BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka reparát nesložila, po obratu Hradce Králové prohrála

21. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

2:4

2:1, 0:2, 0:1

Mountfield HK

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Frešer (Dobner, M. Vlasák), 12. Maxin (Šachl) – 6. T. Hora (Jón, Zámečník), 26. Gašo, 38. J. Aschenbrenner (Frolík, Zámečník), 50. V. Aschenbrenner (Černý, Zámečník). Rozhodčí: Vepřovský, Červenka – Žídek, Tuháček. Vyloučení: 4:8, navíc Moravec (MBL) a Fiala (MHK) 5+OK za bitku. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: 58. Střely na branku: 20:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

BK Mladá Boleslav

D. Hora – A. Vlasák (A), Sypecký (C), Frešer, Šilhavý, Moravec, Křivánek, Doležel – Hurt, Král, Kučera – Dobner, Beran, M. Vlasák (A) – Maxin, Šachl, Kurka – Teplý, Fink, Vítek

Mountfield HK

Kasal – Černý (A), Bezpalec, J. Aschenbrenner, Samek, Žaba, Forejtek, Fiala – Gašo, Sláma, Zámečník – Frolík, Hendrych, V. Aschenbrenner – Prášek (C), Hrdlička, Dommers (A) – Jón, Vyvial, T. Hora

M l. B o l. – Juniorka se v sobotu odpoledne jala odčiňovat nezdar z čtvrteční předehrávky 6. kola DHL extraligy, do cesty se ji postavil královéhradecký Mountfield. Bruslaři sice v první třetině hned dvakrát vedli, ale ve zbytku utkání už neskórovali. A to hlavně vinou nevyužitých přesilových her, celkem osmkrát se Mountfieldu podařilo přežít převahu jednoho boleslavského hráče. Juniorka tak zkoušku z východočeského dvojboje nesložila.

Mladoboleslavská juniorka k reparátu za čtvrteční vysokou porážku vyrukovala se dvěma změnami v sestavě. Zraněného Jáchyma Průška v obraně nahradil Rostislav Šilhavý a změna se udála také v útoku. Vojtěch Malínek totiž ve stejném čase nastoupil k zápasu za Kolín v Maxa Lize, a tak jeho místo zaujal Oliver Fink.

A start Bruslařů byl dobrý, skóre otevřeli již ve druhé minutě z první vážnější akce. Dobner vybojoval kotouč za brankou, Marek Vlasák jej posunul směrem k modré a Rok Frešer přesnou ranou do levé šibenice zavěsil. Jenže také hosté udeřili hned z úvodního útoku. Ten se udál v 6. minutě, kdy Jón milmetrovou přihrávkou přes dvě čáry na útočnou modrou vysunul Tomáše Horu a ten svého jmenovce v brance Boleslavi překonal střelou k levé tyči - 1:1.

Ve 12. minutě ale opět vedli zelenobílí. Šachl na vhazování poslal kotouč do klubka hráčů, kde se dobře zorientoval Imrich Maxin, kterému už potom jen stačilo přehodit Kasalovu lapačku a gól byl na světě - 2:1. Po změně stran v 25. minutě ujel do brejku hostující útočník Aschenbrenner, jeho bekhendový blafák ale Hora dokázal vykrýt betonem. Za další minutu Mountfield přeci jen srovnal Alex Gašo. Ten nejprve sestřelil blokujícího Křivánka, který zůstal ležet na ledě a hostující útočník o chvíli později z identické pozice pálil přesně.

Bruslaři v průběhu úvodních čtyřiceti minut promrhali šest přesilovek a nemohlo je stihnout nic jiného než trest. V závěru druhé periody se v početní převaze prosadil soupeř, ujalo se nahození Jakuba Aschenbrennera z modré čáry. Po změně stran navíc při stejné herní situaci navýšil druhý z bratrů - Vojtěch Aschenbrenner - tomu se pro změnu z mezikruží podařilo úspěšně tečovat nahození Černého - 4:2.

Domácí neměli sil na zvrat. Úvodní dějství sice zvládli dobře, ale s dotahováním Hradce Králové šla jejich hra dolů v průběhu času a na bodový zisk tak naši mladíci nedosáhli.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Musím pochválit hráče za vstup do utkání, za to, jak se připravili a nastavili. Myslím, že to bylo vidět. Začátek byl z naší strany opravdu dobře odehraný. Škoda první chyby, že jsme pustili soupeře hned do samostatného nájezdu. Pak si myslím, že druhá třetina rozhodla. Přesilovka, kterou Hradečtí sehráli mnohem lépe a bohužel jsme nebodovali.
Mountfield HK:
Jan Zachrla: Odehráli jsme tu dva různé zápasy. První třetina byla z naší strany naprosto katastrofální. Byli jsme pasivní, bojácní a domácí vedli 2:1 jen zázrakem, mohlo to pro nás dopadnout mnohem hůře. Takhle jsme si zápas nepředstavovali a byl to pro nás varovný prst. Potom už jsme se soupeři vyrovnali, byla tam agresivita a bojovnost. A potom přesilovky soupeře, které jsme ubránili, to byl další dílek do té mozaiky a naopak naše proměněné přesilovky. A to si myslím rozhodlo.

×
Odehrané v 16:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Odehrané v 16:30 | DOR
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice