BK MLADÁ BOLESLAV

Povedený úvod nestačil. Bruslaři prohráli s Vítkovicemi o tři branky

28. 12. 2022
napsal Redakce, foto: Petr Kotala
HC VÍTKOVICE RIDERA

5:2

0:1, 3:0, 2:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Krieger (Koch, Bukarts), 35. Bukarts (Gewiese, Raskob), 37. Krieger (Koch, Půček), 52. Mueller (Kalus, Lakatoš), 59. Kalus (Mikuš, Stezka) – 17. Stránský (Jánošík, Eberle), 49. Lantoši (Kousal, Lintuniemi). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 225. Střely na branku: 28:37. Zblokované střely: 21:22. Hity: 7:3. Vhazování: 34:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Stezka – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Kovář, Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Krenželok (C), Lakatoš (A) – Fridrich, Chlán, Bernovský – Půček, Dej, Lednický

BK Mladá Boleslav

Novotný – Jánošík, Jeřábek, Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Bernad – Lunter, Lantoši, Šťastný – Šmerha, Najman (A), Kousal – Eberle, Fořt, Stránský (C) – Beránek, Kotala, Kantner

O s t r a v a – Slibný start vystřídala nepovedené prostřední třetina. Mladá Boleslav do 32. kola Tipsport extraligy proti Vítkovicím vstoupila aktivněji a jako první udeřila. Avšak hubené vedení Středočechům vydrželo jen do 27. minuty, poté začali úřadovat domácí hráči. Ostravané vzápětí odskočili do dvoubrankového rozdílu, který si drželi až do třetí části. V ní sice Bruslaři snížili, avšak využitá přesilová hra Vítkovic a prázdná klec stála Mladou Boleslav naději na výhru. Středočeši nestačili na Vítkovice 2:5.

Středočeši si už v úvodu mohli vytvořit náskok, když v krátkém časovém sledu hráli dvě přesilové hry za sebou. Paradoxně až po skončení druhé výhody přišla větší šance, a to z hokejky Martina Beránka, který se snažil potrestat zaváhání domácích. Mladá Boleslav se sice usazovala častěji v útočném pásmu, avšak nedařilo se jí vytvořit si nebezpečnou akci.

V 17. minutě se ale Bruslařský klub kýženého gólu dočkal. Z vrcholku levého kruhu vypálil Adam Jánošík, jeho ránu těsně před Stezkou usměrnil do odkryté části klece Jan Stránský. Středočeši tak teprve poosmé v letošním ročníku vstřelili branku jako první. Vzápětí málem odpověděl Petr Chlán, avšak Novotný byl připraven.

Vítkovice se pokoušely o vyrovnání i na počátku druhého dějství, slibně pálil z pravé strany Petr Fridrich, nicméně i tentokrát boleslavský gólman zakročil. Tlak domácích postupně sílil a v čase 26:55 se Vítkovice dočkaly vyrovnání. Peter Krieger tečoval letící puk, který pak přeskočil lapačku Novotného. Celou situaci ještě rozhodčí zkoumali na videu, ke hře vysokou holí ale nedošlo, a tak byla branka uznána.

Následně mohl překvapit Stezku Matyáš Kantner, jenž nebezpečně změnil bruslí trajektorii letící přihrávky od Jakuba Kotaly. Radostný pokřik se ale o několik minut rozezněl na opačné straně. Vítkovičtí nabídnutou přesilovou hru nevyužili, avšak zůstali i po jejím konci na puku a střelou Robertse Bukartse do růžku se ujali vedení. To o necelé dvě minuty ještě navýšili. Peter Krieger se z levého kruhu opřel do puku a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hned na počátku závěrečného dějství se Mladá Boleslav usadila v pásmu a pokoušela se překonat vítkovického brankáře. Slibně zakončoval zpoza klece Tomáš Fořt, který poslal puk do předbrankového prostoru. Tam už ale efektivním zákrokem zasáhl Stezka. Středočeši se ale nevzdávali a v nabídnuté početní výhodě snížili na 3:4. Ve 49. minutě díky přesné souhře se puk ocitl na hokejce Róberta Lantošiho, který střelou z první překvapil přesunujícího se Stezku.

Vzápětí šli ale hosté do čtyř a znovu se ocitl kotouč za zády Novotného. Branka ale z důvodu úmyslného kopnutí nebyla uznána. To ale nemuselo Vítkovice mrzet, protože o chvíli později po pokusu Petera Muellera k levé tyči odskočily na 4:2. Středočeši ještě v závěru okusili hru bez gólmana, jenže risk se jim stál osudným. Výhru domácích zapečetil střelou od modré čáry do prázdné brány Marek Kalus. Vítkovice zvítězily poměrem 5:2, Mladá Boleslav tak prodloužila šňůru proher na tři zápasy v řadě. Hned v pátek 30. prosince si může spravit chuť, od 17:30 na domácím ledě vyzve kladenské Rytíře.

Ohlasy trenérů

HC VÍTKOVICE RIDERA:

Miloš Holaň: V první řadě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nám znovu vytvořili fantastickou atmosféru. Začátek utkání vynikající, ve druhé minutě samostatný nájezd Muellera, ale potom jsme udělali dva zbytečné fauly a moc jsme toho divákům v první třetině nenabídli. Boleslav hrála dobře, aktivně, ale na druhou třetinu jsem viděl, že ze šatny vychází úplně jiné mužstvo, které chce otočit výsledek a které chce ukázat svou sílu a potvrdilo se to třemi góly. Do třetí třetiny jsme šli s taktikou dobře dělat malé věci. Dařilo se nám to až do toho zbytečného faulu po buly, kdy jsme pustili soupeře na 3:2, ale vzápětí jsme výborně zahranou přesilovou hrou odskočili zase na dva góly. Pro nás strašně psychicky důležité vítězství za tři body. Když se po zápase podívám v šatně, že máme šest borců zmlácených, tak to je asi ta cesta, za kterou dostaneme tu odměnu. Boleslav těžký soupeř, tak jako ostatní. Musíme se s tím umět vyrovnat a je dobře, že ty body doma nechceme ztrácet. Samozřejmě Stezka vzadu podal vynikající výkon, ale podpořený dobrou obrannou hrou a dobrou taktikou do závěru.

BK Mladá Boleslav:
Ladislav Čihák: Přijeli jsme k soupeři, kterému se daří, hraje dobře a hraje nahoře. Snažili jsme se hrát naši hru, forčekovat, snažili jsme se v první třetině zatlačit soupeře. První třetina v našem podání si myslím, že se nám vyvedla a byli jsme o ten gól lepší. Ale bohužel druhou třetinu jsme zaspali. Přestali jsme forčekovat, přestali jsme mít doražené hráče v obranném pásmu, nechávali jsme tam hodně prostoru a bohužel soupeř z toho trestal. Třetí třetinu jsme se snažili něco měnit, myslím, že jsme začali lépe hrát, byli jsme více na kotouči, skvěle nás dostala do hry přesilová hra na 3:2, ale bohužel za mě nesmyslný faul, který nás poslal do oslabení a soupeř z toho dal branku. Přesilovky má velmi dobré, bohužel pátý do prázdné a už jsme na to nedokázali odpovědět.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav