BK MLADÁ BOLESLAV

Bezgólová porážka v Plzni sesadila juniory z prvního místa

19. 10. 2023
napsal Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel
HC ŠKODA PLZEŇ

4:0

1:0, 2:0, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 16. Beran (Houdek, Mazanec), 32. Pešek (Soukup), 39. Hála (Pešek, Benák), 58. Hála (Benák, Soukup). Rozhodčí: Zubzanda, Glanc – Baxa, Sýkora. Vyloučení: 1:7, navíc Skok (PLZ) a Zvagulis (MBL) 5+OK za bitku. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 4:0.

HC ŠKODA PLZEŇ

Lokajíček – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, Houdek (A), Tolar – Pešek, Soukup, Hála – Mazanec (A), Benák, Hořejší – Řehoř, Šimák, Matějka – Sabiniok, Tchaliov, Beran

BK Mladá Boleslav

Forst – Vlasák A., Němec, Moravec (A), Sypecký, Hrouda (C), Průšek, Kubíček – Hurt, Malínek (A), Půček – Polák, Kučera, Zvagulis – Teplý, Hruška, Vítek – Šindelář, Šachl, Vojáček

M l. B o l. – Junioři se po sobotní prohře s Hradcem Králové vypravili do Plzně, kde si na ledě předposledního celku skupiny Západ chtěli zlepšit náladu. Domácí ale byli střelecky aktivnější, Bruslaři navíc často faulovali a nakonec se nedokázali gólově prosadit. Na ledě Plzně tak prohráli 0:4 a s již definitivní platností přišli o první místo, na které se nově posunul Liberec.

Bruslaři podruhé v sezoně vyrazili na led Plzně, kde v prvním případě dokázali vyválčit dva body za vítězství po prodloužení. Na ledě Plzně nebyly v úvodním dějství k vidění žádné větší šance, za jedinou by se dala považovat přesilovka domácích po nedovoleném zákroku obránce Vlasáka. Početní převahy Plzeňští nevyužili, prosadili se až po návratu vyloučeného hráče. Mazanec s kotoučem obkroužil útočné pásmo, přihrál Houdkovi a ten v mezikruží našel Matyáše Berana, na jehož střelu Forst neměl šanci zareagovat - 1:0.

Aktivnější domácí se potom ve druhé periodě znovu nedokázali prosadit v přesilovce, opět se jim však podařilo udeřit po jejím konci. To když ve 32. minutě Soukup uspěl při vhazování na levém kruhu, uzmul kotouč a následně adresoval přihrávku na hůl Ondřeje Peška a ten před prázdnou klecí nezaváhal. Ještě před koncem prostřední části pak Škoda na čtvrtý pokus uspěla při přesilovce. Střelec druhé branky domácích v tomto případě zapsal asistenci, když oslovil v mezikruží stojícího Daniela Hálu a ten po otočce vyslal puk přímo do pravé šibenice - 3:0.

Bruslaře ve třetím dějství brzdily nedovolené zákroky a Plzeň tak mohla dále útočit, čímž se nadále zvětšoval rozdíl mezi oběma celky ve střeleckých pokusech. Závěrečnou část ještě v 56. minutě oživila bitka mezi exboleslavským obráncem Skokem a lotyšským útočníkem Zvagulisem, kteří tak předčasně zamířili do šaten, aby stihli teplou vodu. Definitivní tečku za zápasem napsal přesně v čase 58:00 Daniel Hála, jehož ve slotu našla krásná nabídka z hole Benáka a plzeňský útočník se nemýlil - 4:0.

Ohlasy trenérů

HC ŠKODA PLZEŇ:
Petr Vojan: Dnes musím kluky pochválit. V utkání byly trochu věci, které po hráčích chceme a hned to vypadalo úplně jinak. Navíc jsme proměnili šance, využili přesilovky a vše podpořil bezchybný výkon gólmana. Musíme na to nyní navázat, udělat nějakou šňůru a posunout se tam, kam chceme.
BK Mladá Boleslav:
Marek Melenovský: Soupeř dnes vyhrál zaslouženě. Byl lepší, rychlejší, více chtěl. My jsme prostě v nějaké krizi a musíme z ní najít cestu ven.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav