BK MLADÁ BOLESLAV

Dvougóloví střelci Chabada a Ždanov napomohli dorostu porazit Kladno

20. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

6:1

3:1, 1:0, 2:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. J. Dvořák (Hrouda), 16. Kříž (Vrbata, Vasjak), 18. Chabada (Hrouda, Kříž), 34. Ždanov (Hora, Čajka), 46. Chabada (Hanyš, Konvalinka), 55. Ždanov (Hrouda, Konvalinka) – 14. Honisch (Borkovec, Hotařík). Rozhodčí: Folk – Toman, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 52:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

BK Mladá Boleslav

Beran – Čermák (A), J. Dvořák, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Chabada, F. Matějka (A), Hanyš (C) – Vasiak, Vrbata, Čaika – Hrouda, T. Dvořák, Ždanov – Musil, Novotný.

Rytíři Kladno

Šrámek (51. Barchánek) – Borkovec (C), J. Matějka, Hausner (A), Zeus, Kučera, Mahovský – Honisch (A), Gelhof, Trojna – Bobek, Pojkar, Hotařík – Boháček, Sivek, Maulis – Hlavsa, Lisý

M l. B o l. – Mladoboleslavští dorostenci přivítali v 5. kole extraligy kladenské Rytíře, kteří vyhlíželi první bodový zisk sezony. Bruslaři v derby o Středočeský kraj velmi rychle vedli a ještě do přestávky dvakrát stihli odpovědět na vyrovnávací trefu Kladna ze 14. minuty. Ve zbytku utkání nakonec přidali ještě další tři góly a po obrovské střelecké převaze zvítězili poměrem 6:1. Už zítra je ale čeká silnější káva v podobě libereckých Tygrů, k prvnímu soutěžnímu derby nastoupí v sobotu 21. září od 16:30.

Mladoboleslavský dorost se proti kladenským Rytířům, kteří dosud nebodovali, chtěl vytáhnout a první krok k úspěšnému zvládnutí učinili právě hráči v zelenobílém. A to poměrně brzy, když už ve 3. minutě obránce Jan Dvořák úspěšně uklidil do sítě vyražený pokus Hroudy a připsal si tak první branku v dorostenecké extralize. Jenže hosté ve 14. minutě hned ze své první přesilovky vyrovnali. Kapitán Borkovec se od modré čáry prokličkoval až před Berana a nabídl gólovou radost Antonínu Honischovi - 1:1.

Ještě do přestávky ale opět vedli Bruslaři. Vrbatovu přihrávku zpoza branky do sítě z pravého kruhu uklidil Filip Kříž a za necelé dvě minuty po křižné přihrávce Hroudy skóroval z podobné pozice také Max Chabada. Po změně stran se střelecky aktivnější domácí opět prosadili a to konkrétně ve 34. minutě. To když Hora přihrávkou ze stahovačky nabil Oleksandru Ždanovovi a ten od levé tyčky procpal kotouč za Šrámka. Rozhodčí si chvíli nebyli jisti, ale po reakcích hráčů na ledě i sportovním doznání se od útočníka hostí Honische branku uznali - 4:1.

Poslední dva údery si domácí Bruslaři pošetřili pro třetí třetinu. Ve 46. minutě Hanyš od zadního hrazení poslal kotouč před brankou a svůj druhý gól večera přidal Max Chabada, kterého kladenští beci nechali trestuhodně volného přímo před Šrámkem. Brankář Rytířů potom v 51. minutě musel odstoupit po kolizi právě s kapitánem Hanyšem, jehož do klece povalil jeden z hostů. Jeho náhradník Barchánek také nedochytal s čistým štítem, protože ho v 55. minutě po pěkné individuální akci a následné střele překonal Oleksandr Ždanov - 6:1.

Obří střelecká převaha a kontrola nad zápasem Bruslařům v pátek stačila, ale v sobotu už by to na ledě libereckých Bílých Tygrů mohlo být jinak. Naši mladíci se již nyní připravují na první soutěžní derby sezony, ke kterému pod Ještědem nastoupí zítra od 16 hodin a 30 minut.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: I přestože jsme poměrně vysokým rozdílem vyhráli, pozitivní v hodnocení být nemůžu. Náš výkon nekorespondoval s tím, co jsme si před zápasem říkali. A v průběhu utkání se ten výkon namísto stoupající tendence, nebojím se říct, ještě zhoršoval. Hráčům jsme řekli, že pokud by v podobném duchu pokračovali zítra v Liberci, tak na body rozhodně pomýšlet nemůžeme. Jediné, co mi udělalo radost, byl povedený výkon brankáře Denise Berana. Neměl to vůbec lehké, protože mu spoluhráči úplně nepomohli. A také jsem rád za první góly v Extralize dorostu od Honzy Dvořáka a Maxe Chabady.
Rytíři Kladno:

×
Dnes v 16:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | DOR
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice