BK MLADÁ BOLESLAV

Napodruhé už to vyšlo a junioři vítězí, vyšlápli si na Hradec Králové

28. 8. 2023
napsal Redakce, foto: Martin Voltr
BK Mladá Boleslav

4:1

0:0, 2:1, 2:0

Mountfield HK

Statistiky

Branky a nahrávky: 26. Křepelka (Gardoň), 40. M. Vlasák (Křepelka, Polák), 49. Malínek (Křepelka), 58. J. Kučera – 35. A. Novotný (Mi. Beneš, Š. Černý) Rozhodčí: Barek, Čáp – Hájková, Jiruška. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 130. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

BK Mladá Boleslav

D. Hora (Forst) – Sypecký, Hrouda (A), A. Vlasák, Křepelka, Průšek, Nemec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Hurt – Dobner, Gardoň, Teplý – M. Vlasák, Zvagulis, Šachl – J. Kučera, M. Vojáček, Malínek (A)

Mountfield HK

Tuček (Mrázek) – Pavič, Pavelka, Bezpalec, Havlíček, Hrbek, J. Aschenbrenner, Š. Černý – Zámečník, M. Novotný (A), Ma. Beneš – T. Hora, Jón, Matašovský (C) – Mach, Hrdlička, V. Aschenbrenner – A. Novotný, Mi. Beneš, Vencl (A).

M l. B o l. – Junioři se z první porážky v Litvínově rychle oklepali a na domácím kluzišti přetlačili královéhradecký Mountfield. Do vedení Středočechy dostala Křepelkova trefa při oslabení, na kterou ještě hosté odpověděli. Ještě před druhým odchodem do kabin však Bruslaři opět převzali vedení, jež ve třetí části ještě navýšili Malínek a znovu v oslabení Kučera. Junioři se znovu představí ve čtvrtek, kdy v repríze loňského čtvrtfinále vyzvou plzeňskou Škodovku.

Po přestřelce v Litvínově načali Bruslaři domácí utkání v klidném tempu s cílem neinkasovat. To se jim podařilo, bohužel stejně jako soupeř neměli moc šancí směrem do útoku. Za největší možnost pro vstřelení úvodní branky tak můžeme považovat přesilovou hru domácích v 15. minutě. Středočeši se sice před Tučkovou klecí dokázali držet, ohrozit královéhradeckého brankáře však nikoliv. A vzhledem k tomu, že Hora mezi tyčemi boleslavské svatyně rovněž nemusel výrazněji čarovat, zůstal stav po první části na nule.

Ve druhém dějství hráli Bruslaři další početní převahu, tu však předčasně ukončil faul Zvagulise. Ačkoliv se lotyšský útočník na trestné lavici zlobil, následný sled událostí ho jistě potěšil. Jeho spoluhráči si totiž do oslabení přenesli momentum ze hry ve čtyřech a krátce po návratu vyloučeného hráče Mountfieldu udeřili. V čase 25:57 totiž z mezikruží přesně pálil obránce Karel Křepelka, který puk pověsil pod horní tyč. Odpověď hostů mohla přijít velmi rychle, dorážku Matašovského však za brankovou čáru nepustil jeden z domácích beků.

Hosté si tak museli počkat až do 35. minuty, kdy Hroudův prohřešek potrestal Adam Novotný. Patnáctiletý útočník dokázal před brankou lehce, avšak efektivně tečovat střelu z hole Michala Beneše a srovnal tak na 1:1. Avšak 33 sekund před druhou sirénou se stav utkání znovu překlopil na domácí stranu. To když přihrávku Marka Vlasáka z pravé strany usměrnil za Tučkova záda hostující obránce. Puk se od jeho hole odrazil do vzduchu a pomalu doplachtil za hradeckého brankáře, který neměl šanci reagovat - 2:1.

Královéhradečtí ve třetí části marně hledali cesty před Horovu klec, navíc museli dávat pozor i na zadní vrátka. To se jim nepovedlo ve 49. minutě, kdy Křepelkův pas na Vojtěcha Malínka prošel ulicí mezi obránci a domácí střelec ve vyložené šanci nezaváhal - 3:1. Stejný hráč se při oslabení dostal do ještě větší šance, tentokrát však po bekhendovém blafáku přestřelil. Při stejné herní situaci poté v 58. minutě potvrdil mladoboleslavské vítězství Jan Kučera, který těžil ze svého důrazu a zmatku v obraně Mountfieldu - 4:1.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Marek Melenovský: Za dnešní zápas musím kluky pochválit, protože to byl soustředěný a vyspělý výkon. Od prvního do posledního hráče.
Mountfield HK:
Martin Vágner: Po té třetí třetině nemám, co bych hodnotil. Absolutně se to neslučovalo s nějakým pojetím kolektivního sportu a nějakého chtíče s tím zápasem něco udělat. Ve finále jsou tak ty dvě slušně odehrané třetiny, úplně k ničemu. Boleslav prostě chtěla víc a dnes to jednoznačně ukázala.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav