BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři v zápase plném zvratů uspěli. Na Spartě urvali tři body

5. 1. 2024
napsal Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel
HC Sparta Praha

4:6

1:2, 2:1, 1:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Samson (Culek, Novák), 23. Novák (Bareš, Culek), 32. David (Bareš, Hamršmíd), 50. Samson (Žmola, Daníček) – 9. Vlasák, 20. Hruška (Hurt, Gardoň), 34. Hurt (Malínek, Gardoň), 45. Malínek, 52. Malínek (Hruška), 60. Gardoň. Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Malý, Sýkora. Vyloučení: 6:7, navíc Poláček (SPA) 5+OK za zásah do oblasti hlavy/krku, Bareš (SPA) 5+OK za bodnutí špičkou hole. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:6.

HC Sparta Praha

Vedral – Samson, Culek, David (A), Mack, Höll, Bartoň, Janský – Holeček, Daníček, Krupička – Novák, Fábry (C), Bareš – Hamršmíd (A), Poláček, Pavlák S. – Odehnal

BK Mladá Boleslav

Forst – Moravec (A), Průšek, Vlasák A., Němec, Sypecký, Kubíček, Křivánek – Gardoň, Malínek (A), Hurt – Vítek, Kučera, Hruška – Vojáček, Šachl, Teplý – Šindelář, Zvagulis, Hrouda (C)

M l. B o l. – Mladoboleslavská juniorka si po těsné porážce v Karlových Varech napravila chuťové pohárky. V zápase se Spartou z toho nakonec byla tahanice se vším všudy, za Bruslaře řádila především první formace ve složení Gardoň - Malínek - Hurt. Právě centr této lajny nakonec v 52. minutě svým druhým gólem večera rozhodl o vítězství hokejistů v zeleném. V dalším utkání čeká svěřence Marka Melenovského derby v Liberci, tam se naši mladíci představí v pondělí 8. ledna.

Mladoboleslavská juniorka po čtvrtečním nervydrásajícím duelu v Karlových Varech vyrazila na další venkovní klání, tentokrát se v holešovické Sportovní hale utkala s pražskou Spartou. Bruslaři v úvodních minutách ustáli přesilovku domácích a po návratu vyloučeného hráče s dávkou štěstí otevřeli skóre. Celé to způsobilo nahození Adama Vlasáka z levého rohu, které se po odrazech od hole brankáře Vedrala a nohy útočníka Krupičky odrazilo do sítě – 0:1. Už za necelé dvě minuty ale Pražané přispěchali z odpovědí, obránce Oliver Samson si navedl puk do mezikruží a prostřelil gólmana Forsta. Poslední slovo první periody ale měli znovu hráči v zeleném. V přesilovce se po krásné kombinaci Gardoně s Hurtem prosadil Jakub Hruška, právě Hurtova krosová nabídka byla stěžejní – 1:2.

Sparta podruhé srovnala krok ve 23. minutě při početní převaze. Tentokrát rozhodl důraz, rána Bareše se totiž od Forsta odrazila do předbrankového prostoru a tam se nejrychleji zorientoval Lukáš Novák. Domácí tým byl v tu ránu na koni a ve 32. minutě dosáhl na obrat. Autorem gólového nahození z modré byl obránce František David. Už za necelé dvě minuty ale bylo opět vyrovnáno. Gardoň při rychlé kombinaci své formace zabavil jednoho obránce, druhého pak vyšachovali Jan Hurt s Malínkem. Střelec branky si se svým spoluhráčem narazil a následně zakončoval do poloprázdné klece 3:3.

Obrat pak předvedli také Bruslaři, stalo se tak po návratu ze šaten. V čase 44:34 se Vojtěch Malínek nad pravým kruhem dostal k odraženému kotouči a z jedničky jej napálil za Vedrala. Sparta ale jako již dvakrát předtím nezůstala pozadu, v 50. minutě byla domácím nabídnuta dvojnásobná přesilovka, kterou po ráně bez přípravy zužitkoval Oliver Samson. Stejnou herní situaci - tedy přesilovku pět na tři - měli poté k dispozici také Bruslaři a také oni si věděli rady. Druhý gól večera zařídil dalším přesným projektilem Vojtěch Malínek, tentokrát se jednalo o kanón z levé strany po nabídce od Hrušky. To vše v čase 51:23.

Útočník Krupička měl na holi vyrovnání, při samostatném úniku ale neuspěl s bekhendovým blafákem a nevyužito bylo také přečíslení Bruslařů. Malínek s Hurtem si to znovu dávali až do kuchyně, zakončovat měl druhý jmenovaný, jenže neměl volnou hokejku. Mladoboleslavské hráče to ale dlouho nemrzelo, protože Matěj Gardoň v samotném závěru trefil odkrytou klec a tím dovršil střelecký účet pátečního duelu – 4:6.

Ohlasy trenérů

HC Sparta Praha:
Tomáš Netík: Bylo to podle mě velmi vyrovnané utkání, ale bohužel jsme byli o gól kratší, když nepočítám ten do prázdné branky. S Mladou Boleslaví se nám nějak nedaří, ty zápasy jsou však velmi podobné. Jsem ale rád, že hned následující den to můžeme napravit a vyhrát.
BK Mladá Boleslav:
Marek Melenovský: Z naší strany bylo utkání dobré od druhé poloviny. Prvních třicet minut nebylo úplně ideálních, těch dalších třicet už to bylo od nás mnohem lepší a výhry si moc ceníme.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav