BK MLADÁ BOLESLAV

Nájezdová loterie dopadla lépe pro dorostence Motoru, bod zachránil Kristek

8. 10. 2022
napsal Tomáš Taybner
Banes Motor České Budějovice

3:2sn

0:1, 1:0, 1:1 - 0:0 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 38. Kinter (Hoch), 59. Aulický (Humeník, Hoch), rozh. náj. Šimon – 8. Lisler, 60. Kristek (Král). Rozhodčí: Trnka – Tichý, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Banes Motor České Budějovice

Schacherl (Pytel) – Šíma, Kubík (A), Prušák, Blažek, Fábera, Gřegořek (A), Lukáš – Vlna, Hoch, Hečko, Humeník, Šimon, Lukeš, Aulický, Postl, Kinter, Drančák (C)

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (Kovář) – Hlinský, Kubíček, Fišer, Tetiva, Průšek, Křivánek – Hurt, Trefil, Beran, Šindelář (A), Steklý, Kristek, Král (C), Vojáček, Konobelj, Kurka, Lisler (A)

M l. B o l. – Mladoboleslavský dorost se v Budějovicích dostal do vedení už v 8. minutě, kdy přesně mířil Lisler. Ačkoliv byli Bruslaři ve všech třetinách střelecky aktivnější, museli nakonec zachraňovat alespoň bod. Motoru se totiž podařilo stav utkání obrátit ve svůj prospěch, jenže 19 sekund před koncem vyrovnal Kristek. Svěřenci trenéra Vrbaty pak v prodloužení nedokázali využít nabídnutou přesilovku, což je poté muselo mrzet. Neproměnili totiž ani jeden ze čtyř nájezdů, zatímco Budějovičtí se trefili hned dvakrát a vybojovali si tak bonusový bod.

Středočeši do Českých Budějovic přijeli v pozici vedoucího týmu tabulky skupiny Střed. Bruslaři v úvodu utkání přečkali přesilovku Motoru, kterou přinesl faul Tetivy a poté potvrdili roli favorita. V čase 8:00 dal jejich úvodní gól Oskar Lisler. Mladoboleslavský střelec pak strávil dvě minuty na trestné lavici, jeho spoluhráči však oslabení zvládli a Budějovicím tak vyrovnat nedovolili. Ačkoliv se domácí Motor snažil, na Vystrčila recept nenašel a po prvním dějství prohrával 0:1.

Domácí hokejisté dostali příležitost k vyrovnání, když ve 25. minutě na trestnou lavici odešel boleslavský Kubíček. S nabídnutou přesilovkou však Českobudějovičtí nenaložili dobře, navíc poté stejnou šanci nabídli Bruslařům. Výsledek byl stejný, skóre se opět nezměnilo. V 35. minutě zvedla diváky ze sedadel potyčka mezi domácím Lukášem a boleslavským Fišerem, po které oba kohouti obdrželi od rozhodčích dvouminutové tresty za hrubost. Poté, co se oba hráči vrátili na led, přišlo v čase 37:58 vyrovnání z hole Filipa Kintera. Jihočeši se tedy kýženého vyrovnání dočkali.

Jejich snahu o obrat narušilo vyloučení Šímy, které naštěstí pro Motor zůstalo bez odezvy, protože Bruslaři přesilovku nevyužili. Také hosté nabídli soupeři přesilovku, když v čase 57:45 usedl za katr Konobelj. Slovinský útočník na trestné lavici seděl rovných 22 sekund, když ho zpět na led vrátil gól Vojtěcha Aulického, jenž využil početní převahy a po přihrávce Humeníka překonal brankáře Vystrčila. Zdálo se, že je rozhodnuto, jenže Bruslaři bojovali až do konce a dočkali se vyrovnávací trefy. Tu po přihrávce Krále zařídil Jakub Kristek, který Bruslařům zařídil alespoň bod.

Ten druhý mohli Boleslavští brát, kdyby potrestali faul Blažka. Početní převahu 4 na 3 však nezužitkovali a muselo se do nájezdů.

Jako první se rozjel domácí Alan Šimon, který proměnil. Za hosty postupně neuspěli Hlinský, Tetiva a Beran, zatímco druhý přesný zásah Motoru přidal kapitán Drančák. Poslední šanci na odpověď dostal Lisler, jenž také ztroskotal na budějovickém brankáři Schacherlovi.


Ohlasy trenérů

Banes Motor České Budějovice:

a

BK Mladá Boleslav:
David Vrbata: Z naší strany spokojenost, co se týče hry. Po celý zápas jsme byli aktivnější než domácí tým, akorát se nám to nedařilo gólově vyjádřit. Utkání nakonec došlo až do nájezdů, kde byli domácí hráči šikovnější, proto berou 2 body.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav