BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci na jihu Čech roztočili brankostroj a slaví vysokou výhru 9:1

5. 10. 2023
napsal Zdena Bobková
Banes Motor České Budějovice

1:9

0:1, 1:4, 0:4

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 26. Přibyl (Lev) – 4. Kristek (Vasiak, Matějka), 25. Šilhavý, 28. Matějka (Beran, Kovář), 39. Churáček (Hájek, Hrouda), 39. Hanyš (Šilhavý), 49. Matějka (Kristek), 50. Hájek (Doležel, Kovář), 57. Hora (Vasiak, Čermák), 60. Hájek (Kristek, Vasiak). Rozhodčí: Trnka – Jindra, Rubáš. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:9.

Banes Motor České Budějovice

Hájek (40. Jelínek) – Schmied, Jaroš, Blažek, Matějka, Nedorost, Šrámek – Barna, Novotný, Hanzák – Pánek, Mařík, Hečko – Lev, Přibyl, Hřebejk – Muška, Čečetka

BK Mladá Boleslav

Sklenička – Hora, Čermák, Šilhavý, Kříž, Doležel, D. Kovář, Macháček – Kurka, Beran, Hanyš – Vasiak, Matějka, Kristek – Hrouda, Churáček, Maxin – Hájek

Č. B u d ě j o v i c e – Výsledek první třetiny odpovídal vyrovnanému klání, svěřenci trenéra Martina Škalouda v ní sice rychle vedli 1:0 díky brance ze 4. minuty, ale to byl také jediný gólový moment prvních dvaceti minut. Ve druhé třetině už ale naplno dali tušit, kdo si převezme otěže zápasu. A zatímco Motoru se podařilo poměrně brzy alespoň snížit na 1:2, hráči v zelených dresech dovedli zápas do vítězného konce. Ve druhé i třetí periodě přidali shodně čtyři branky a stanovili konečné skóre na 9:1 a vezou domů do Mladé Boleslavi cenné tři body.

Úvodní třetina se zdála být zpočátku velmi opatrná, přesto se diváci dočkali branky již velmi brzy. Domácí tým ve vlastní třetině přišel o kotouč, toho se bleskurychle zmocnil Vasiak, který viděl Jakuba Kristka číhajícího u levé tyče českobudějovické branky, který neváhal a sklepl kotouč za domácího gólmana. Domácí měli šanci na vyrovnání, i díky vyloučením hostí. Během pasáže, která byla více v režii Motoru, trefili domácí dokonce tyč. Poté se dvakrát v rychlém sledu oslabili i domácí, ale Boleslav dvojnásobnou přesilovku v gól nepřetavila a do kabin se tak po dvaceti minutách odcházelo za stavu 1:0 z pohledu hostí.

Svěřenci trenéra Martina Škalouda vstoupili do druhé třetiny skvěle. Hned na úvod si vybojovali přesilovou hru, kterou proměnil Rostislav Šilhavý, který se dostal k odraženému kotouči a pálil z horní hranice kruhu. Jihočeši poté brzy kontrovali na 1:2. Mladoboleslavská obrana zaváhala a nechala ujet tandem Přibyl – Lev. Druhý jmenovaný si počkal až Sklenička půjde do rozkleku a pohotově nahrál na Tomáše Přibyla, který nekompromisně a přesně zakončil.

Domácí pak znovu pykali za svou nedisciplinovanost, další přesilovkou trestal Filip Matějka, který si sjel až mezi kruhy a nad lapačku překonal brankáře Hájka. Poté se do hry i díky dvěma po sobě jdoucím přesilovkám dostali znovu hráči Českých Budějovic. Ale Bruslaři zvládli svá oslabení skvěle, nedali soupeři šanci a v závěru třetiny to byli oni, kdo uhodili. Dokonce dvakrát. Kryštof Hájek nejprve v rohu kluziště vybojoval puk, který rychle poslal na hůl Davida Churáčka, který se z mezikruží nemýlil. Pátou branku o chvíli později Petr Hanyš, který využil zmatků domácího celku před vlastní bránou a mohl se radovat.

Motor do závěrečné třetiny vstoupil bojovně a s nepříznivým skóre se snažil něco udělat. Boleslav trpělivě vyčkávala a bránila svůj už tak vysoký náskok a soupeře do výraznějších šancí nepouštěla. V úvodu 49. minuty to byli opět Mladoboleslavští, kdo udeřil. Filip Matějka si najel na střed pravého kruhu a zavěsil puk těsně pod víko domácí branky. Minutu nato zvedal ruce ke stropu hostující Kryštof Hájek, který využil zmatků v obraně domácího Motoru a přidal sedmou branku.

Motor už se v tu chvíli jevil spíše demotivovaný a rozhodně si přál mít zápas co nejdříve za sebou. Pět minut před koncem duelu se podrážením provinil Šilhavý a po jeho faulu bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Jakub Lev, který ale svou šanci neproměnil. Boleslav ale s domácím týmem neměla slitování. Motor nezachytil únik Vojtěcha Hory po pravém křídle, který přidal osmou branku. Tu konečnou, devátou, přidal necelou minutu před závěrečnou sirénou Kryštof Hájek, který dostal zpoza branky přihrávku od Jakuba Kristka a bez potíží stanovil konečné skóre čtvrtečního duelu na 9:1 z pohledu hostující Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Banes Motor České Budějovice:
Domácí tým neposkytl ohlasy trenéra.
BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud, BK Mladá Boleslav: Přesto, že náš výkon byl v prvním dvou třetinách ve spoustě aspektů ten nejhorší v sezóně, paradoxně jsme si vypracovali čtyřgólový náskok. Třetí třetina z naší strany už snesla přísnější měřítko. Hlavně jsem ale rád, že jsme po dvou prohrách naplno bodovali. Teď už vzhlížíme k sobotnímu utkání na Kladně a věřím, že navážeme na výkon ze třetí třetiny.