BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci rozstříleli Wolves poměrem 8:2

27. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
Pilsen Wolves

2:8

1:2, 1:4, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 16. Popovych (Robinson), 35. Kučuk (Blotskyi) – 4. T. Dvořák (Ždanov), 12. Vrbata (Piskač, Matějka), 25. Matějka (Hora), 29. Vasiak (Matějka, Čermák), 35. Čermák (Musil, Kříž), 37. Čermák (Hrouda), 47. Bydžovský (Vrbata), 52. Hora (Matějka). Rozhodčí: Trnka – Motl, Zahradníček. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 15:46. Diváci: 33. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:8

Pilsen Wolves

Uhel (25. Hanousek) – Souček, Hanzlík, Plašil, Brož (A), Kočárek (C), Holub – Bradáč, Stefaňuk, Hnízdil – Robinson, Popovych, Kučuk – Horák, Chasák, Račinský (A) – Blockij, Klapáč

BK Mladá Boleslav

Martínek – Čermák (C), J. Dvořák, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, Matějka (A), Vasiak – Hrouda (A), T. Dvořák, Musil – Chaika, Chabada, Zhdanov – Novotný, Bydžovský

P l z e ň – Mladoboleslavští dorostenci se poprvé v sezoně vypravili na led druhého plzeňského týmu a nováčka dorostenecké extraligy - Pilsen Wolves. Západočechům zatím nová soutěž příliš nechutná, což se potvrdilo také v případě pátečního klání s Bruslaři. Zelenobílí o svém vysokém vítězství rozhodli především v druhé třetině, v níž dali hned čtyři góly. Na celkovém vítězství se výrazně podílel útočník Filip Matějka, který k jedné přesně trefě přidal navrch ještě tři asistence. Hned zítra mají Bruslaři šanci poskočit v tabulce o jedno místo nahoru, v Plzni přes noc zůstanou a v sobotních 17 hodin vyzvou Škodu.

Bruslaři se na ledě ICE ARENY museli obejít bez svého kapitána Petra Hanyše. Ten sice do Plzně vyrazil také, nicméně v pátek byl členem sestavy juniorky, která rovněž hrála v Plzni. "Jeho" céčko si tak na hruď přišil obránce Tomáš Čermák, jenž do Mladé Boleslavi před začátkem loňského ročníku přišel právě z klubu Pilsen Wolves. Mezi tři tyče boleslavské branky se popáté v sezoně postavil Jaroslav Martínek.

A mladoboleslavský dorost začal tak, jak se na favorita patří, hned ve 4. minutě se dostal do vedení díky trefě Tadeáše Dvořáka. Ten při akci vedené po levém křídle využil špatného postavení brankáře a jednoduše otevřel skóre. Aktivnější Bruslaři posléze přidali i druhý gól. Piskač přihrávkou od modré našel Kryštofa Vrbatu najíždějícího k levé tyčce a ten si po bekhendovém blafáku poradil s brankářem Uhlem. V 16. minutě ale Janu Dvořákovi ve středním pásmu přeskočil kotouč přes hokejku a domácí Ivan Popovych z brejku snížil - 1:2.

Po přestávce ale Bruslaři opět odskočili, když ve 25. minutě od levého hrazení na přední tyčku přesně pálil Filip Matějka. Stejný hráč měl za další čtyři minuty podíl i na čtvrtém úderu zelenobílých. Matějkovo nahození od modré totiž před brankou přesně usměrnil Sviatoslav Vasiak. Ve 35. minutě se domácím připomněl jejich odchovanec Tomáš Čermák, který z levé strany do sítě uklidil parádní krosový pas Musila od pravého hrazení. Z respektu ke svému mateřskému týmu svoji trefu ale výrazněji neslavil. Domácí si ale připravili rychlou odpověď, ještě v téže minutě přečíslení dvou na jednoho využil Denys Kučuk. Poslední slovo druhé části ale měli opět Bruslaři, ujala se střela Adama Konvalinky z modré - 2:6.

Poslední dva údery si Středočeši schovali do třetí periody, v níž definitivně potvrdili další tříbodové vítězství. Ve 47. minutě Matěj Bydžovský těžil se své skvělé práce, když po buly v pravém kruhu obral plzeňského beka a následně si poradil také s brankářem Uhlem. Konečné skóre 8:2 pro Bruslaře dokreslil v 52. minutě obránce Vojtěch Hora, jenž dostal puk od Matějky na pravou stranu a po přehození na forhend přesně zakončil. Zelenobílí tak v Plzni mají polovinu práce za sebou, hned zítra je ale čeká o poznání těžší překážka - Škoda Plzeň.

Ohlasy trenérů

Pilsen Wolves:
Domácí tým neposkytl ohlasy trenéra.
BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Musím hráče pochválit. K utkání přistoupili velmi dobře a od začátku nebylo pochyb o tom, kdo bude diktovat tempo hry. Jsem spokojený výsledkem i předvedenou hrou. Pouze mě mrzí obdržené branky, které byly z mého pohledu velmi laciné. Teď už ale tento zápas házíme za hlavu, protože máme na mysli zítřejší utkání, které chceme také zvládnout.

×
Odehrané v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec
×
Odehrané v 17:00 | JUN
HC ŠKODA PLZEŇ
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 15:35 | DOR
Pilsen Wolves
BK Mladá Boleslav