BK MLADÁ BOLESLAV

Vrbatův hattrick nestačil a dorostenci s Energií prohráli

14. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel
BK Mladá Boleslav

3:4

0:1, 2:3, 1:0

HC Energie Karlovy Vary

Statistiky

Branky a nahrávky: 25. Vrbata (Hora, Chabada), 39. Vrbata (Matějka, Chabada), 42. Vrbata (Matějka, Hora) – 1. Sedláček (Tomek), 27. Slavík (Michalov, Vrzal), 33. Kyncl (Sedláček, Tomek), 33. L. Slavík (Michalov, Kváš). Rozhodčí: Raška – Brož, Boček. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1 1:4, 3:4.

BK Mladá Boleslav

Martínek (33. Beran) – Čermák (A), J. Dvořák, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, Matějka (C), Vasiak – Hrouda (A), T. Dvořák, Ždanov – Musil, Novotný, Bydžovský – Čajka, Chabada.

HC Energie Karlovy Vary

Psohlavec – Horáček, Gombár, Hájek, Vrzal, Kůrka, Kubík – Kváš, Šedivec, Suchý – Švejcar, Sedláček (A), Michalov – Slavík, Tomek (C), Kyncl.

M l. B o l. – Mladoboleslavský dorost nevstoupil do souboje neporažených týmů ideálně a už od první minuty na Karlovy Vary ztrácel. Po nepovedeném úseku druhé periody prohrával už 1:4, ale ve finále neměl vůbec daleko k bodům. Po Vrbatově hattricku Bruslaři tlačili a byli blízko vyrovnání. Nakonec se jim to ale nepodařilo a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem a o jediný gól.

Souboj titánu na mladoboleslavském ledě sledoval jen z ochozů páteční hrdina Petr Hanyš, který se chystal na zápas za juniorku. Oproti zápasu v Českých Budějovicích se však do sestavy vrátil Sviatoslav Vasiak. Rozjetá Energie nastoupila do zápasu nejlépe, jak mohla. Svěřenci trenéra Gombára totiž otevřeli skóre hned z první akce zápasu. Tomkova přihrávka našla za obranou nekrytého Davida Sedláčka a ten forhendovým blafákem dostal Martínka na lopatky.

Tomek mohl sám zařídit druhou branku, ale stejnou fintou si na Martínka nepřišel. Svou druhou šanci potom zahodil Sedláček, když krátce před sirénou z vyložené šance přehodil domácí klec. Stejný osud potkal po přestávce Kváše, který svůj únik rovněž zahodil, a tak na druhé straně přišel trest. Ve 25. minutě totiž Kryštof Vrbata po bekhendové dorážce Horovy střely využil přesilovou hru.

Už za necelé dvě minuty ale znovu vedli hosté, když se za obranu dostal Lukáš Slavík a bekhendovou stranou hole překonal Martínka. Skutečnou pohromou pak byla 33. minuta, v níž Bruslaři inkasovali dvakrát v rozmezí 28 sekund. Nejprve se před branku dostal Jakub Kyncl a doklepl do sítě kotouč, který se domácímu brankáři nepovedlo odrazit do rohu. A střelou z pravé strany ho potom podruhé zápase propálil Lukáš Slavík - 1:4. A to Martínka stálo místo v brance, místo něj mezi tři tyče zamířil Denis Beran, který ve zbytku utkání neinkasoval.

Ještě před přestávkou dokázal další přesilovkovou dorážkou snížit Kryštof Vrbata a domácí byli zpět ve hře. Po změně stran totiž Bruslaři potřebovali jen 5 vteřin početní převahy k tomu, aby zúžili brankový rozdíl na nejtěsnější možnou hodnotu. Hattrick završil tečí Matějkovy střely mimořádně produktivní Kryštof Vrbata - 3:4. Zelenobílí potom tlačili za vyrovnáním, ve 48. minutě za Psohlavcem dvakrát zvonila tyčka po střelách Čajky, v 52. minutě chybělo málo Vasiakovi, který předvedl parádní průnik a v 53. minutě byl blízko také Matějka.

Nakonec to ale ani přes hru bez brankáře nestačilo a šlágr 4. kola dorostenecké extraligy tak vyzněl lépe pro hosty ze západu Čech. Ti zůstávají po čtyřech zápasech jediným stoprocentním týmem v lize. Naši dorostenci se ale nemají za co stydět, pro oko diváka se jednalo o velmi atraktivní hokej, který nakonec skončil porážkou tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Sledovali jsme velmi kvalitní utkání, speciálně na to, že se hrálo teprve čtvrté kolo. Nemyslím si, že bychom byli horší než soupeř. I proto nás mrzí, že ze zápasu nebereme ani bod. Rozhodovala produktivita, Vary byli v koncovce lepší. Měli jsme možná i více šancí, ale v nich nás vychytal brankář a v závěru nás dvakrát zastavila tyčka.
HC Energie Karlovy Vary:

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice