BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři na Spartě neudrželi vedení a v sérii prohrávají

4. 4. 2023
napsal Redakce
HC Sparta Praha

6:1

0:1, 3:0, 3:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 25. Höll (Theimer, Tůma), 37. Senčák (Holeček, Tůma), 39. Holeček (Senčák, Tůma), 41. Hrabík (Krupička, Hauser), 46. Hrabík (Böhm, Šindelek), 56. Krupička (Hrabík, Hauser) – 14. Rajgl (Vítek, Hruška). Rozhodčí: Wagner, Zavřel - Juránek, Dědek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 14:21. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

HC Sparta Praha

Artsatbanov (Vedral) – Šindelek, Böhm, Ducháč (C), Červenka (A), Tůma, Pavlák – Krupička, Vitouch, Senčák (A), Hrabík, Novák, Hamršmíd, Holeček, Höll, Theimer, Höll, Mácha, Stepanchuk, Hauser

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (od 46. Forst) – Sypecký, Vlasák, Rajgl, Hrouda (A), Čech, Křepelka, Němec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Půček (A), Lisler Gardoň, Šachl, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Vyroubal, Malínek

P r a h a – Bruslaři se pro třetí semifinálový duel přesunuli do pražských Holešovic, kde Spartu přišly podpořit davy fanoušků. Ty po první periodě smutnily, protože hosty dostal do vedení dnešní oslavenec Ragl, poté se o slovo přihlásila Sparta. Ta utkání otočila třemi brankami ve druhé třetině, další tři pak přidala ve třetím dějství. Bruslaři po prohře 1:6 v sérii ztrácejí, již zítra ale mohou srovnat. Čtvrté semifinále začíná ve středu od 18:00.

Bruslaři v první třetině parádně drželi domácí hráče na uzdě. Na vlastní klec nepřipustili ani jednu střelu, ačkoliv se od 10. minuty poprvé bránili přesilové hře. Půček ale na trestné přečkal celé dvě minuty a jeho tým poté otevřel skóre. Po Hruškově akci střílel z mezikruží Vítek, Arsatbanov kotouč jen vyrazil a Tomáš Rajgl jej dotlačil do klece. Boleslavský bek uspěl díky důrazu a tlaku do brankoviště, navíc si nadělil gól k dnešním narozeninám.

Poté už se ale Bruslařům nedařilo zhola nic. Po návratu z kabin se Sparta dostala k tlaku v útočné třetině a po střele Sebastiana Hölla bylo vyrovnáno. Domácí útočník pálil na vzdálenější tyčku a uspěl - 1:1. Ve 36. minutě putoval na trestnou Hrouda, jehož sekání Sparta potrestala. To když Holečkovu střílenou přihrávku uklidil do branky David Senčák. Ve 39. minutě Bruslaři dokázali předvést krátký kolotoč před Artsatbanovou brankou, ten ale ukončilo špatné střídaní a hra v šesti. Trest odpykával Vyroubal, ani on se jeho trestu nedočkal. Strůjci druhé sparťanské trefy si celou akci zopakovali, akorát si vyměnili role. V pozici zakončujícího hráče byl nyní Tomáš Holeček, podíl patřil Senčákovi - 3:1.

Mladoboleslavští před třetí části mohli pomýšlet na zdramatizování zápasu, to by ale nesměli inkasovat hned ve 41. minutě. Uteklo přesně 36 sekund a Sparta přidala čtvrtý úder, když před brankou zůstal osamocený Ondřej Hrabík. Slušně zaplněné ochozy si nakonec zazpívaly i pátou, kterou po žabičce Böhma završil znovu Ondřej Hrabík. To už bylo moc na brankáře Stuchlíka, jemuž sparťané zasazovali jeden direkt za druhým a boleslavská jednička tak poprvé v play-off nedochytala. Středočechy tak od dalších inkasovaných branek držely Forstovy zákroky, ani on však s čistým štítem neskončil. Forstovi se sice podařilo zastavit prvotní střelu Jana Krupičky z pravé strany, na obětí klece a zakončení bekhendem už ale nedosáhl.