BK MLADÁ BOLESLAV

První juniorské derby pro Liberec, Bruslaři vyšli gólově naprázdno

1. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

0:2

0:1, 0:0, 0:1

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Křížek (Hois, Průšek P.), 49. Saxa. Rozhodčí: Micka, Hacaperka – Kajínek, Maštalíř. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 0:2.

BK Mladá Boleslav

Hora – Vlasák A. (A), Moravec, Průšek J., Křivánek, Sypecký (C), Hrouda, Šilhavý – Hurt, Král, Teplý – Dobner, Vlasák M. (A), Vasiak – Vítek, Kučera, Šachl – Kurka, Fink, Doležel

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Jarabko, Vaněček Jak., Pilíšek, Průšek P. (A), Ehrenberger (A), Seidl, Vaněček Jan. – Handl (C), Jansa, Vološín – Hois, Stahoň, Křížek – Kratochvíl, Saxa, Prokůpek – Rozsíval, Bajer, Šťástka

M l. B o l. – První duel nové sezony a ještě k tomu derby? Bruslaři měli o motivaci dozajista postaráno, ale lepší vstup do utkání měli tentokrát hosté z nedalekého Liberce. Ti se dostali do vedení zásluhou Patrika Křížka již na začátku 2. minuty využitím první přesilové hry. Nakonec se jednalo o gól vítězný, protože brankář Hambálek Mladoboleslavským nepovolil ani jednu trefu a na ledě ŠKOENERGO Arény tak slavili hosté. Naše juniory nyní čeká týden tréninků, v pátek trip do Brna a následně také do Jihlavy.

Oba celky na ledě ŠKOENERGO Arény v úvodním extraligovém nemohly využít hráče, kteří byli během posledního týdne součástí reprezentačního výběru dvacítky. Někteří z nich dokonce ještě v sobotu odpoledne hráli proti Finsku. Domácí Bruslaři se tak v sezonní premiéře museli obejít bez Vojtěcha Hradce, Liberečtí zase bez dvojice Jaromír Pérez - Tomáš Galvas.

V přípravném období se Bruslaři hned dvakrát s Tygry utkali a v obou případech odcházeli jako poražený tým, což chtěli v neděli odpoledne změnit. Hned nástup do utkání ale lépe vyšel hostům z Podještědí. Už po 57 vteřinách putoval na trestnou lavici Dobner a modří jeho prohřešek potrestali. Po bekhendovém zakončení Hoise vznikl před mladoboleslavskou klecí zmatek, kterého využil Patrik Křížek - 0:1. Mohlo být ještě hůř, kdyby ještě v průběhu první části Stahoňovu šikovnou nabídku uklidil do sítě Bajer, to by ale nesměl v brance stát připravený Hora.

V prostřední části potom Kučera při přečíslení dvou proti jednomu oslovil Adama Vlasáka, který jako obránce podpořil útočnou akci a dostal se do obrovské šance, v níž byl však vychytán Hambálkem. Následná dorážka mladoboleslavského beka pak skončila těsně vedle. Bruslaři moc chtěli vyrovnat a při vlastní přesilovce si nepohlídali zadní vrátka. V takřka stoprocentní šanci libereckého Rozsívala tak znovu musel do akce Hora - i tentokrát obstál.

Po druhém návratu ze šaten liberečtí hráči přesně věděli, co chtějí hrát a plánu se drželi. Ve 49. minutě se jim po jedné z mála útočných akcí povedlo odskočit do dvoubrankového trháku. Po Šťástkově akci se nepřehlednou situaci před domácí brankou snažil vyřešit Dobner vyhozením kotouče za modrou. Herní předmět ale nad pravým kruhem zachytil Markus Saxa a střelou z pravého kruhu, kterou schoval právě za Dobnera, poslal Tygry do pohodlného náskoku.

Ten už Bruslaři stahovali marně. V 56. minutě totiž v dobré šanci přestřelil zařízení domácí obránce Průšek. V samotném závěru při tlaku bez brankáře potom Vítek krosem našel Teplého, jehož parádním zákrokem vychytal Hambálek. Právě liberecký brankář se čistým kontem výrazně podepsal na vítězství Tygrů v prvním derby sezony a znovu tak připomenul, že právě na Bruslaře pravidelně zachytat umí.

Mladoboleslavští junioři půjdou opět do boje v pátek 6. září na ledě brněnské Komety, hned v sobotu 7. září se potom představí v Jihlavě.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Utkání rozhodla produktivita. Pokud nevstřelíme branku, tak bude, i přes šance které si vytvoříme, těžké získávat body. Spousta věcí na kterých pracujeme v tréninku se ale v utkání objevila. V tom musíme pokračovat a pracovat dál. Samozřejmě se budeme muset zaměřit i na proměňování šancí, tam nás tlačí bota. Gratuluji hostům k vítězství.
Bílí Tygři Liberec:
Valdemar Jiruš: Oba týmy hrály urputný a bojovný hokej, z mého pohledu to bylo dost neurovnané utkání. Bylo tam také hodně nepřesností, to všechno ale k prvnímu utkání patří. Jsme rádi za tři body a výsledek, i když jsme pro svůj klid měli přidat další góly. Mrzí nás ale velká zaváhání, po kterých jsme soupeři nabídli tři čtyři velké šance. Na to si ještě musíme sednout a probrat to u videa, aby se to příště už nemohlo opakovat.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav