BK MLADÁ BOLESLAV

Debakl na domácím ledě. Junioři dostali od Pardubic osm gólů

19. 9. 2024
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

1:8

0:2, 0:1, 1:5

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 52. Král (M. Vlasák, J. Průšek) – 8. Krčál (Jevtěchov, Štěpánek), 11. Krčál (Jevtěchov, Hebek), 35. Kalužík (Hebek, Pavlata), 43. Korec (Lempach, Rolinek), 44. Pavlata (Štěpánek, Helikar), 47. Štěpánek (TS), 50. Lempach (Macek), 60. Jevtěchov (Štěpánek, Křečan). Rozhodčí: Battěk, Kostourek – Kotlík, Kettner. Vyloučení: 11:12, navíc Průšek (MBL) TS za sekání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 22:40. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8.

BK Mladá Boleslav

Hora (44. Kovář) – Frešer, J. Průšek, Sypecký (C), A. Vlasák (A), T. Moravec, Křivánek, Doležel – J. Kučera, Král, Maxin – Dobner, M. Vlasák (A), Hurt – J. Vítek, Šachl, Teplý – Kurka, V. Malínek, Beran

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Křečan, Rájek (A), Úlehla, Oliva, Lučan, Hebek – Kalužík, Krčál, Korec – Macek, Jevtěchov, Pilař – Pumpiņš, Štěpánek (C), Pavlata – Rolinek, Lempach, Helikar.

M l. B o l. – V souboji s tabulkovým sousedem se juniorům ve čtvrtek večer na domácím ledě nedařilo. S Pardubicemi prohráli vysoko 1:8 a nestačili na ně. Šanci na nápravu budou mít Středočeši už v sobotu odpoledne, kdy na domácím ledě přivítají Hradec Králové

Do utkání vstoupili o něco aktivněji domácí, kteří si také jako první zahráli přesilovou hru. V ní se jim však prosadit nepodařilo. Po několika minutách se osmělili také pardubičtí junioři. Slibné šance zapsal například Dominik Pavlata nebo Štěpán Rájek.

Další minuty však hrály do karet jednoznačně Pardubicím, a to konkrétně duu Krčál-Jevtěchov. První gól vstřelil David Krčál v osmé minutě, když využil zmatku kolem boleslavské brány a namířil puk do brány kolem levé tyče. Druhá branka týž hráčů následovala v 11. minutě, kdy David Krčál prostřelil Horu mezi betony. V samotném závěru se domácí snažili snížit, ale hosty podržel brankář. Po úvodní dvacetiminutovce tak hosté vedli 2:0.

Také v úvodu druhé třetiny měly více ze hry Pardubice, domácím se však postupem času dařilo trochu víc. Ve 28. minutě předvedli Bruslaři pěknou souhru, přičemž od modré vystřelil Tomáš Moravec. Brankář Matěj Tuláček chytil puk ukázkově lapačkou. V čase 35:55 navýšily Pardubice své vedení, a potrestaly tak krosček Adama Vlasáka. Dynamo uspělo rychlým protiútokem a úspěšným zakončením Tadeáše Kalužíka.

Na skóre 0:3 pro hosty se do konce druhé třetiny již nic nezměnilo. Nepříjemné bylo zranění Adama Vlasáka, jenž si pochroumal nohu a zůstal ležet za vlastní brankou. Z ledu byl nakonec odvezen jen za asistence spoluhráčů.

Do posledního dějství vstoupili hosté vydařeně, když zvýšili na 0:4. Uspěl Lukáš Korec, který bekhendem zakončil pod víko. Na 5:0 pro svůj tým navýšil o chvíli později Dominik Pavlata, k němuž se během skrumáže dostal volný puk, brankář byl položený, a tak Pavlata zakončil prakticky do prázdné. Následně Bruslaři vystřídali brankáře. Davida Horu nahradil František Kovář. Jenže ani ten vyššímu debakl nezabránil – ba naopak.

Kapitána Jiřího Štěpánka fauloval při jeho úniku boleslavský Průšek. Hosté dostali k dispozici trestné střílení, jež bylo využito. Po Štěpánkově střele doklouzal puk za brankovou čáru podél pravé tyče – 0:6. Na 7:0 pro Východočechy navýšil v 50. minutě Štěpán Lempach. Ten jel na gólmana úplně sám a bez problému zakončil podél levé tyče, kde byl dostatek prostoru. V 52. minutě se Bruslaři dočkali alespoň čestného zásahu – z pravého kruhu uspěl se svou střelou Patrik Král – 1:7. V poslední minutě ještě navýšil z dorážky na 1:8 Oleksyj Jevtěchov.

V šestém utkání sezóny tak Boleslavští utrpěli bolavý debakl s tabulkovým sousedem z Pardubic.


Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Bez komentáře.
HC Dynamo Pardubice:
Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): Po minulém víkendu, kdy jsme byli opravdu trapní, musím říct, že to bylo opravdu dno hokeje, tak tentokrát, po určitých debatách s hráči a motivačních věcech, to byl tentokrát úplně jiný přístup. Hráčům jsme řekli, že to není vždy úplně o hokeji, ale i o chtíči a radosti. Ta radost je o každém poctivém kroku. V Boleslavi jsme zaslouženě dali góly a urvali vítězství. Hráči musejí přijít na to, že jen poctivost vede k takovým výsledkům. Musíme to opakovat, hráči si to musejí zapamatovat, aby věděli, že to není jen na jeden zápas. Abychom si neděkovali za jedno vítězství a pak nespadli zase do nějaké deky...Takto, jako na ledě Boleslavi, bychom se chtěli prezentovat. Uvidíme v dalších zápasech, jestli to půjde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 18:00 | DOR
BK Mladá Boleslav
Rytíři Kladno