BK MLADÁ BOLESLAV

Úspěšné derby pro juniorku! Liberec porazila jednoznačně 5:1

6. 9. 2023
napsal Tomáš Taybner, foto: Jan Běhounek
BK Mladá Boleslav

5:1

1:0, 1:0, 3:1

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Vítek (Šachl), 34. Hurt (Hruška), 42. Teplý (Hruška, Hurt), 43. J. Kučera (Hradec, Dobner), 57. Hradec (Čech, Vítek) – 54. Pekař (Hois, Ehrenberger). Rozhodčí: Bernat, Valda – Štěpánek, Jurak. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

BK Mladá Boleslav

Hora (Forst) – Nemec, Čech (A), A. Vlasák, Průšek, Sypecký (A) – Šachl, Vítek, Zvagulis – Hruška, Hurt, Dobner – Hradec, Kučera, M. Vlasák – Teplý, Vojáček, Malínek (C).

Bílí Tygři Liberec

Schnattinger (Hambálek) – Macháček, Král, Jarabko, Meisel, Pilíšek, Koštoval, Ehrenberger (A) – Prokůpek, Jansa, Plos – Janata, Křížek, Rozsíval – Pekař, Hrabčák, Gajda – Hois (A), Jenčovský (C), Vološín

M l. B o l. – Liberečtí přijeli do ŠKOENERGO Arény jako jediný neporažený tým v soutěži, což se však mělo změnit. Do třetí periody oba celky nastupovaly za stavu 2:0 pro domácí, rychlé góly Teplého a Kučery však skóre definitivně naklopily na stranu Bruslařů. O čisté konto Horu v 54. minutě obral Pekař, odpověď Hradce na sebe však nenechala dlouho čekat. Tygři tak na ledě ŠKOENERGO Arény okusili první porážku, mladoboleslavský stadion naopak zůstává být pro hostující celky nedobytným.

Bruslaři do prvního soutěžního derby vstoupili velmi dobře, když se do vedení dostali hned po 134 sekundách. Stalo se tak, když Šachl vyhrál vhazování na levém kruhu a Jakub Vítek pak bezprostředně poté vyslal ránu na branku, na kterou Schnattinger neměl šanci zareagovat. Tygry skvělý vstup domácích značně opařil, ale ve 13. minutě při vlastním oslabení nebyli daleko od vyrovnání. Jenčovský s Plosem se dostali až před Horovu klec a druhý jmenovaný dorážkou střely svého spoluhráče jen těsně minul domácí svatyni, Bruslaři si museli hlasitě oddechnout. Naštěstí pro domácí to bylo od Severočechů na delší dobu všechno.

Po návratu z kabin Bruslaři nevyužili přesilovku, za což mohli být hned záhy potrestáni. Jeden z libereckých hráčů se přímo před brankou dostal k dorážce, kterou však zneškodnil Hora. Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, Hruška byl však v pádu, což mu v přesnějším doklepnutí kotouče zabránilo. Ve 34. minutě si na to ale už nikdo nevzpomněl. Hruška totiž při přesilovce vybojoval touš za brankou a předložil jej Janu Hurtovi. Domácí útočník měl u levé tyčky čas na nejen na střelu ale i na následnou gólovou dorážku - 2:0. Mladoboleslavští pak ještě úspěšně přečkali dvě přesilovky Liberce, a tak si toto skóre přenesli do třetí části.

Hned po jejím začátku přišly dvě rány, které definitivně rozhodly o domácím vítězství. Nejprve se po velkém zmatku před libereckou klecí po dobré akci Hrušky prosadil Josef Teplý, aby následně po gólovce Hradce přidal čtvrtou trefu Bruslařů Jan Kučera. Liberečtí se poté znovu ukázali ve 49. minutě, kdy Hora musel zasahovat proti úniku Gajdy a následnému tlaku ze strany Křížka, o čisté konto však ještě nepřišel. Naděje na něj ztratil až v čase 53:29, kdy po dobré kombinaci po ose Ehrenberger - Hois - Daniel Pekař zůstal liberecký hráč nepokrytý na levé straně a střelou do bližší šibenice snížil na 1:4. Poslední slovo ale opět měli zelenobílí, když Vojtěch Hradec po přihrávce Čecha levou stranou pronikl až před Schnattingera, položil si ho a mezi jeho betony pečetil stav utkání 5:1.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Marek Melenovský: Z naší strany velmi takticky vyspělý výkon, který opravdu snese parametry této soutěže. Kluky za něj musím pochválit a poděkovat jim za to, že plnili přesně to, co jsme po nich chtěli. Dnešní zápas tak po zásluze zvládli.
Bílí Tygři Liberec:
Valdemar Jiruš: Gratulujeme Mladé Boleslavi k vítězství. Myslím si, že to po dvě třetiny byl vyrovnaný hokej. Boleslav góly jistoty přidala až ve třetí třetině, kdy jsme tam začali zmatkovat a soupeři ty góly darovali. Musíme si to celé rozebrat a uvidíme, jak se z toho oklepeme, byla to naše první porážka. I to k tomu patří a my jdeme zase dál.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav