BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrovnané utkání s Hradcem dospělo do prodloužení, kde rozhodl Tim Söderlund

13. 1. 2023
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

3:2p

0:0, 1:1, 1:1 – 1:0

Mountfield HK

Statistiky

Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) – 33. Perret (Jergl), 47. Blain (McCormack, Cingel). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 457. Střely na branku: 27:23. Zblokované střely: 13:13. Hity: 3:6. Vhazování: 23:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 – 3:2.

BK Mladá Boleslav

Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – Stránský (C), Fořt, Šťastný – Lunter, Najman (A), Klíma – Beránek, Závora, Dvořáček

Mountfield HK

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Klíma, Pilař – Perret, Lalancette, Jergl – Novák, Štohanzl, Doležal

M l. B o l. — V rámci 37. Kola Tipsport extraligy přijel do Mladé Boleslavi hradecký Mountfield. Stejně jako v obou předešlých zápasech diváci v první periodě čekali na gól marně. Ve druhé části nejprve otevřel skóre Lalancette, do minuty však vyrovnal Lintuniemi a do třetí třetiny se šlo za stavu 1:1. Východočechům se znovu povedlo odskočit, ale vyrovnání zařídil Fořt a šlo se do prodloužení. V nastaveném čase poté rozhodl Söderlund, jenž vstřelil svůj první gól v boleslavském dresu. Další bude moci přidat v nedělí, kdy Bruslaři vycestují do Plzně.

V úvodu zápasu měl větší množství práce domácí gólman Novotný, Kiviaho si na první zákrok musel počkat o něco déle. V 6. Minutě při rozehrávce zbytečně riskoval McCormack a Najman se dostal ke střele z levého kruhu, k dorážce se následně tlačil boleslavský Klíma, ale ve vysoké rychlosti se mu nepodařilo zasáhnout letící kotouč. V 11. minutě se na levém kruhu uvolnil Lev, ale Novotný jeho středu zvládl udržet ve své výstroji.Na druhé straně tečoval Najmanovo nahození před brankou stojící Lunter, také Kiviaho si však poradil. Šanci si následně vytvořil Perret, jenž obral o puk Šťastného. Svoji bekhendovou střelu ze slotu však Francouz poslal příliš vysoko. Čtyři minuty před koncem prvního dějství Přibyl udržel v rohu puk před dvojicí hradeckých hráčů a naservíroval puk Lantošimu, jeho střelu finský brankář vytěsnil betonem. Stejně jako při všech letošních soubojích Bruslařů s Mountfieldem skončila první třetina za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá perioda se svém začátku poměrně často kouskovala, po čtyřech minutách přišlo i první vyloučení v zápase. Královehradečtí hráči si však kromě Jerglova pokusu ze slotu nevytvořili žádnou větší šanci, takže Bruslaři první oslabení přečkali bez úhony. Ačkoliv byli domácí hráči směrem do útoku nebezpečnější, do vedení šel Hradec. Rychlý protiútok zakončil střelou Jergl, puk dorazil do branky Jordann Perret. Odpověď přišla o necelou minutku později. V čase 33:11 předvedl Alex Lintuniemi na levém kruhu stahovačku, po které zamířil přesně do pravého horního rohu hradecké branky – 1:1. Po nevyužité přesilovce měli Boleslavští ještě jednu dobrou příležitost, když Šťastný přihrávkou hledal Fořta, jenž si najížděl k pravé tyči.

Během prvních 60 sekund třetí části Bruslaři vyprodukovali hned tři střelecké pokusy, dvakrát pálil Söderlund a z levé strany příklepem zahrozil Jánošík. Na druhé straně ostřelovali Novotného především obránci Pavlík, McCormack či Jank. Snažení Mountfieldu vyústilo v nedovolený zákrok Přibyla, který ve 47. minutě odešel na trestnou lavici za sekání. Hradečtí hráči uspěli na buly a od modré přesně mířil Jérémie Blain – 1:2. Blízko k vyrovnání měl Lantoši a poté i Dvořáček, ale Bruslaři si museli počkat až do přesilovky. Po bekhendové žabičce Lantošiho vystřelil z levého kruhu Tomáš Fořt, který dokázal procedit puk skrz výstroj přesouvajícího se Kiviaha. Zejména první útočná letka Bruslařů nadále tvořila šanci za šancí, ale další branka už nepadla.

V nastaveném čase měl největší šanci Pýcha, jehož na útočné modré našel skvělým pasem Lantoši. Bek Bruslařů však neuspěl se svým zakončením na vyrážečku Kiviaha. Napodruhé už to domácímu týmu vyšlo, když Lantoši vybojoval puk a k bekhendovému blafáku se dostal Tim Söderlund, jenž rozhodl o majiteli bonusového bodu za výhru po prodloužení.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:

Jiří Kalous: Byly tam dobré věci i horší, na těch budeme muset zapracovat. Nabízeli jsme soupeři zbytečně šance, ale na tom se dá pracovat a my se na to určitě zaměříme. Musím říci, že tým je velmi dobře fyzicky připraven a na tom se dá stavět. My v tomto stylu chceme pokračovat. Pro kluky je to určitě psychická vzpruha a impulz do dalších zápasů, protože se teď příliš nedařilo. V situaci, ve které se nacházíme, je pro nás každý bod důležitý.

Mountfield HK:
Tomáš Martinec: Máme trošku smůlu, nový trenér jakoby přenesl energii z dvacítek na svůj tým, který hrál dobře. V zápase jsme dvakrát vedli, ale ani jednou se nám to nepodařilo udržet delší dobu, abychom mohli soupeře dostat pod psychický tlak. Byla škoda, že jsme to hned nechali srovnat. Myslím si, že domácí byli lepším týmem po celý zápas a my si získaného bodu vážíme. Zápasy jdou rychle za sebou a zdálo se mi, že už nám v prodloužení trochu docházely síly. Pro nás cenný bod.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav