BK MLADÁ BOLESLAV

Povedená první třetina rozsekla duel se Spartakem Žebrák

24. 9. 2023
napsal Vojtěch Červený
BK Mladá Boleslav

8:3

4:0, 2:2, 2:1

HC Spartak Žebrák

Statistiky

Branky a nahrávky: 8. Moucha (Bartoš, Ficek), 8. Prokop (Rudolph), 12. Kadeřábek (Prokop), 19. Rudolph (Kadeřábek, Bartoš), 21. Prokop (Rudolph, Schwarz), 23. Ficek (Kadeřábek, Tregl), 51. Moucha (Kadeřábek), 60. Prokop (Kadeřábek, Čermák) – 35. Kostka (Jícha, Šmerhovský), 40. Jícha (Duchanka, Bakule), 60. Belda (Vaníček, Arnošt). Rozhodčí: Vojtěch Jelínek — Petr Čajan, Pavel Vlasjuk. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Průběh utkání: 0:0, 6:0, 6:2, 7:2, 7:3, 8:3.

BK Mladá Boleslav

Schwarz (Vích) – Bartoš, Zvolenský, Stehlík, Bílek, Málek – Prokop, Kadeřábek (A), Mareš (A), Rudolph, Vondrlík (C), Ficek, Čermák, Moucha, Tregl

HC Spartak Žebrák

Milec (Mečl) – Petráček, Vaníček, Vitásek, Jícha, Štembera, Novák – Bakule, Dunchanka, Kostka, Langer, Jurda, Komínek, Šiška, Arnošt, Belda (C), Šmerhovský

M l. B o l. – Hokejisté Mladé Boleslavi si proti Žebráku chtěli spravit chuť z utkání proti Kozlům z Kolína, kterým podlehli 4:1. To se jim povedlo a během první třetiny nastříleli Spartaku Žebrák čtyři branky. Hlavními postavami duelu se stal brankář Marek Schwarz, jenž držel svůj tým ve vypjatých chvílích a útočník Tomáš Kadeřábek, jenž si připsal pět bodů a také Jan Prokop, který zaznamenal hattrick.

V první třetině druhého utkání letošního ročníku si Bruslaři počínali velmi dobře. Během první třetiny se jim podařilo vstřelit čtyři branky zásluhou Lukáše Mouchy, Jana Prokopa, Tomáše Kadeřábka a Davida Rudolpha.

Ve druhé části se hra opticky srovnala, ale i přesto mladoboleslavští hokejisté v jejím úvodu vstřelili 2 branky. První z nich přišla hned po přestávce, Jan Prokop dobře zužitkoval samostatný únik a překonal brankáře Milce. O dvě minuty později bylo pro hosty ještě hůře, když pohlednou přihrávku od Tomáše Kadeřábka vyslal do prostoru mezi tři tyče Milan Ficek. Po této brance došlo v brankovišti Žebráku ke změně, do branky nově nastoupil zastupující Tomáš Mečl. Nulu na kontě Žebráku držel do 35. minuty famózně chytající Marek Schwarz, jenž v závěru 35. minuty vyrazil střelu, která se na levém kruhu dostala příhodně k Michaelu Kostkovi, jenž zasunul do poloodkryté branky. O pět minut později to byli opět hokejisté Spartaku Žebrák, kteří se radovali z trefy. Po hezké přihrávce se kotouč na střed dostal až k Davidu Jíchovi, který z prostoru mezikruží vyslal kotouč za záda bezmocného Schwarze.

V třetí třetina se zápasu se spíše poklidně dohrávala, ale i přesto jsme byli svědky tří branek. V půlce třetí třetiny se k puku dostal Lukáš Moucha, který využil zmatku před Mečlem a poslal puk k pravé tyči. Šedesátá minuta nám přinesla ještě dvě trefy, nejprve trefu hostujícího Davida Beldy. Na to však bleskurychle zareagoval Jan Prokop, jenž vzal svému týmu zpět pětibrankový rozdíl.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav