahradil Filip Novotný. Liberec si později zahrál početní výhodu, během které se musela nová tvář v bráně hodně činit. Avšak při vlastním oslabení ujel do protiakce Marin Beránek a pokusem mezi Kváčovy betony snížil na 2:4. Branka Mladou Boleslav nakopla a následné minuty byl domácí tým značně aktivnější. Během početní málem slavil Beránek podruhé, jeho střela jen zacinkala o tyč.

Velmi slibnou pasáž Středočeši odehráli i v následné výhodě, kdy hostující hráče uzamkli v pásmu. Přestože Bruslařský klub ani jednu z těchto výhod nevyužil, nakonec se přeci jen radovali. Kousal nahrál přesně na najíždějícího Róberta Lantošiho, který trefil odkrytou část brány a stáhl manko na jeden gól. Radost Mladé Boleslavi ale netrvala dlouho, před sirénou vrátil dvoubrankový náskok Severočechům pokusem z levého kruhu Adam Dlouhý.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky usedl za katr Radek Jeřábek a daroval tak další možnost rivalovi na odskočení. Liberec nedisciplinovanost trestal a v čase 41:21 odskočil na 6:3. Martin Faško-Rudáš se nejlépe zorientoval v před Novotným a puk zvedl pod horní tyč. Augustovi svěřenci vzápětí udeřili už posedmé. Oscar Flynn využil zaváhání Novotného, kterému přeskočil puk hokejku, a poslal Liberec do čtyřbrankového náskoku.

Domácí se nadále snažili nepříznivé skóre odmazávat, ale proti rozjetému týmu z Podještědí už gólovou radost nezaznamenali. Mladá Boleslav tak ve sváteční den v rámci 31. kola hokejové Tipsport extraligy podlehla rivalovi 3:7. Další zápas odehraje Bruslařský klub ve středu 28. prosince od 17:30 na ledě Vítkovic.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:

Petr Haken: Prospali jsme vstup do zápasu, nebyli jsme stoprocentní. Naopak Liberec vstoupil do zápasu dobře, byl lépe nastavený. I díky tomu si zasloužil vyhrát. V naší hře můžu vyzdvihnout akorát druhou třetinu, ve které jsme se dotáhli skórem. Gratuluji Liberci k vítězství.

Bílí Tygři Liberec:
Jiří Kudrna: Utkání se nám hodnotí velice dobře, podali jsme výborný týmový výkon. Odvíjel se od našeho pohybu, hráli jsme dobře s pukem a měli jsme dobré přechody do středního pásma. Vyšla nám produktivita, podali jsme perfektní týmový výkon a jsme rádi, že jsme utkání v Mladé Boleslavi zvládli. Tým si zaslouží pochvalu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav