BK MLADÁ BOLESLAV

První sezonní gól juniorů se v body neproměnil, na Kometu nestačili

6. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
HC Kometa Brno

5:1

2:0, 3:1, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Otava (Boltvan), 18. Boltvan (TS), 22. Moravec (Svoboda, Veselský), 22. Otava (Boltvan, Modl), 36. Chludil (Moravec, Pospíšil) – 22. Kurka (Fink). Rozhodčí: Čech, Šudoma – Komínek, Rakušan . Vyloučení: 6:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

HC Kometa Brno

Ondráček – Bůžek, Sakmár, Svoboda “A”, Spanel, Zubíček, Pospíšil, Antony – Modl, Otava “C”, Boltvan “A” – Moravec, Rakus, Chludil – Bošek, Veselský, Brabenec – Pavlík, Halačka, Červenka

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký “C”, Křivánek, Průšek, Frešer, A. Vlasák “A”, Hrouda – Hurt, Král, M. Vlasák “A” – Vítek, Kučera, Maxin – Dobner, Beran, Teplý – Šachl, Fink, Kurka – Doležel

B r n o – Junioři v pátek po poledni vyrazili na první venkovní trip, který zahájili v brněnské Winning Group Aréně. A byla to těžká šichta. Rozjetá Kometa totiž po první periodě vedla o dvě branky a další dvě přidala hned na startu druhého dějství. Bleskové snížení z hole Adama Kurky dalo Bruslařům naději, jenže tu jim ve 36. minutě znovu odebrala Chludilova trefa na 5:1. A tak naši mladíci zapsali do statistik druhou porážku, ke které přispělo také šest neproměněných přesilovek. Další šanci bodovat dostanou hned zítra, kdy od 12:00 nastoupí k zápasu 3. kola v Jihlavě.

Junioři na Kometu vyrukovali s několika změnami v sestavě. Oproti sezonní premiéře s Libercem chyběli obránci Tomáš Moravec s Rostislavem Šilhavým a útočník Sviatoslav Vasiak, který ve čtvrtek dvěma góly řídil první vítězství dorostu. V útočných řadách se tak objevili Vojtěch Beran a uzdravený Imrich Maxin, díru v obraně zaplnil slovinský nováček Rok Frešer.

Po dlouhé cestě na jih Moravy, kterou doprovázely dopravní komplikace, čekala na Bruslaře další překážka - brněnská Kometa. Domácí chtěli odčinit nevydařenou čtvrteční předehrávku s Libercem, mohli ale inkasovat jako první. Hurtův pokus z pravého kruhu nicméně skončil jen na tyči, a tak mohl na druhé straně otevřít skóre kapitán Roman Otava. Odpověď mohla přijít v 18. minutě, kdy hráli Bruslaři přesilovou hru, jenže během ní se jeden z domácích borců dostal do úniku, který háčkem utnul Adam Vlasák. Nařízené trestné střílení pak proměnil Adam Boltvan a Kometa vedla 2:0.

Po přestávce přišla mimořádně gólová 22. minuta. V čase 21:10 ji díky trefě Davida Moravce načali Brňané, kteří trestali přesilovku po špatném střídání Bruslařů. Uběhlo 37 vteřin a Kometa udeřila znovu, podruhé zásluhou Romana Otavy a jeho obratnosti na brankovišti. A za dalších 11 sekund o sobě konečně dali vědět také Středočeši, jejichž první soutěžní gól v sezoně zařídil Adam Kurka přesnou ranou z mezikruží. Z náskoku domácích pak mohl ukrojit Fink, jenže z dobré pozice Ondráčkovu branku minul. Na druhé straně se naopak nemýlil brněnský Danny Chludil - 5:1.

Na startu třetí části se Bruslaři dostali do tempa přesilovkou, snížit se jim ale nepodařilo. Ve 49. minutě navíc museli čelit dalšímu trestnému střílení a znovu za hákování. Jeho exekuce se ujal Modl, jenže boleslavská branka byla pro jeho zakončení příliš malá. Čas tak plynul a zastavil se až třetí sirénou. Ani napodruhé tak juniorka nezapsala první sezonní body, hned zítra na ledě Jihlavy dostanou svěřenci Petra Hakena třetí pokus.


Ohlasy trenérů

HC Kometa Brno:
Tomáš Malec: Myslím, že zápas se nám v celku podařil. Včerejší utkání nám nevyšlo, klukům jsme řekli, jaké věci musíme zlepšit. A dneska se ukázalo, že jsme schopni tyto věci správně dělat. Hráli jsme celých šedesát minut, kluci to odmakali. Byl vidět i týmový duch, oceňuji hlavně to, že táhli za jeden provaz, hráli jako tým a utkání dotáhli do vítězného konce.
BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Musím pogratulovat Kometě, myslím si, že byla jednoznačně lepším týmem a zasloužila si vyhrát. My jsme se snažili, ale opět nás trápila produktivita. Dali jsme jen jednu branku za dva zápasy. Musíme se zlepšit, zatím je to málo.