BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci padli na ledě Pardubic po brance z 59. minuty

7. 4. 2024
napsal Vojtěch Červený
HC Dynamo Pardubice

2:1

0:0, 0:1, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 48. Lempach (Jansa, Vápeník), 59. Krčál (Macek, Rolinek) – 26. Hanyš (Kurka). Rozhodčí: Skopal, Maršálek – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Ruml, Jansa, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Joska, Drábek, Sekanina – Krčál, Lempach, Korec (A) – Macek, Novák, Tvrdík – Úlehla, Mikeska, Rolinek (C)

BK Mladá Boleslav

Sklenička – Šilhavý, Hájek, Doležel, Piskač, Kovář D. (A), Hora – Hanyš, Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík, Ždanov

M l. B o l. – Dorostenci se dnes poprvé představili na ledě svého svého finálového soupeře z východu Čech. Dlouhou dobu po zásluze branky Petra Hanyše drželi vedení na své straně, avšak během početní výhody pardubičtí hokejisté vyrovnali rozdíl ve skóre. Během protiútoku 109 vteřin před koncem základní hrací doby se hráčům Pardubic podařilo vsítit i druhou branku, první bod v sérii tak zůstává v městě perníku. Další zápas se odehraje zítra od 17 hodin na ledě Pardubic.

Do úvodu utkání vstoupili Bruslaři lépe, i přesto se do první větší příležitosti dostalo domácí Dynamo, přesněji Tobiáš Sekanina, jež nebezpečně z prostoru mezikruží prozkoušel pozornost Marka Skleničky. I Středočeši se dočkali své šance, Hájkova jedovatá střela skončila z dobré pozice orazítkovala pouze mantinel na za Tuláčkem. I další velká šance patřila hostům, Sviatoslav Vasiak vybídl v dobré pozici Filipa Matějku, avšak Tuláček se znovu činil a byl za hrdinu. Poté však na krátkou dobu přebrali iniciativu Pardubičtí, Rolinek před brankou našel svého spoluhráče z útoku, ten však umožnil vyniknout i maskovanému muži v zeleném dresu, který se proti jeho pokusu skvěle přemístil. V další dobré příležitosti znovu úderná dvojice Kristek - Vasiak, ta mohla potrestat nedůraz pardubických hráčů v předbrankovém prostoru, ale proti dorážce odraženého puku se znovu činil Tuláček, který nedovolil svému soupeři otevřít gólový účet utkání, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

I úvod dějství druhého vyzněl lépe pro hráče se lvem na rameni, po sérii nepřesností se před Tuláčkem zjevili dva osamocení mladoboleslavští hráči, těm však v ohromné šanci přeskočil puk a znovu se tak připomněl domácí brankář Tuláček. Za vynaloženou aktivitu byli Středočeši odměněni, první brankou Adam Kůrka vybídl před brankou osamoceného Petra Hanyše, který zametl do poloodkryté klece a Tuláček tak poprvé v zápase kapituloval. I domácí po brance Bruslařů zahrozili, velkou šanci domácích musel nedovoleným zákrokem hasit Oleksandr Zhdanov, který svůj tým poslal do oslabení. Během něj si Bruslaři počínali výborně, ba dokonce si po jeho vypršení vypracovali šanci, kdy hned tři hostující hráči uháněli s pukem na pardubickou branku, svou velkou šanci se rozhodli řešit střelou, tu však Tuláček vytěsnil před sebe. I Pardubice si do druhé přestávky vypracovali šanci, kdy z mezikruží pálil David Krčál, ale famózní zákrokem Marek Sklenička udržel nulu na svém kontě. Na konci druhé části uháněl do přečíslení se svým spoluhráčem Kovář, jejich snažení ale zmařil výborným obranným zákrokem pardubický obránce Tomáš Novosad.

V úvodu třetí třetiny se prezentovali lépe Pardubičtí, kteří pravidelně pokoušeli pozornost brankáře Marka Skleničky, ten ale své spoluhráče podržel a nedovolil Východočechům vstřelit krátce po druhé přestávce vyrovnávací branku. I přes to svému soupeři nabídli Bruslaři velkou příležitost v podobě dvouminutového vyloučení za vysokou hůl, touto příležitostí už Pardubičtí nepohrdli a Štěpán Lempach skrytou střelou srovnal rozdíl ve skóre. Další šance ale znovu patřila hostujícím hráčům, Filip Matějka se po nabídce od svého spoluhráče objevil zcela sám před pardubickou brankou, jako zakončení volil střelu bez přípravy, velkou příležitost uhasil pohotovým zákrokem na poslední chvíli Matěj Tuláček. Těžká chvíle pro Bruslaře přišla necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby, David Krčál se dostal do přečíslení dva na jednoho, které řešil přesnou ranou, která zaplachtila až za záda brankáře Mladé Boleslavi. Odpověď na pozdní branku už nikdo z hráčům v zelených dresech nepřidal, první bod v sérii tak zůstává na východě Čech.

Ohlasy trenérů

HC Dynamo Pardubice:
Vojtěch Faltys: „Tak pro nás to bylo těžší z toho pohledu, že jsme delší dobu než Boleslav nehráli, takže nám trvalo než jsme chytili to zápasový tempo, v třetí třetině si myslím, že náš pohyb byl lepší, rozhodně lepší než prví dvě třetiny, kde jsme byli všude pozdě. Taky nám dalo zabrat to, že jsme si museli zvykat na to, co Boleslav hraje, protože hodně nastřelují kotouče, hodně protečovávají kotouče do středního pásma a to ti soupeři z předešlých sérii nedělali, takže na tohle jsme si museli zvyknout. Šance byly na obou stranách, jsme rádi, že jsme to dneska urvali a zápas otočili, je to z tohoto pohledu pro nás velmi cenné vítězství.“
BK Mladá Boleslav:
Michal Michal: „Za mě dnešní zápas tempem určitě nepřipomínal play-off hokej, myslím si, že oba týmy mají potenciál na lepší hokej a bohužel dnes jsme ke konci tahali za kratší konec, takže se to určitě budeme snažit zlepšit do dalšího zápasu. Na čem zapracovat? Určitě naše koncovka, tam si myslím, že jsme dneska byli poměrně slabší než soupeř.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav