BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka bere tři body z Plzně, zápas rozhodl kapitán dorostu

27. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
HC ŠKODA PLZEŇ

4:5

1:1, 2:3, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 14. Borák (Hromádka, Šiler), 33. Úbl (Šiler, Borák), 35. Hromádka (Borák, Šiler), 46. M. Beran (Makovec) – 9. Král (Hruška, Frešer), 22. M. Vlasák (A. Vlasák), 25. Král (Hurt, Maxin), 37. Dobner (M. Vlasák, Pavič), 59. Hanyš (Průšek, Dobner). Rozhodčí: Zubzanda, Glanc – Deja, Hošťálek. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:35 Diváci: 66. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

HC ŠKODA PLZEŇ

Houdek – Hnát, Hromádka, Tolar, Cícha, Kocek, Petrov, Pšenička – Koubek, Makovec, Hořejší (C) – M. Beran, Úbl, Mazanec (A) – Borák (A), Sabiniok, Pittr – Řehoř, Coufal, Šiler.

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký (C), Průšek, A. Vlasák (A), Frešer, Šilhavý, Pavič – Hurt, Král, Kučera – Dobner, M. Vlasák (A), Vítek – Kurka, Šachl, Hruška – Maxin, V. Beran, Hanyš

P l z e ň – Juniorka se stejně jako dorost v pátek vypravila do západočeské metropole, kde se postavila plzeňské Škodě. Bruslaři v zápase s tabulkovým soupeřem hned třikrát vedli, jednou dokonce utekli na rozdíl dvou branek, jenže domácím se vždy podařilo srovnat skóre zpět na vyrovnanou hodnotu. Ne však po páté trefě z hole Petra Hanyše. Na gól kapitána mladoboleslavského dorostu z času 58:46 se dalo odpovědět už jen velmi těžko. Junioři tak mají tři body a o další se poperou hned zítra na ledě Českých Budějovic.

Junioři na ledě Škody poprvé v sezoně využili služeb overage hráče Jakuba Hrušky, který vloni v dresu Bruslařů součtu celé sezony nastřílel 19 branek. Kromě něj se v útoku představil dorostenec Petr Hanyš, do obrany poprvé po přesunu z Hradce Králové naskočil David Pavič. Všichni tři měli nakonec prsty v důležitých momentech utkání. Hruška sehrál roli hned při úvodním gólu utkání, protože po jeho práci na brankovišti otevřel střelecký účet Bruslařů v přesilovce Patrik Král po zakončení ze slotu. Ve 13. minutě ale za katr putoval boleslavský Beran a Škoda při stejné herní situaci srovnala stav. Na třetí pokus v rámci několika sekund uspěl Matyáš Borák, který to dostal nalito na pravý kruh od Hromádky - 1:1.

Skóre se opět měnilo zkraje druhé periody, kdy Marek Vlasák z vlastní třetiny projel až za modrou čáru a přesnou ranou k levé tyčce nedal Houdkovi sebemenší šanci. A v 25. minutě bylo ještě veseleji, když Bruslaři za 8 sekund využili další nabídnuté přesilovky. Hurt z levého kruhu přistrčil kotouč na osu a Patrik Král podruhé v utkání rozvlnil síť - 1:3. Ve 33. minutě ale putoval na trestnou lavici Pavič, který si rovnou odnesl dva dvouminutové tresty. Plzeňští oba dva potrestali a bylo znovu vyrovnáno. Nejprve po exkluzivním pasu Šilera od levé tyčky udeřil Matyáš Úbl a za dalších 111 vteřin se z modré prosadil ostrou ranou obránce Jakub Hromádka. Poslední slovo měli ale Bruslaři a konkrétně Miroslav Dobner, který si zleva povyjel na osu a přesnou střelou zápěstím daroval zelenobílým zpět ztracené vedení - 3:4.

Po druhé změně stran znovu hrozil Marek Vlasák, jeho vzájemný souboj s Houdkem ale tentokráte vyzněl lépe pro brankáře v modrobílém. A to byla pro Bruslaře škoda, protože domácí ve 46. minutě potřetí v zápase srovnali krok. Rychlý kontr Západočechů zakončil z levého kruhu přesnou střelou útočník Matyáš Beran - 4:4. Za tohoto stavu utkání pomalu směřovalo do prodloužení, ke slovu se ale v 55. minutě přihlásil Petr Hanyš. Ten si nejprve odseděl dvojku za faul kolenem a po návratu na led v čase 58:36 z brankoviště uklidil do sítě Průškovu nabídku zpoza branky. Kapitán dorostu tak vystřelil juniorce veledůležité tříbodové vítězství na ledě plzeňské Škodovky.

Ohlasy trenérů

HC ŠKODA PLZEŇ:
čekáme na ohlasy...
BK Mladá Boleslav:
čekáme na ohlasy...

×
Dnes v 16:00 | JUN
Banes Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 17:00 | DOR
HC ŠKODA PLZEŇ
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:00 | Z9
Mountfield HK
BK Mladá Boleslav