BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenecké derby pro Bruslaře! K vítězství je nasměřoval kapitán Hanyš

21. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
Bílí Tygři Liberec

1:4

0:2, 0:0, 1:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 60. Krajdl (Kachlíř, Vaněček) – 3. Hanyš (Čajka, Konvalinka), 17. Hrouda (Piskač, Novotný), 42. Hanyš, 42. Matějka (Hora). Rozhodčí: Folk – Řezníček, Pluháček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 27:51. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Bílí Tygři Liberec

Charvát – Srnský, Kachlíř (A), Vaněček, D. Fiala, Pacovský, Tureček – Bělohorský, Čutta, Kinter – Šejc, Krajdl (C), Němec – Beneš, Filo, M. Kučera (A) – Čančík

BK Mladá Boleslav

Martínek – Piskač, Konvalinka, Hora, Čermák (A), Bednář, Kříž – Ždanov, Hrouda, Vrbata – Novotný, Hanyš (C), Matějka (A) – Chaika, Chabada, T. Dvořák – Bydžovský, Vasiak

L i b e r e c – Mladoboleslavští dorostenci zvládli první soutěžní derby sezony na výbornou. V sobotu 21. září se na ledě rivala velmi brzy dostali do vedení zásluhou Petra Hanyše a jeho trefa určila další ráz utkání. Bruslaři ve Svijanské Aréně vyslali na branku Liberce téměř dvakrát tolik kotoučů, než kolika Tygři zaměstnali Jaroslava Martínka. Mladoboleslavský brankář nakonec o čisté konto přišel až čtyři sekundy před koncem utkání, na výsledku už to ale nic nezměnilo.

Mladoboleslavský dorost se po páteční domácí výhře nad Kladnem v sobotu vydal do Podještědí, kde se v prvním soutěžním derby sezony postavil Bílým Tygrům. Oproti poslednímu utkání i s několika změnami v sestavě. Chyběl obránce Jan Dvořák, autor první trefy z utkání s Kladnem. Místo něj se do obrany postavil Ondřej Bednář, který si po příchodu z Karlových Varů odbyl svou premiéru a namísto Jana Musila v útoku naskočil Matěj Bydžovský. Nechyběl naopak Sviatoslav Vasiak, nad jehož startem visel otazník poté, co nedohrál páteční střetnutí.

A Bruslaři na svého rivala vlétli velmi rychle, vedení se ujali už na konci 3. minuty zápasu. Na pravé straně dostal prostor ke střele kapitán Petr Hanyš a využil jej bravurně, svoji střelu přibil přesně do bližší šibenice. Krátce na to měl dvě dobré příležitosti Novotný, v jeho souboji s brankářem Charvátem ale vždy stálo štěstí na straně maskovaného muže. Ne však v 17. minutě, kdy Ondřej Hrouda z hranice levého kruhu šikovně přizvedl Piskačovo nahození.

Po drtivé střelecké převaze v první části zelenobílí lehce sundali nohu z plynu, nadále ale zápas kontrolovali a Charváta drželi v permanenci. Skóre se opět měnilo až ve 42. minutě a to hned dvakrát. Nejprve když domácí obránce Tureček namazal Petru Hanyšovi, ten ze středního pásma dojel na hranici pravého kruhu a znovu přesně zakončil. Už za 25 vteřin zůstal u přímo před Charvátem osamocený Filip Matějka, který další výstavní ranou zvýšil už na 4:0 pro Středočechy.

Bruslaři od té doby kontrolovali své vedení a opaření Tygři se marně snažili o snížení. Zdálo se, že brankář Jaroslav Martínek rivala vynuluje, ale nakonec mu nebylo přáno. V čase 59:49 totiž k vyloučenému Ždanovovi na trestnou usedl Bednář a Liberečtí dvojnásobnou početní převahu zužitkovali. Dominik Krajdl střelou z ostrého úhlu sebral Martínkovi čisté konto v době, kdy časomíra ukazovala 4 sekundy do třetí sirény. To byla ale minimální kaňka na sobotním výkonu dorostenců, kteří první derby sezony ovládli ve velkém stylu.

Ohlasy trenérů

Bílí Tygři Liberec:
Jakub Ficenec: V prvé řadě chceme pogratulovat soupeři, protože předvedl výkon, díky kterému si zasloužil vyhrát. Prohrávali jsme hodně soubojů a první dvě třetiny nám moc nejely nohy. Mladá Boleslav k nám přijela s jejich systémem hokeje, na který jsme nenalezli patřičnou odpověď. Nebudeme se na nic vymlouvat.“
BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Mužstvo můžu chválit, protože dokázalo plnit do puntíku ty pokyny, o kterých jsme si řekli před zápasem. Přineslo to zasloužené ovoce. Velký podíl na tom má stoprocentně i gólman Martínek. Mrzí mě, že jsme se na konci za rozhodnutého stavu začali pouštět do hokeje nahoru dolů, který přinesl několik našich zbytečných vyloučení a nepotřebnou branku v závěru, která Jardovi Martínkovi pokazila čisté konto.

×
Dnes v 16:00 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC ŠKODA PLZEŇ