BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři podruhé v řadě berou tři body, uspěli na Spartě

11. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
HC Sparta Praha

1:2

1:1, 0:1, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. M. Beran (Žižka, Fábry) – 12. Král, 37. Hurt (Král, Průšek). Rozhodčí: Jechoutek, Hacaperka – Štěpánek, Motl. Vyloučení: 5:7, navíc Pavič (MBL) OK za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 71. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Sparta Praha

Tvrzník – Cichoň, Malínek, Bjakov, M. Beran, Žižka, Reisnecker – Žmola, McGovern, Fábry – Chlán, Bareš (C), Odehnal – Holeček (A), Leinweber, Daníček (A) – Stěpančuk, Pospíšil

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký (C), Průšek, A. Vlasák (A), Frešer, Pavič, Šilhavý, Křivánek – Hurt, Král, Hanyš – Dobner, M. Vlasák (A), Sláma – Kučera, V. Beran, Maxin – Hruška, Šachl, Vítek

P r a h a – Mladoboleslavští junioři svůj "pražský dvojboj" načali v pátek na ledě holešovické Sportovní haly Fortuna. Bruslaři sice jako první inkasovali při oslabení tří proti pěti, už za 16 sekund ale v klasickém oslabení srovnali krok. Vyrovnané utkání potom ve 37. minutě rozsekla úspěšná dorážka Jana Hurta, po níž už Bruslaři i díky Davidu Horovi neinkasovali. Po druhém tříbodovém vítězství v řadě Mladoboleslavští vystoupali na 12. místo tabulky a na další posun si budou brousit zuby zítra, kdy budou o body bojovat v Edenu.

Bruslaři vyrazili do hlavního města na led sedmé Sparty. V holešovické Sportovní hale zelenobílí nastoupili v identickém složení jako při nedělním vítězství nad Zlínem a doufali v další body. Po neurovnaném úvodu ale jejich plán dostal vážnou trhlinu. V rozmezí mezi 10. a 11. minutou totiž usedli na trestnou lavici obránci Vlasák s Pavičem a Sparta dostala 45 sekund vylepšené početní převahy, kterou dokázala bleskově zužitkovat.

V čase 10:54 totiž Žižka po modré posunul puk Matyáši Beranovi a ten z jedničky zamířil přesně do pravé šibenice. Klíčovým momentem, který určil souběh dalšího pokračování zápasu. V pokračující převaze pěti Pražanů proti čtyřem Bruslařům totiž obránci Malínkovi, mladšímu bratrovi boleslavského útočníka Vojtěcha, na modré vypíchl kotouč Patrik Král. Ten s nabídnutým brejkem naložil gólově, rozhýbal Tvrzníka a zakončil mezi jeho betony - 1:1.

Pro Bruslaře mohlo být ještě líp, jenže střelu Marka Vlasáka v závěru první periody zastavila levá tyč domácí branky. Na startu druhé části zase Tvrzník držadlem hole zastavil přesilovkový pokus Maxina. Vyrovnaný stav na druhé straně udržel také Hora, jemuž se podařilo obstát proti McGovernovi, Žmola zase z dobré příležitosti mířil vedle. Sparťané potom zahodili přesilovou hru a krátce před přestávkou je to pořádně mrzelo.

Ve 37. minutě totiž Hurt ve středním pásmu získal puk, který krátce předtím ztratil, rozjel Průška a ten před brankou našel Krále. Ten sice napodruhé Tvrzníka překonat nedokázal, dorážející Jan Hurt už ale ano - 2:1 pro Bruslaře. Těsné vedení potom mladoboleslavští junioři drželi až do samotného závěru, Sparta si navíc situaci sama zkomplikovala vyloučeními. A tak zelenobílí podruhé za sebou vyhráli za tři body, což se jim v sezoně povedlo poprvé. Díky tomu se svěřenci Petra Hakena vyšplhali na 12. příčku, o další posun tabulkou budou bojovat hned zítra od 11:15 na druhém břehu řeky Vltavy v Edenu.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Odehráli jsme výborně hlavně první třetinu. Mrzí mě spousta zbytečně vyloučených hráčů, ale až na oslabení pět na tři jsme si s tím poradili. Musím klukům pogratulovat, protože v zápase všichni odvedli dobrou práci.

×
Odehrané v 11:15 | JUN
HC Slavia Praha
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 18:00 | MUB
HC Slavoj Velké Popovice
BK Mladá Boleslav