BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostencům zápas s Plzní utekl ve třetí části

25. 11. 2023
napsal Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel
BK Mladá Boleslav

2:5

0:0, 1:2, 1:3

HC ŠKODA PLZEŇ

Statistiky

Branky a nahrávky: 24. Churáček (Kristek, Vasiak), 44. Hanyš (Doležel, D. Kovář) – 23. Úbl (Slačík), 39. Tománek (Šulan, Fodor), 47. Úbl (Maxa, Slačík), 48. Fodor, 56. Slačík (Klatovský). Rozhodčí: Ovsík – Kubas, Boček. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

BK Mladá Boleslav

Kovář F. – Hora (A), Kovář D., Čermák, Doležel, Kříž, Hájek – Vasiak, Kristek (C), Maxin – Kurka, Matějka, Hanyš (A) – Hrouda, Churáček, Fink – Ždanov, Václavík

HC ŠKODA PLZEŇ

Poustka – Šulan, Reisnecker, Mašek, Hanzlík, Černý (A), Kocek (C) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel

M l. B o l. – Mladoboleslavský dorost po sérii tří proher v řadě přivítal na svém ledě plzeňskou Škodu. Západočeši právě díky čtvrtečnímu zaváhání Bruslařů poskočili na třetí příčku, kterou před dnešním utkáním okupovali. Domácí tým dokázal na startu třetí části vyrovnat na 2:2 zásluhou Petra Hanyše. Plzeňští ale dokázali krátce na to dvakrát využít mezer v defenzivě a odskočili tak do náskoku, který už si ve zbytku utkání pohlídali. Mladí Bruslaři tak budou muset na vítězství čekat dále, minimálně do čtvrtečního duelu na ledě Sparty.

Bruslaři po třech porážkách potřebovali v duelu s Plzní bodovat, vždyť právě dorostenci Škody se po čtvrtečním kole vyšvihli na původně boleslavskou třetí pozici tabulky. Hned po startu 4. minuty byli domácí velmi blízko, když se puk nastřelený z levé strany odrazil o Bělíkovu brusli a mířil směr branka, jenže Poustka skvělým reflexem zasáhl. Plzeňský strážce se vytáhl i při akci Bruslařů v oslabení, když u levé tyčky po pasu Kristka vychytal Vasiaka. Bezbrankový stav na druhé straně nezměnil ani Maxa, k němuž se při početní převaze odrazil puk po střele Fodora. Hostující střelec narazil na bariéru v podobě Kovářova betonu.

Na startu druhé periody už se ale skóre měnilo a bylo tomu tak hned dvakrát. Ve 23. minutě po vhazování ve středním pásmu hosté ujeli do přečíslení, které po nabídce Slačíka proměnil v gól Matyáš Úbl. Už za minutu ale bylo opět vyrovnáno. Kristkova rána Poustkovi vypadla a David Churáček proto uspěl s dorážkou - 1:1. Hostujícímu strážci rovněž nepomohlo, když na něj jeden z jeho spoluhráčů povalil mladoboleslavského Kristka. Plzeň si nicméně mohla vzít vedení zpět tři minuty nato, po nabídce Slačíka ale Klatovský v přímém souboji proti Kovářovi selhal. Škoda ale nakonec na 2:1 navýšila. Stalo se tak ve 39. minutě po důrazu dvojice Šulan - Matěj Tománek, kteří neúnavně doráželi po prvotní střele Fodora.

Bruslařům se po startu třetí periody podařilo dosáhnout na vyrovnání. V čase 43:15 po krátkém tlaku v útočném pásmu vypálil Doležel a jeho nahození před brankou šikovně usměrnil Petr Hanyš. Domácím stav 2:2 dolil novou krev do žil, jenže o čtyři minuty později se jeden z hráčů zapomněl vrátit a bylo z toho třetí přečíslení dvou proti jednomu, v roli nahrávače byl tentokrát Maxa a zakončujícím hráčem byl podruhé v utkání Matyáš Úbl, jenž se trefil přesně na bližší tyčku. Uběhlo 59 sekund a Západočeši udeřili znovu. Tentokrát po velké hrubce vystihl křížnou přihrávku napříč třetinou Jan Fodor a přímo před Kovářem už nezaváhal - 2:4. Ačkoliv se domácí snažili zbytek utkání zdramatizovat, na korekci stavu už nedosáhli. Naopak při hře bez gólmana sami inkasovali, skóre v 56. minutě dotvořil David Slačík.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Velmi frustrující zápas pro nás. Mám pocit, že jsme v dnešním utkání byli lepším týmem. Bohužel převahu, kterou jsme v průběhu zápasu měli, jsme nedokázali přetavit ve vstřelené branky. Srážela nás zbrklost a nekvalita, naopak soupeř dokázal využít většinu našich chyb.
HC ŠKODA PLZEŇ:
Michal Straka: V dnešním zápase nás hodně podržel brankář Eliáš Poustka. Dvě třetiny byla Mladá Boleslav lepší, tlačila nás, jen díky našemu brankáři jsme stále měli šanci vyhrát. V poslední třetině se nám podařilo gólově soupeři odskočit. Je to pro nás velice nás velice cenné vítězství.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav