BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři odvrátili konec sezony, Brno porazili o gól

11. 3. 2023
napsal Redakce
BK Mladá Boleslav

2:1

1:0, 1:1, 0:0

HC Kometa Brno

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Lintuniemi (Pláněk), 33. Lintuniemi (Lantoši) – 28. Strömberg (Horký, Kundrátek). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Svoboda, Axman. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3922. Střely na branku: 28:26. Zblokované střely: 14:10. Hity: 6:5. Vhazování: 14:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 .

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, O. Najman (A), Šmerha – J. Stránský (C), Bičevskis, Kel. Klíma.

HC Kometa Brno

Furch – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Zaťovič (C), Holík, Horký – Zbořil, Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour, Zembol, Koblížek – Ondráček.

M l. B o l. – Bruslaři se nevzdávají. Ve třetím utkání předkola play-off proti Kometě otevřeli skóre už v průběhu úvodní třetiny. Přestože náskok ve druhé části ztratili, využitou přesilovkou si ho vzali zpět. Hubené vedení 2:1 udrželi, i přes závěrečný tlak Brna, až do sirény. Mladá Boleslav tak odvrátila konec sezony a zapsala první bod v sérii.

Mladá Boleslav si oproti druhému střetnutí předkola vstup do zápasu pohlídala. Navíc působila značně aktivněji a dokázala si vybudovat nebezpečné šance. Jenže v 6. minutě mohli otevřít skóre brněnští hokejisté, když na trestnou lavici za vysokou hůl usedl Róbert Lantoši. Hostujícímu celku se ale početní výhoda vůbec nepovedla.

Na počátku 11. minuty okusili hru s hráčem navíc i domácí, kteří ji na rozdíl od Komety po 34 vteřinách využili. Marin Pláněk našel na modré čáře Alexe Lintuniemiho, který z pravé strany tvrdě vypálil. Jeho pokus těsně před Furchem tečoval Radek Kučeřík. V závěru úvodní třetiny byl potrestán Pavel Pýcha a Středočeši šli podruhé do čtyř. Tentokrát se Krošelj musel pořádně ohánět.

Nicméně i druhé oslabení Mladá Boleslav ubránila. Vzápětí se ve slibné akci ocitl Tim Söderlund, který projel skrz hostující obranu. Neměl ale dostatečnou rychlost k překvapivému zakončení. Brno postupně srovnalo s Bruslařským klubem krok a vynutilo si další faul. Tentokrát po ukázkové křížové kombinaci hokejisté z moravské metropole zásluhou Kima Strömberga srovnali stav na 1:1.

Emoce gradovaly na ledě i v hledišti. Hra tak kvůli lítajícím kelímkům byla na chvíli pozastavena. Po polovině základní hrací doby si Mladá Boleslav střihla další přesilovou hru, a i tuto nedisciplinovanost hostujícího celku trestala. Alex Lintuniemi se napřáhl od modré čáry a propálil Furcha- Závěr třetiny znovu patřil hostům. Ďalogova dělovka z levé strany nebezpečně poskakovala kolem Krošeljovy tyče, následně těsně minul odkrytou klec Radek Koblížek.

Na počátku třetího dějství se domácí nastěhovali před Furcha. Slibně z vrcholku pravého kruhu Jan Stránský, po něm pak od modré zkoušel překvapit brněnského gólmana střelec svou boleslavských gólů Lintuniemi. Ten následně společně s Pavlem Pýchou předvedl parádní střídání, když si se svým spoluhráčem obhodil hostující beky.

Branku nepřinesla ani hra 4 na 4 těsně před polovinou třetí dvacetiminutovky. Nadcházející minuty se oba týmy snažily o překonání brankářů, žádná z akcí ale nekončila úspěchem. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou odvolali hosté gólmana. Risk jim nevyšel, Středočeši veškeré pokusy ubránili a zvítězili 2:1. V sérii tak zapisují první bod.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Jiří Kalous: Jsme samozřejmě rádi, že nám nekončí sezóna a že pořád držíme šanci udržet se ve hře. Zítra pokračujeme a myslím si, že je to pro kluky velká vzpruha. Hráli jsme s maximálním nasazením, ale to i v předchozích dvou zápasech. Co bylo důležité, že jsme proměnili speciální formace, že jsme dali dvě branky v přesilovce a že jsme ubránili kromě jednoho, kdy jsme v oslabení dostali gól, všechna ostatní oslabení. A to si myslím, že bylo rozhodující a získáváme tím dnes bod.
HC Kometa Brno:
Patrik Martinec: Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsme nevyhráli. Gratuluji tady kolegovi k jejich prvnímu vítězství. Neodehráli jsme úplně špatný zápas, ale nebyli jsme schopní překonat gólmana. Myslím si, že z šancí, které jsme si vypracovali, jsme mohli dát víc než jeden gól a bohužel jsme je nedali. A proto jsme dneska prohráli.