BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost si poradil i s druhým pražským S

5. 10. 2024
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

6:3

3:0, 2:1, 1:2

HC Slavia Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. F. Matějka (Kříž), 8. Ždanov, 9. Ždanov (Čajka, Chabada), 22. Komžík (T. Dvořák), 34. Chabada, 48. Kříž (Musil) – 34. Mikš (Slížek), 55. Holejšovský (Egart), 59. Slížek (Janoušek, Verbeščuk).. Rozhodčí: Macel – Řezníček, Boček. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 38:21. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3.

BK Mladá Boleslav

Beran – Piskač, Komžík, Hora, Čermák (C), Konvalinka, Kříž – Hrouda (A), Vrbata, Novotný – Matějka (A), Vasiak, Chaika – Chabada, T. Dvořák, Zhdanov – Bydžovský, Musil

HC Slavia Praha

Netušil (9. Štěpánek) – Oh, Filip, Verbeščuk, Švec, Hess, J. Malacha – Keller, Mikš, Švancar (C) – Volodin, Holejšovský (A), Slížek – Egart (A), P. Malacha, Janoušek – Mach

M l. B o l. – První vzájemný zápas se Slavií skončil lépe pro Boleslav a nynější druhý dopadl podobně, byť s rozdílem výrazně vyššího počtu vstřelených branek na obou stranách. Bruslaři získali v první třetině rozhodující výhodu třemi slepenými góly, z čehož těžili po zbytek zápasu. Útok fungoval dobře, ale směrem dozadu mají dorostenci ještě na čem pracovat. I tak ale žádné překvapení ve třetím dějství, kdy polevili, nepřipustili a nadále drží druhou pozici.

Hned na úvod se slávistický kapitán Vojtěch Švancar pokusil zaskočit Bruslaře svým rychlým výpadem, s kterým si ale Denis Beran poradil a udržel puk ve výstroji. Slavia hrála na první pohled aktivní hru, ale nebyla produktivní. Naopak Bruslaři si počkali na svou příležitost, jež přišla až v 7. minutě, kdy Filip Matějka od kraje levého kruhu propálil Matyáše Netušila. Gólman hostí v tu chvíli netušil, že půjde teprve o začátek. O minutu později totiž na modré čáře získal puk Oleksandr Zhdanov, který si nabruslil blíže k bráně a nekompromisně poslal puk kolem lapačky gólmana. Tentýž hráč Oleksandr Zhdanov dostal o minutu později skvělou přihrávku před bránu a u tyče přehodil bezmocného Netušila, který poté zamířil na střídačku a přenechal své místo Kryštofovi Štěpánkovi. Tomu se po zbytek třetiny vedlo mezi třemi tyčemi lépe a nic za sebe nepustil.

To se změnilo v následující dvacetiminutovce poté, kdy Boleslav dohrávala svou přesilovou hru. Po jejím skončení pokračoval boleslavský tlak a Tomáš Komžík od modré prostřelil vše v cestě. Bruslaři měli v tu chvíli zápas již pod svou kontrolou a nadále ostřelovali Štěpánkovu bránu. Slavii trvalo až do 31. minuty, než se z toho vzpamatovala a začala útočit. Bekhendově se však neprosadil Ondřej Mach ani jiní. Tento nádech ale slávistům přinesl kýžené ovoce o tři minuty později, když na rozdíl tří branek snížil Tadeáš Mikš, který zůstal osamocen v mezikruží za boleslavskou obranou, a tak měl dost času a prostoru přesně zamířit. Z tohoto úspěchu se Pražané neradovali dlouho, neboť Bruslaři udeřili o necelých čtyřicet sekund později popáté. Za slávistickou bránou došlo k souboji, jehož vítězem byl Max Chabada, který si povyjel na pravý kruh a zamířil pod horní tyčku. Znovu snižovat mohla Slavia při dvou rychle po sobě jdoucích přesilovkách, avšak Bruslaři se zodpovědně ubránili.

Ve třetí třetině už to ale směrem dozadu nebylo tak veselé a Bruslaři sami nabídli vinou nezodpovědné hry na modrých čárách šance pro Adama Kellera a pak i pro Ivana Volodina s Adamem Kellerem, kteří jeli přímo na gólmana, ale chyběl jim větší hlad po gólu, což Bruslaře zřejmě zachránilo. A ti svého pražského soupeře vyučili z produktivity ve 48. minutě, když nahození Filipa Kříže od modré prošlo až do sítě. V tu chvíli už to vypadalo, že je po zápase, protože Slavia šla dvakrát na trestnou. A když to bylo podruhé, dokázala konečně potrestat Boleslav za laxnost vzadu, o které již byla řeč. Slavia ujela do brejku po špatné přihrávce Bruslařů na vlastní modré, kterou korunoval gólem Josef Holejšovský. Minutu a půl před koncem pak na konečných 6:3 korigoval Matouš Slížek v přesilovce Pražanů. I když v tuto dobu hrála Slavia lépe, nemohla na žádnou dramatizaci utkání ani pomyslet a všechny tři body tak zůstaly v Boleslavi.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Do zápasu jsme dnes vstoupili lépe než ve čtvrtek proti Spartě. Musím říct, že výsledek po dvou třetinách odpovídal tomu, co bylo k vidění na ledě. Bohužel, jako už poněkolikáté v této sezoně, v třetí třetině, která měla být v naší režii, jsme znovu trochu nepochopitelně polevili a nechali soupeře ten zápas zkorigovat, byť v mých očích měl být konečný výsledek trochu jiný.
HC Slavia Praha:
Tomáš Kucharčík: Špatné! Špatné to bylo. Nebyl tam u nás pohyb, nebyla tam chuť, a tak jsme celkově zklamaní z toho přístupu k zápasu.

×
Odehrané v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov
×
Odehrané v 12:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
PSG Berani Zlín
×
Odehrané v 12:30 | Z9
HC Sparta Praha
BK Mladá Boleslav