BK MLADÁ BOLESLAV

Obrat a třetí tříbodové vítězství v řadě, junioři nezaváhali ani na Slavii

12. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
HC Slavia Praha

2:3

2:0, 0:1, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 8. Tittl (Ducháček, Hubinka), 14 Kříženecký (Matějovský, Berzinš) – 29. Hurt (Maxin, Hruška), 48. Hurt (Průšek, Křivánek), 58. Král (Hruška, Šilhavý). Rozhodčí: Barek, Turhobr – Malý, Uhlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

HC Slavia Praha

Tesař – Dráb, Brotánek, Sýkora, Kříženecký (C), Hubinka, Ciolek, Klíma – Berzinš, Vosmík, Filip – Novák, Kucharčík, Šindelář – Matějovský, Tittl, Ducháček – Skalský, Hasman (A), Tichý

BK Mladá Boleslav

Hora – Sypecký (C), Průšek, A. Vlasák (A), Frešer, Křivánek, Šilhavý, Doležel – Hurt, Král, Hanyš – Dobner, M. Vlasák (A), Sláma – Kučera, Beran, Maxin – Hruška, Šachl, Vítek

P r a h a – Ve stejném městě, jen proti jinému soupeři. Juniorka se po pátečním obratu v Holešovicích vypravila do Edenu, kde znovu musela otáčet skóre. Bruslaři ale tentokrát po prvním dějství prohrávali už o dvě trefy. Ani to nakonec nebyl problém, protože ve třetím v utkání v řadě se gólově prosadil Jan Hurt, který potom svým dalším kusem ve 48. minutě zařídil vyrovnání. Tři body potom Bruslařům při přečíslení po skvělé nabídce Hrušky vystřelil Patrik Král. Tři tříbodová vítězství pomohla juniorům k posunu na průběžné 11. místo tabulky. Vzestupnou výsledkovou tendenci budou chtít zelenobílí potvrdit v úterý 15. října, kdy na domácím ledě přivítají trápící se Přerov.

Oproti pátečnímu vítězství v Holešovicích trenérský štáb sáhnul po změně v sestavě pro sobotní utkání v Edenu. Obránce Davida Paviče nahradil mezi sedmičkou vyvolených Matěj Doležel. Výkon Bruslařů v úvodním dějství poznamenala jejich disciplína a ačkoliv se hned dvakrát bránili úspěšně, tak jim oslabení nedovolilo zahřát se do tempa. V 8. minutě navíc po skončení přesilovky otevřel skóre domácí Filip Tittl, který si po pasu od Ducháčka před brankou poradil s Horou. A po vypršení druhého trestu Bruslařů zvyšoval v pádu střelou z modré obránce Daniel Kříženecký - 2:0.

Snížení měl na holi ještě v rámci první třetiny na holi Marek Vlasák najíždějící na Tesaře z levého kruhu, síť se mu ale rozvlnit nepodařilo. Stejní hráči se potkali krátce před odchodem do šaten, Tesařovi ale tentokrát kotouč vypadl a byla z toho velká mela na brankovišti, při níž doráželo hned několik borců v zeleném. Puk ale jako zázrakem za brankovou čáru neprošel. V podobném duchu se pokračovalo i v prostředním dějství. Na Sešívanou partu nastoupila po změně stran úplně jiná Boleslav.

Celé to odstartoval Hanyš střelou do tyče z pravé strany. V dalším střídání se stejný hráč dostal po nabídce od Berana dostal do dobré střelecké příležitosti a vynutil si tak faul soupeře. Vyloučený Novák z trestné lavice sledoval obrovský tlak Bruslařů, kteří se bezmála celé dvě minuty drželi před Tesařem a mačkali čtveřici domácích, aby se nakonec střelou z levého kruhu prosadil Jan Hurt - 2:1. Pro nevysokého útočníka šlo o gól v třetím zápase v řadě za sebou. A mohlo být i vyrovnáno, kdyby Tesař nedokázal pokrýt schovanou střelu Vítka po vhazování na levé straně útočného pásma hostů.

Ve třetí periodě už si Pražané, vědomi těsného náskoku, svědomitě hlídali zadní vrátka. Kromě teče Šachla a následné dorážky toho Tesař příliš řešit nemusel. Ve 48. minutě ale lovil puk ze sítě poté, co Křivánkovo nahození z modré po odrazu o mantinel za brankou vyplavalo u levé tyčky, kde byl připraven Jan Hurt. Obrat v přesilovce málem dokonal Kučera, jehož teč po nahození Marka Vlasáka skončila těsně vedle. Nakonec to ale Bruslaře nemrzelo, protože v 58. minutě při rychlém brejku dvou na jednoho Hruška připravil stoprocentní pozici pro Patrika Krále a ten nezaváhal - 3:2.

A proto mladoboleslavská juniorka slavila třetí tříbodový triumf v řadě a poskočila na průběžné jedenácté místo tabulky. To se však ještě může změnit v průběhu odpoledne, kdy své zápasy dohrávají ostatní celky. Na své úspěchy z poslední doby mohou svěřenci Petra Hakena navázat hned v úterý 15. října, kdy budou na vlastním ledě dohrávat velmi důležitý duel s posledním Přerovem.

Ohlasy trenérů

HC Slavia Praha:
Luboš Jenáček: Trestají nás vlastní chyby a špatné vyhodnocení některých situací. Ztratit takto zápas, když vedeme o dvě branky, je špatné. Samozřejmě je to stále hokej, ale těžce se to kouše. Gól v závěru jsme soupeři prakticky nabídli a člověk by rád na ten led skočil, což bohužel nejde. Nějakým způsobem si to musíme v týmu srovnat, protože někteří si jdou zahrát a ne ten zápas vyhrát.
BK Mladá Boleslav:
Petr Haken: Sice jsme brzy prohrávali, ale jsem rád, že se pak ten zápas otočil v náš prospěch. Měli jsme více sil a v závěru i štěstí. Na konci jsme šli do přečíslení a kluci to vyřešili skvěle. Ta branka mohla padnout i na druhé straně. Jsem tedy rád, že jsme ji vstřelil my a gratuluji hráčům.

×
Odehrané v 11:15 | JUN
HC Slavia Praha
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 18:00 | MUB
HC Slavoj Velké Popovice
BK Mladá Boleslav