BK MLADÁ BOLESLAV

B-tým porazil Rakovník i díky třem využitým přesilovkám

22. 10. 2023
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

4:3

0:2, 2:1, 2:0

HC Rakovník

Statistiky

Branky a nahrávky: 29. Vondrlík (Kadeřábek, Bartoš), 38. Mareš (Uřídil, Tregl), 42. Mareš (Uřídil, Tregl), 47. Rovný (TS) – 12. Šíma, 15. Kos (Bulva), 40. Macháček (Kounovský). Rozhodčí: Procházka – Holec, Kusý. Vyloučení: 8:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

BK Mladá Boleslav

Toman – Uřídil, Stehlík, Bílek, Zvolenský, Bartoš – Prokop, Kadeřábek (A), Hladík, Mareš, Vondrlík (C), Ficek, Rovný, Čermák, Tregl

HC Rakovník

Gabriška – Vlk, Zíka, Grill, Havel, Fiala, Hulcr – Vyšín, Kounovský, Ságner (C), Hegenbart, Macháček, Bulva, Šíma, Kos, Karfus, Benda

M l. B o l. – Mladoboleslavské béčko na velké hale přivítalo hosty z Rakovníka. Ti v dosavadním průběhu sezony prohráli jen jednou a na ledě ŠKOENERGO Arény po první části vedli. Bruslaři se ale do zápasu vrátili a ve třetí části obrátili skóre na svou stranu, rozhodující trefu přidal z trestného střílení Lukáš Rovný.

Mladoboleslavské béčko se v neděli 22. října na ledě ŠKOENERGO Arény postavilo Rakovníku, který v dosavadním průběhu krajské ligy prohrál jen v jednom případě. Hosté dostali hned v první třetině několik možností k tomu, aby svou sílu při přesilovce demonstrovali. Při té první ještě Karfusovu nebezpečnou ránu z mezikruží dokázal Toman schovat v lapačce, při hře v plném počtu už ale rakovničtí hráči udeřili - skóre střelou z levé strany otevřel Tomáš Šíma. V 15. minutě pak hosté přidali druhou trefu. Při početní převaze sice strávili notnou dávku času u své klece, hned z prvního útoku však po pasu Bulvy udeřil Matěj Kos - 0:2. A za tohoto stavu se tak šlo poprvé do kabin.

Po návratu se Bruslaři ubránili vylepšené přesilovce soupeře a poté při vlastní početní převaze sami skórovali. Kadeřábek z levé strany nabídl puk do mezikruží pro Jana Vondrlíka a domácí kapitán se ze své pozice nemýlil - 1:1. Boleslavští hráči byli ve druhé části směrem do útoku velmi aktivní a hosté to během celé dvacetiminutovky řešili jen za cenu nedovolených zákroků, a po jednom takovém došlo na vyrovnání. O něj se zasloužil dorážející Michal Mareš, jenž za Gabrišku uklidil vyraženou střelu Uřídila - 2:2. Toto skóre se ale už za 76 vteřin měnilo, vedení hostům vrátil Vladimír Macháček.

Už po 84 sekundách třetí periody bylo opět srovnáno. Bruslaři dostali k dispozici výhodu pěti proti třem a po krásné kombinaci na 3:3 vyrovnal Michal Mareš. Ten dostal od Uřídila přihrávku k levé tyči a odkrytou klec trefil bez problémů. Věci se potom děly s úderem 46. minuty. V té nejprve Tregl před brankou vložil hůl do stříleného pasu Čermáka, kotouč ale proskákal těsně vedle tyčky a na druhé straně pak Toman dokázal betonem vykrýt střelu unikajícího hráče hostů. Také na opačné straně byl ale hned vzápětí viděn únik, Rovného ale ve vyložené šanci sekl Vyšín a odpískáno bylo trestné střílení. Exekuce se ujal právě Lukáš Rovný, který Gabrišku překonal střelou a Bruslaři vedli.

Hosté sice v 55. minutě krátce slavili opětovné vyrovnání, takřka okamžitě je ale zklidnil hvizd rozhodčího, jenž ze své pozice dobře viděl, že jeden z hostujících hráčů puk před brankou zasáhl vysokou holí. Další výzvě poté Bruslaři čelili, když rozhodčí pět minut před koncem poslali Bartoše na trestnou lavici s čtyřminutovým trestem. Domácí se ale s vypětím všech sil dokázali ubránit a rakovnickým hráčům nepomohl oddechový čas ani hra bez brankáře, druhé prohře v sezoně už neunikli.


Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Hodnotí se mi to velice dobře. Hráli jsme s těžkým soupeřem, který pokud vím, doteď prohrál jen jednou. Nemám, co bych klukům vytkl a před jejich výkonem smekám. Na začátku to vypadalo bledě, ale hráli jsme dobře. I v té první třetině jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem a potom jsme zůstali u té své hry, věřili jsme tomu a povedlo se nám to otočit.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav