BK MLADÁ BOLESLAV

B tým padl po tuhém boji s Poděbrady 4:7

5. 11. 2023
napsal <I>Karel Schamberger</I>
BK Mladá Boleslav

4:7

1:2, 1:1, 2:4

HC Poděbrady

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Hladík (Prokop, Kadeřábek), 27. Ficek (Zvolenský, Rovný), 51. Dobner (Kerda), 60. Mareš (Zvolenský, Ficek) – 6. Bouřil, 13. Kejdana (Rindoš), 33. Bouřil (Karoch), 45. Rindoš, 49. Jelínek (Tuma), 53. Král (Rindoš, Kejdana), 60. Sladký. Rozhodčí: Čáp – Doskočil, Rudolph. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7.

BK Mladá Boleslav

Vích – Uřidil, Bílek, Zvohlenský, Stehlík, Bartoš – Prokop, Kerda, Kadeřábek (A), Hladík, Mareš, Dobner, Vondrlík (C), Rovný, Čermák, Ficek

HC Poděbrady

Hermann – Vošta, Sladký, Verbík J., Nutil, Bartoň, Žalud, Karoch (A), Verbík R. – Král, Jelínek, Tuma, Bouřil, Plaček, Rindoš, Kejdana (C)

M l. B o l. – Těžký zápas čekal na mladoboleslavský B tým, který narazil na Poděbrady. Ani fantastické přesilovky domácí Mladé Boleslavi nedokázali Poděbrady přemoct. Oba brankáři předváděli skvělé zákroky, ale i přesto padlo v zápase 11 branek.

První třetina začala velice svižně a diváci na útočné šance obou mančaftů nemuseli čekat dlouho. Prvně v zápase a také naposledy poslal Boleslav do vedení po využití přesilové hry Jakub Hladík. Ale přesně po půl minutě Poděbrady srovnaly na 1:1, když po samostatném úniku dal gól Kryštof Bouřil. Poděbrady na Mladou Boleslav vytvářely enormní tlak. Po střele kapitána Filipa Kejdana Mladá Boleslav podruhé v zápase kapitulovala. Za stavu 1:2 pro hosty se odcházelo do kabin po první třetině.

Druhá perioda začala dalším nedovoleným bráněním Bartoně. Mladá Boleslav podruhé v zápase využila přesilovou hru a srovnala na 2:2 zásluhou Milana Ficka. Znovu vedení Mladé Boleslavi nevydrželo dlouho. Po šesti minutách poslal do vedení Poděbrady Kryštof Bouřil, což bylo všechno, co se ve druhé třetině stalo.

Závěrečné dějství Mladá Boleslav nezvládla. Ačkoliv měli boleslavští na začátku třetiny dost příležitostí, tak je nedokázali proměnit. Další branku přidal z mezikruží Antonín Jelínek, který vystřelil přesně nad beton Vícha. Naději ještě dal Mladé Boleslavi Miroslav Dobner, který z těsné blízkosti trefil skulinku mezi betony. Jenže znovu za dvě minuty Poděbrady zvýšili na 6:3 díky hostujícímu Petru Královi. Neuvěřitelná situace se udála ohledně čtvrtého gólu Mladé Boleslavi. Michal Mareš nastřelil puk do zadního mantinelu, od kterého se puk odrazil přesně do zad gólmana Hermanna, který si dal vlastní branku. Bohumil Sladký uzavřel utkání gólem do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Čekal na nás těžký soupeř, ale chtěli jsme proti němu bodovat, což se nám nepovedlo. V první třetině jsme se hledali, pak už jsme tomu začínali věřit. Bohužel po chybách jsme dostali rozhodující góly a soupeř nám utekl.