BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost si odbyl domácí premiéru v sezóně i na domácím ledě vítězně

7. 9. 2024
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

2:1

1:1, 0:0, 1:0

HC Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Hora, 53. Vasiak (Čajka) – 5. Skála (Žák, Vondráček). Rozhodčí: Valda – Beneš, Hák. Vyloučení: 4:2, navíc Novotný (MBL) a Melančin (LIM) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 36:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

BK Mladá Boleslav

Martínek – Piskač, Kříž, Hora, Čermák (A), Konvalinka, J. Dvořák – Hrouda, Vrbata, T. Novotný – Hanyš (C), F. Matějka (A), Vasiak – Chabada, T. Dvořák, Bydžovský – Ždanov, Čajka.

HC Litvínov

Udržal – Šindelář, Kudrna, Žák, Postl, Müller, Bozseník (A) – Vondráček, Klempíř, Rambousek – Butka, K. Kváš, Skála – Petružálek (C), Gimmler, Záruba – Melančin.

M l. B o l. – Po úvodní čtvrteční výhře na ledě Slavie čekala dorostence premiéra v nynějším ročníku doma. Přivítala Litvínov, který absolvoval předešlého večera utkání s nováčkem soutěže, s plzeňskými vlky. Utkání se hrálo po většinu času za nerozhodného stavu, nicméně v závěru Svjatoslav Vasiak překlopil vývoj na stranu Bruslařů, kteří výrazně přestříleli soupeře ze severu Čech, jenž do Boleslavi přijel unaven z páteční dohrávky.

Na úvod si Boleslav zahrála přesilovou hru, v níž se neprosadila. Smutnit nemusela, neboť se zkraje 5. minuty trefil krásně z ostrého úhlu Vojtěch Hora. Z vedení se Bruslaři neradovali dlouho. O 22 sekund později vyrovnal Dominik Skála ze skoro totožného umístění. Pro domácí mohlo být hůř, kdyby Litvínov sehrál přesilovku, jež následovala, lépe. Naopak, díky dobrému bránění je téměř nepustili před Martínka. Podobné to bylo při dalším vyloučení v závěru třetiny. Mezitím hráči obou celků dělali výpady bez efektu.

Od druhé dvacetiminutovky přidali Bruslaři výrazně tempo a soupeře jednoznačně přestříleli. Velmi blízko k zajištění vedení byl Petr Hanyš, jenž se dostal k několika dorážkám do Udržalových betonů, jenže se mu nepovedlo patřičně přizvednout puk. Podobně Tadeáš Dvořák, který z mezikruží nastřelil hruď brankáře. Bezzubost boleslavských útoků potvrdila i odehraná přesilová hra. Ve skvělé příležitosti vyhořel Ždanov, jenž nevyzrál v sólu nad brankářem. Celou třetinu se hrálo téměř na jednu bránu, ale Severočeši vytasili výrazněji drápky až v závěru, kdy si nebezpečnou šanci vypracoval Dominik Skála. Martínek měl dost práce i poté, kdy čelil závaru.

Rozhodlo se až v posledním dějství, při kterém vypadal obraz hry nejprve stejně jako v předešlé třetině, ale přibylo ostrých zákroků. Za ty sudí nekompromisně vyloučili do konce utkání Matyáše Melančina a před koncem zápasu i Tomáše Novotného. Nicméně Melančinovo vyloučení nepřineslo Bruslařům prakticky žádnou výhodu, neboť z pěti minut ji pokrátil na pouhou jednu minutu nejprve Piskač za hrubost a pak Vasiak za napadení. Ale právě Svjatoslav Vasiak to odčinil po svém návratu na led, když si přebral puk poblíž rohu kluziště a z ostrého úhlu namířil k brankáři, který si ho pravděpodobně bruslí srazil za svá záda. Hosté se pokusili o opětovné vyrovnání, avšak puky jim létaly nad bránu nebo vedle. Zkusili tedy power-play, kdy měl na holi pojistku Hrouda, ale vůbec se mu nepovedlo vyrovnat se s touto možností. To ho mrzet nemuselo, neboť Boleslav udržela své hubené vedení až do konce.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Nelíbila se mi první třetina. Z naší strany řeknu zase špatné nastavení hlav, laxnost a ve chvíli, kdy jsme neměli kotouč, tak naše hra nebyla vůbec podle našich představ. Řekl bych, že od druhé třetiny se náš výkon zlepšil minimálně aspoň, co se týče nasazení a plnění pokynů a věcí, o kterých se pravidelně bavíme. Řekl bych, že byla otázka času, kdy tu branku vstřelíme, nakonec to bylo sedm minut před koncem zápasu. Z mé stran je to naprosto zasloužený výsledek.
HC Litvínov:
Martin Nosek: Prohráli jsme 1:2, ale průběh utkání tomu ne... (nedořekl). Boleslav byla o trošku bruslivější, lepší než my a ty tři body si zasloužila.