BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka slaví čtvrtý triumf v řadě, k výhře nad Přerovem pomohl stoprocentní výkon Hory

15. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

2:0

1:0, 0:0, 1:0

HC ZUBR Přerov

Statistiky

Branky a nahrávky: 17. Hurt (Hradec), 60. Maxin (A. Vlasák, Průšek). Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Kajínek, Kettner. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 31:17. Průběh utkání: 2:0.

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký (C), Průšek, A. Vlasák (A), Křivánek, Šilhavý, Pavič, Frešer – Hurt, Hradec, Král – Dobner, M. Vlasák (A), Sláma – Kučera, Beran, Maxin – Hruška, Šachl, Vítek

HC ZUBR Přerov

Vojtek – Mozr, Bárta (C), Pala, Janek, Polame, Jarmara, Škňouřil – Kolařík, Mátl, Hanák – Dobřecký, Netopil, Buršík (A) – Hlávka, Kuchta, Ozollapa – Dobša, Nášel, Koudela

M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři v dohrávce 11. kola DHL extraligy juniorů hostili přerovské Zubry. Z hlediska tabulky byli zelenobílí papírovým favoritem, což také potvrdili. První a zároveň vítězný gól zařídil v 17. minutě Jan Hurt, který se trefil ve čtvrtém zápase za sebou. A Bruslaři potom zbytek utkání kontrolovali. David Hora za svá záda nepustil ani jednu ze sedmnácti přerovských střel a v závěru ještě přišla pojistka do prázdné klece z hole Imricha Maxina. Junioři se tak posouvají na 9. příčku a vítěznou šňůru mohou dále napnout o tomto víkendu, kdy hostí dva soupeře ze severovýchodního koutu republiky.

Bruslaři šli do dohrávky 11. kola se třemi výhrami v řadě a brousili si zuby i na čtvrtou zelenou fajfku v řadě. Oproti poslednímu utkání na Slavii se v sestavě udály hned dvě změny. Do obrany se do dvojice k Šilhavému vrátil David Pavič, v útoku zaujal místo dorostence Hanyše zkušený Vojtěch Hradec, který měl pomoci ofenzivě k tomu, aby zvládla souboj s brankářem Vojtkem a Bruslaři tak brali další body.

Domácí byli v úvodní periodě aktivnější než soupeř, dlouho ale žehrali na koncovku. V 8. minutě Vojtek vyrazil pokus Kučery z kruhu do břevna. Velkou šanci měl po hezké kombinaci a Hradcově zadovce Křivánek, také on od pravé tyčky ztroskotal na skvělém Vojtkovi. Ve 13. minutě si z modré sjel do mezikruží Průšek a před sebou už měl jen přerovského brankáře, ani on ale nulu v počtu vstřelených branek neumazal.

Hrdina první třetiny nakonec přeci jen neustál tlak zelenobílých a v 17. minutě poprvé kapituloval. To když si Hradec navedl puk za branku, vzal s sebou i bránícího hráče a předložil kotouč před brankoviště Janu Hurtovi. Ten neváhal a střelou k pravé tyči si připsal čtvrtý gól ve čtvrtém zápase v řadě. Síť potom rozvlnil ještě Maxin ostrou ranou od modré, jeho trefu ale rychle zrušil signalizovaný ofsajd.

V prostřední části měl další dobrou příležitost Kučera po chybě hostů v rozehrávce, volného prostoru však nevyužil a jeho souboj s brankářem Přerova znovu vyzněl lépe pro Vojtka. Ten si připsal ještě jeden dobrý zákrok proti střele Krále z brankoviště. Na druhé straně se musel mít na pozoru také Hora, na kterého ve 32. minutě uháněl Koudela. Mladoboleslavský brankář ale i ve spolupráci s navrátivším se Šilhavým přežil bez inkasování. Domácí ale přišli o Miroslava Dobnera, který odstoupil z utkání po pádu a následné kolizi s protihráčem, pročež zápas nedohrál.

Ve třetí části už tempo hry nebylo kdovíjaké, protože četné nepřesnosti především na straně Zubrů nedovolily hostům jakkoliv hrozit. Největší naději měli v závěru, když byl vyloučen Hradec za zašlápnutí kotouče. Hanáci ale v šesti hráčích sami faulovali a přesilovku si tak neužili. Při risku bez brankáře potom ještě inkasovali z hole Imricha Maxina. Ten ze středního pásma bekhendem hodil puk do odkryté sítě a uzavřel na konečných 2:0.

Mladoboleslavská juniorka tak slavila čtvrtý tříbodový triumf v řadě, poskočila na 9. místo o skóre za Pardubice, Budějovice a Spartu a ještě dobře se naladila na další domácí dvojzápas. V pátečních 12:30 hostí vedoucí Třinec, v sobotu od 16:00 potom Vítkovice.

Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Dobře jsme vstoupili do utkání. Odehráli jsme výborně první třetinu, ale bohužel dali jen jednu branku. Od druhé třetiny to bylo hodně rozkouskované. Soupeř zjednodušil hru a dělal nám problémy, takže jsme se nedostávali do šancí. Bylo to těžké utkání, ale zvládli jsme ho a za to musím klukům pogratulovat.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav