BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařům se nepodařilo překonat Krále, s Libercem prohráli

17. 8. 2023
napsal Redakce
BK Mladá Boleslav

0:2

0:2, 0:0, 0:0

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Filippi (Faško-Rudáš), 18. Petrovický (Bulíř, Flynn). Rozhodčí: Šindel, Hucl – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:2, navíc Osburn (MBL) 5+OK za nedovolený zásah do oblasti hlavy nebo krku + 5 min. za bitku, Šedivý (LIB) 5 min. za bitku. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: 490. Průběh utkání: 0:2.

BK Mladá Boleslav

Novotný (Růžička) – Pyrochta (A), Pláněk, Jeřábek, Osburn, Jánošík (A), Čech, Bernad, Štibingr – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Skalický – Šmerha, Fořt, Suchý – Malát, Hradec, Stránský (C)

Bílí Tygři Liberec

Král (Hrenák) – Budík, Ivan, McCoshen, Šedivý, Derner, Dvořák, Petrovický – Flynn, Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), Najman, Rychlovský – Vlach, Šír, Mucha

M l. B o l. – Středočeši ve čtvrtek poprvé přivítali na ledě rivala z Liberce. V úvodní periodě byli domácí borci ve hře aktivnější, produktivnější byl ale soupeř. Tygři se dostali do brankového vedení a to už si vzít nenechali. Bruslaři tak zůstali na nule a na další gólový úspěch si musejí počkat minimálně týden, do domácího utkání s Litvínovem.

Bruslařům se vstup do odvetného derby příliš nepodařil, neboť hned čtyři minuty po začátku se vedení ujal soupeř ze severu. Úvodní rozkoukávání skončilo po akci Faška-Rudáše, který se s pukem rozjel z vlastní třetiny a během svého sóla se zbavil hned dvojice napadajících borců v šedo-zelené, aby nakonec přihrál na pravý kruh, odkud Tomáš Filippi přesně zakončil. Poté se domácí vzchopili, k čemuž jim pomohla také přesilovka. Středočeši počali soupeře mačkat v jeho pásmu a přestože obrana hostů byla v několika případech už hodně zatavená, neinkasovala. Brankář Král neměl příliš práce, mladoboleslavské střely totiž povětšinou létaly jen vedle. Na druhé straně to byl přesný opak, po vhazování v útočném pásmu z modré čáry trefil prostor mezi třemi tyčemi Slovák Rayen Petrovický, a tak šli Tygři do kabin s dvougólovým vedením.

Ve druhé části se museli Bruslaři hned dvakrát bránit v oslabení, v obou případech to však zvládli a navíc si dokázali vytvořit i brankové příležitosti. Vše podstatné se odehrálo až v posledních okamžicích druhé dvacetiminutovky. Nejprve mohl navýšit vedení Liberce útočník Pérez, jenž zůstal sám před Novotným. Na zkušeného brankáře si ale nepřišel. O pár minut později v oslabení ujel Malát, jenž i vinnou nedovoleného zákroku protihráče nezakončil ideálně. Ani opakovaný pokus při následném samostatném nájezdu ale gól nepřinesl. Na druhé straně pak ve vyložené šanci selhal Najman, který po skvělém pasu Flynna z celé prázdné branky trefil jen pravou tyč. A protože střela Söderlunda z mezikruží rovněž nenašla cíl, k žádné změně skóre nedošlo.

Hned po 51 sekundách hry ve třetím dějství dostal Osburn trest ve hře za zásah do oblasti hlavy. Amerického beka mohlo těšit snad jen to, že nájezd mstitele Šedivého ustál a soka po dvou úderech uzemnil. Také zbytek týmu jeho aktivitu následoval a dlouhé oslabení přestál bez větších potíží, navíc ještě zahrozil po akci Skalického a Fořta. Ve hře obou mužstev pak byla vidět řada nepřesností, které bránily tomu, aby se skóre někam posunulo. Král se více zapotil jen na sklonku 55. minuty, kdy nenápadné nahození Jánošíka šikovně tečoval Suchý. Neprosadil se ani Skalický, který se po důrazném průniku objevil u levé tyčky a nadvakrát se marně snažil překonat libereckého brankáře. Král nakonec přežil také boleslavskou power play, a tak proti Bruslařům nadále drží čistý štít.


Ohlasy trenérů

Jiří Kalous, BK Mladá Boleslav: Viděli jsme na obou stranách velké množství šancí, které zůstaly neproměněné. Na rozdíl od nás Liberec dvě proměnil, nám se nepovedlo využít žádnou. Pořád bylo vidět, že je to ještě neučesané a všechny útoky se postupně sehrávají. Jdeme zatím krok za krokem. V této sestavě to byl teprve druhý zápas, ale já věřím, že se to bude zlepšovat. Musíme mít přesnější mušku, to se dneska ukázalo. Věřím, že proměňování přijde, šancí si totiž vytváříme hodně. Je to otázka času. Důležitá je komunikace a je vždy dobré, když si hráči mezi sebou něco řeknou a to funguje. Jsou spolu na ledě a cítí jak to mohli zahrát a předat si mezi sebou jakou měli myšlenku, když se třeba nepochopili. Také o tom je to sehrávání, aby chemie v týmu fungovala.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav