BK MLADÁ BOLESLAV

Tři body a nula vzadu. Juniorka si poradila s Litvínovem

14. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel
BK Mladá Boleslav

2:0

1:0, 0:0, 1:0

HC Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 13. Dobner (Vlasák, Sypecký), 60. Kučera. Rozhodčí: Vepřovský, Hacaperka – Kučera, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 28:24. Průběh utkání: 2:0.

BK Mladá Boleslav

D. Hora – Průšek, Frešer, Sypecký (C), Moravec, A. Čech, Křivánek, Doležel – Kučera, Král, Maxin – Dobner, M. Vlasák (A), Hurt – Vítek, Šachl, Teplý – Kurka, Fink, Hanyš.

HC Litvínov

Stránský – Beran, Kubíček (A), Soušek, Bystřický, Prokeš, Vyhlídal, M. Hora (C) – D. Čech (A), Novák, Jo. Bednařík – Stasjuk, Ja. Bednařík, Raichl – Postl, Tůma, Scafari – Pospíšil, Peroutka, Grosskopf.

M l. B o l. – Po dvoubodovém vítězství si svěřenci Petra Hakena brousili zuby na další přídavek do extraligové tabulky, do cesty se jim v sobotu odpoledne postavil Litvínov. Bruslaři se dostali do vedení ve 13. minutě po první sezonní trefě Miroslava Dobnera a hubený náskok nakonec udrželi až do třetí sirény. Gól jistoty přidal v závěru do prázdné Jan Kučera, také pro něj se jednalo o premiérovou trefu v probíhajícím ročníku. Zelenobílí tak slavili vítězství 2:0, ke kterému 24 zákroky přispěl bezchybný David Hora.

Bruslaři oproti pátečnímu utkání museli na Chemiky vyrukovat bez útočníků, kteří se gólově podíleli na prvním vítězství sezony nad Energií. Místo Vasiaka, který se vrátil k dorostu, nastoupil v útoku Petr Hanyš, do ofenzivy se vrátilo duo Fink - Kurka a obranným řadám zase na jeden zápas vypomohl Aleš Čech. Předzápasovým otazníkem bylo rozpoložení soupeře Bruslařů, Litvínov totiž odvezl z pod Ještědu výprask 4:11. Domácí Bruslaři šli málem do vedení v závěru 7. minuty, kdy po vhazování Maxin napálil puk do levé tyčky litvínovské branky. Zelenobílí se nicméně úvodního gólu dočkali a to ve 13. minutě. Vlasákovi se povedlo dobruslit kotouč, objet branku a nabít na střelu Sypeckému. Jeho ránu ještě Stránský vyrazil, na dorážku Miroslava Dobnera už ale neměl.

Další šance přišly až po změně stran. Krátce po startu druhé části se po hezké kombinaci otevřel prostor před Frešerem, jehož střelu z mezikruží Stránský v leže odrazil až do ochranné sítě. V závěru druhé části potom přišly dva momenty Imricha Maxina. Ten nejprve v úvodu 37. minuty z úniku nastřelil břevno litvínovské klece, aby následně v posledních vteřinách po krásné Králově zadovce bekhendem ze slotu minul branku.

Ve třetí části potom mohl navýšit Král, kterému se podařilo ujet všem hráčům v černožlutém a před sebou už měl jen Stránského. Brankáře si sice rozhýbal a kotouč na poslední chvíli strhnul do bekhendu, jenže jeho zakončení potom skončilo na levé tyčce. Litvínovští se sice snažili, k žádné větší šanci se ale nedostali. V závěru ještě zkoušeli odvoláním brankáře zavelit k poslednímu útoku, jenže již za 10 vteřin po hrubce obránce Souška inkasovali z hole Jana Kučery - 2:0. Mladoboleslavská juniorka tak po pátečním dvoubodovém vítězství připsala do extraligové tabulky první tříbodovou výhru. Navíc s nulou vzadu, protože za záda Davida Hory neprošla ani jedna z 24 litvínovských střel. Další body mohou junioři sebrat ve čtvrtek 19. září, kdy na ledě ŠKOENERGO Arény hostí pardubické Dynamo.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Musím pogratulovat k týmu a vyzdvihnout brankáře, který zapsal první nulu. Bylo to od nás defenzivně velmi dobře zvládnuté. Takřka celý zápas jsme vedli o 1:0 a to hubené vítězství, jsme si snad i zasloužili. Je to pro nás velmi důležité do dalšího pokračování soutěže.
HC Litvínov:
Martin Tvrzník: Nevím, co bych měl hodnotit. Nedali jsme gól a nemáme ani bod. Po včerejším výprasku jsme to potřebovali nastartovat. Herně to, soudě dle výsledku, bylo lepší, ale když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát. Boleslav nám dala jeden gól a o tom to pak celý zápas bylo. To, že jsme pak v závěru při hře bez brankáře dostali druhý, je už jedno.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice