BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka Bruslařů v Hradci vyválčila dva body, nechybělo však mnoho ke třem

16. 11. 2023
napsal Tomáš Taybner, foto: Martin Voltr
Mountfield HK

5:6sn

1:3, 0:2, 4:0 - 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. A. Novotný (Bezpalec, Mi. Beneš), 41. Ma. Beneš (Mi. Beneš, Prášek), 46. Dommers, 55. Pavič (Dommers), 59. A. Novotný (Š. Černý) – 10. M. Vojáček (Šindelář, Vítek), 14. Kučera (Malínek, A. Vlasák), 17. Polák (Malínek, T. Moravec), 30. Kučera (Gardoň), 31. Polák (Malínek). Rozhodčí: Micka, Zeliska – Kotlík, Hlinka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 5:5, 5:6.

Mountfield HK

Mrázek (od 30. Tuček) – Černý, Havlíček, Aschenbrenner J., Pavelka, Fiala, Bezpalec, Pavič – Novotný A., Beneš Mi., Beneš Ma. – Prášek, Hora T., Dommers – Mach, Matašovský (C), Jón – Vencl (A), Zámečník, Hrdlička

BK Mladá Boleslav

Hora D. – Vlasák A., Kubíček, Moravec (A), Sypecký, Hrouda (C), Průšek – Kučera, Zvagulis, Gardoň – Půček, Malínek, Polák (A) – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček – Vítek

M l. B o l. – Junioři v Hradci po inkasované brance okamžitě odpověděli a postupně převzali iniciativu v utkání 23. kola DHL extraligy juniorů před třetím dějstvím vedli již 5:1. Královéhradečtí však dokázali v poslední periodě umazat čtyřbrankovou ztrátu, rozhodovat proto musely nájezdy. V nich byli Bruslaři úspěšnější a bonusový bod už si vzít nenechali. Z nepovedené dvacetiminutovky se ale budou muset poučit, aby se podobný výpadek už neopakoval. Doufejme, že jim ztracený bod nebude v konečném zúčtování chybět, pro tuto chvíli se junioři díky lepší vzájemné bilanci vrátili před Liberec, oproti kterému mají lepší rozdíl ve skóre.

Čtvrtý a poslední vzájemný duel mezi Boleslaví a Hradcem Králové v rámci základní části hostila ČPP Aréna. To, co se povedlo ve všech třech předchozích střetnutích, ve čtvrtek 16. listopadu provedli hokejisté Mountfieldu. Právě oni se v utkání ujali vedení, když v polovině 9. minuty po krásné akci skóroval talentovaný Adam Novotný. Už za 66 sekund ale přišla odpověď z hole Bruslaře. Tu měl na svědomí Matěj Vojáček, který úspěšně zakončil kombinaci své formace - 1:1.

Následně byl vyloučen mladoboleslavský Kučera, jenže Mountfield svou početní převahu nezužitkoval, navíc fauloval Lotyš Dommers. Za to červenobílé stihl brzký trest, když se právě Janu Kučerovi po návratu z trestné lavice podařilo obrátit skóre. V 17. minutě navíc po rychlé akci předložil Malínek přihrávku na hůl Vojtěcha Poláka a ten jako obvykle nezklamal. Do druhé periody si proto Bruslaři odnášeli dvoubrankový náskok.

Ten si hokejisté v zelených barvách důsledně strážili a krátce před polovinou utkání se jim povedlo navýšit. Gardoň přihrávkou z kruhu vybídl Jana Kučeru a ten ranou ze slotu upravil na 1:4. Navíc z branky vyhnal Mrázka a ten přepustil místo Tučkovi. Oba gólmani podobnou situaci zažili i při prvním duelu s Bruslaři, tehdy ale zápas startoval právě Tuček. Stejně jako v uvedeném utkání ale změna v brankovišti nebyla nic platná. Už za minutu po čtvrtém úderu přišel hned pátý. Přečíslení dvou proti jednomu řešil Malínek další nabídkou pro Vojtěcha Poláka a ten se ani podruhé nezmýlil.

Start třetího dějství ale naše juniory nezastihl v dobrém rozpoložení. Už během první půl minutky totiž bratrskou spolupráci Benešů zakončil Matěj Beneš a jiskra naděje byla na světě. Akcie Východočechů narostly hned záhy, neboť se Bruslařům nepodařilo využít přesilovku. Sběh okolností pro královéhradecké hráče tak poskytl příležitost na další snížení. Na 3:5 snížil ve 46. minutě lotyšský útočník Valdis Dommers a drama bylo na světě.

Bruslaři potom nabídli domácímu celku další početní převahu, ta ale naštěstí pro naše barvy zůstala znovu bez trestu. V 55. minutě ale už nedokázali zabránit tomu, aby kontaktní trefu přidal obránce David Pavič - 4:5. Mladoboleslavští se ani tentokrát nepoučili a byl z toho další dvouminutový trest za vražení na hrazení. Mountfield si vzal oddechový čas, odvolal brankáře a pohroma byla dokonána. V čase 58:13 nahodil Adam Novotný kotouč na branku a ten skončil v síti - 5:5.

V prodloužení branka nepadla a o držiteli bonusového bodu tak musely rozhodnout nájezdy. V nich už ale domácí hráči, které musela jízda za vyrovnáním nabudit, nedokázali ani na čtyři pokusy překonat mladoboleslavského Horu. Za Bruslaře naopak skórovali David Šindelář s Vojtěchem Malínkem a dva body tak připadly zelenobílým. Ti tak alespoň minimalizovali ztrátu, kterou jim nepovedená třetí perioda přinesla. I přes ztracený bod navíc poskočili zpět na první místo tabulky před Liberec.

Ohlasy trenérů

Mountfield HK:
Martin Vágner: Ze zápasu mám velmi smíšené pocity. Docela se nám povedl vstup, vedli jsme 1:0. Přišlo mi, že jsme po celou dobu hráli my a soupeř dával góly. Udělali jsme individuální chyby, které soupeř pětkrát potrestal. Na druhou stranu se kluci nevzdali a bojovali až do poslední chvíle, z čehož mám radost. Podle průběhu zápasu, jak to vypadalo, asi nikdo úplně nedoufal, že získáme alespoň bod. Klobouk dolů před kluky, že se do něj vrátili.
BK Mladá Boleslav:
Marek Melenovský: Zápas se mi hodnotí těžko. Vyhráli jsme a určitě jsme vděční za dva body, ale vedení 5:1 by takto vyspělé mužstvo mělo udržet. Na druhou stranu je to pro nás facka, kterou jsme pravděpodobně potřebovali.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav