BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři prohráli v závěru, z Jihlavy odjíždí s prázdnou

7. 9. 2024
napsal Vojtěch Červený
HC Dukla Jihlava

3:2

0:1, 2:1, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 31. Báťa (Burkov, Vovsík), 36. Jeletz (Chvátal), 58. Chvátal (Kuprijanov) – 15. Průšek (Maxin, Hurt), 33. Kučera (Maxin, Fink. Rozhodčí: Zeliska, Svobodová – Kotlík, Teršíp. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vildomec, Jeletz, Vovsík, Löffler, Pražák, Číhal, Mrtka – Já. Jungwirth, Kuprijanov "C", Burkov – Peš "A", Kudrna, Chlubna – Váňa "A", Niederhafner, Nosek – Kupčo, Báťa, Chvátal

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký "C", Křivánek, Průšek, Frešer, A. Vlasák "A", Hrouda – Hurt, Král, Teplý – Maxin, Fink, Kučera – Dobner, M. Vlasák "A", Vítek – Šachl, Beran, Kurka

M l. B o l. – Junioři do sezóny nevkročili správnou nohou, se skóre 7:1 se po dvou zápasech krčili na nižších pozicích tabulky DLH extraligy juniorů. Napravit nepovedený vstup se vydali do Jihlavy, která taktéž v tomto ročníku ještě nezvítězila. Bruslaři svedli v hlavním městě Vysočiny urputný souboj, z něhož však díky rozhodující trefě v závěru vyšli lépe domácí. Napravit nepovedenou bilanci se mladoboleslavští junioři pokusí během pátečního podvečera proti Karlovým Varům v domácí prostředí.

V první třetině jsme byli svědky opatrné hry z obou stran. I přesto se Jihlavští provinili dvěma dvouminutovými vyloučeními a hned druhé z nich Bruslaři nekompromisně trestali. Jan Hurt poslal skvělou přihrávku Imrichu Maxinovi, který orazítkoval pouze betony Filipa Sigmunda, avšak Jáchym Průšek se už z dorážky nemýlil.

Druhá dvacetiminutovka už nám přinesla daleko více akcí na obou stranách a začala hned velkou šancí jihlavské Dukly. Proceděný bekhendový pokus se dostal až k Robertu Váňovi, jež ozkoušel Horovu pozornost z velkého úhlu, mladoboleslavský maskovaný muž se obelstít nenechal. I Mladoboleslavští se své šance v úvodu dočkali, Jan Kučera se vydal zcela osamocen a nikým nehlídán vstříc jihlavské brance, ale stejně jako jeho protějšek před pár minutami svou šanci neproměnil. Poté přišla dvojitá přesilová hra pro domácí Jihlavany, jejich soupeř první oslabení úspěšně přečkal, ale sekundu před návrat druhého vyloučeného přišlo vyrovnání z hole Šimona Bati, ten si sjel na levý kruh a zasadil úder do levého rohu branky Davida Hory.

O pouhé dvě minuty později však Středočeši opět vedli o jednu branku. To, co se Janu Kučerovi nepovedlo v úvodu druhé třetiny, napravil krátce po její polovině. Vše začalo právě u střelce branky, který v rohu díky urputné práci vybojoval puk a přihrál jej svému spoluhráči Imrichu Maxinovi. Ten se stejně jako u předchozí branky zapsal pouze jako nahrávač, neboť trefil pouze beton jihlavského brankáře, to Jan Kučera napravil a zasunul puk za jeho záda. Ale ani domácí na vyrovnání dlouho nečekali, špatnou rozehrávku mladoboleslavské obrany trestal Denis Jeletz, jeho rána k levé tyči zaplachtila za Horova záda a znamenala vyrovnání skóre.

Ve třetí třetině došlo k velkému množství vyloučení na obou stranách. Bohužel pro hostující Bruslaře znamenal trest tři minuty před koncem obrovskou šanci pro Duklu. Ta nabídnutou početní výhodu využila díky spolupráci Ilariona Kuprijanova a Ondřeje Chvátala, čímž rozhodla zápas. Kuprijanov projel po pravém křídle až k soupeřově brance a následně perfektně přihrál Chvátalovi, který bez problémů zakončil do odkryté části branky.

Ohlasy trenérů

HC Dukla Jihlava:
Michal Broš: Za tento zápas si kluci v kabině zaslouží kredit. Předchozí zápas jsme odehráli hodně blízko naším herním představám, co se týče nasazení a herního vypětí. Díky svým zkušenostem vím, že je toto těžké zopakovat dvakrát po sobě. Byli jsme odhodlaní na Boleslav, u níž jsme věděli, že kvůli dvěma úvodním prohrám budou velmi nepříjemným soupeřem, který udělá maximum pro zlomení této série. Také minimálně dvě třetiny zápasu měla víc ze hry. My jsme ale udrželi ten základ, o který se chceme opřít, co se týče nasazení a obětavosti. Také tam ale z naší strany bylo spoustu nepřesností. Před závěrečnou třetinou jsem klukům říkal, že skóre 2:2 je daleko milosrdnější než obraz hry a pokud se nezlepšíme, tak nemáme šanci na bodový úspěch. Pak prostě rozhodla jedna akce před koncem. Také jsme šli tomu naproti, i herní obraz se trochu srovnal a bylo to jen o tom, kdo ten gól dá.
BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Jednalo se o bojovné utkání se spoustou nepřesností na obou stranách. Domácí byli v závěru šťastnější, díky čemuž dokázali skórovat. Musím jim pogratulovat, byli asi lepší a proto jsme opět bez bodů. Musíme tedy pracovat tak, abychom se zlepšili.