BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři si vyšlápli na Litvínov, zvítězili 7:3

25. 2. 2023
napsal Jitka Čechová
HC VERVA Litvínov

3:7

1:1, 1:1, 1:5

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 19. Dej (Vyhlídal, Slavík), 29. Postl (Danielčák, Beran), 59. Slavík (Vopat) – 8. Gardoň, 36. Vimmer (Gardoň, Hradec), 41. Polák (Gardoň, Sypecký), 47. Polák (Zvagulis, Vlasák), 47. Král (Vimmer, Rajgl), 50. Hradec (Lisler), 60. Malínek (Polák, Moravec). Rozhodčí: Horák, Sýkora – Špůr, Thuma. Vyloučení: 7:3. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 28:50. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:7.

HC VERVA Litvínov

Kubík – Bystřický, Hocelík, Beran, Werner, Vyhlídal, Hora – Špaček, Ščislák, Bednařík, Dej, Čech, Vopat (C), Slavík (A), Ekrt, Danielčák, Postl

BK Mladá Boleslav

Forst – Sypecký, Vlasák, Rajgl, Hrouda (A), Vochvest, Čech, Němec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Moyseyev, Gardoň, Malínek, Lisler, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Král, Hradec (A)

L i t v í n o v - Mladoboleslavští junioři si v zápase 50. kola vychutnali Litvínov. Do poloviny zápasu sice 1:2 prohrávali, poté ale rozjeli brankostroj, jenž skončil až na vítězném skóre 7:3. Poslední branka Bruslařů padla pouhých pět sekund před koncem.

Bruslaři začali zápas v Litvínově přesilovou hrou, už v první minutě utkání se na trestnou lavici odebral domácí Beran. Středočechům se ale hru v početní převaze využít nepodařilo. Skóre utkání ale přeci jen otevřeli, v osmé minutě se trefil Matěj Gardoň. Ke konci první třetiny mohli Mladoboleslavští opět využít přesilovou hru, znovu se ovšem nezadařilo. Což se nedá říct o domácích, jež potrestali vyloučení Vimmera a minut před zazněním sirény vyrovnali zásluhou Daniela Deje na 1:1.

Byť byli Bruslaři aktivnější a na puku šikovnější, krátce před polovinou zápasu opět doplatili na vyloučení ve svých řadách. Po povedené souhře Severočechů přesně zamířil a Forsta překonal Ondřej Postl. Domácí se tak ujali vedení 2:1. Bruslařům se posléze rovněž podařilo využít přesilovou hru, na 2:2 v čase 35:23 vyrovnal Štěpán Vimmer. Po 40 minutách hry tak stále platil vyrovnaný stav, tentokrát 2:2.

Třetí třetina byla zlomová a patřila mladoboleslavským hokejistům. Už ve 41. minutě otáčel ve prospěch Bruslařů Vojtěch Polák. Následně Středočeši přidali dva další, slepené, góly, kdy nejprve faul domácích potrestal opět Vojtěch Polák a takřka okamžitě na něj navázal ještě Patrik Král. V 50. minutě dával na 6:2 Vojtěch Hradec, taktéž v početní převaze. V 59. minutě se o úpravu skóre postaral domácí Marek Slavík, pokud ale ještě VERVA za stavu 3:6 chovala jakékoliv naděje, byly okamžitě rázně utnuty Vojtěchem Malínkem, jenž se prosadil pět sekund před koncem.